Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Fapt divers
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10475
De la 07 Ianuarie 2003
110930945

Botoşani: Nici după un an de anchetă, comisarul Cucoreanu n-a fost trimis în judecată

  • 23 June 2016, 23:00

A trecut un an şi câteva luni de când procurorii DNA Suceava au început o anchetă asupra comisarului şef de poliţie Cristian Cucoreanu (foto). Acuzat mai întâi de abuz în funcţie pe motiv că ar fi promovat în grad un ofiţer care nu îndeplinea stagiul de vechime, Cucoreanu a fost suspendat din funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
După multe bâlbâieli, procurorii DNA au constatat că acuzaţiile aduse lui Cucoreanu n-au suficiente probe pentru a-i dovedi vinovăţia, respectiv abuzul de funcţie nu era însoţit şi de foloase necuvenite sau chiar mită.
După aproape un an, după ce au făcut fel de fel de descinderi prin sediul IJP Botoşani, procurorii i-au mai găsit lui Cucoreanu vinovăţia de a fi cheltuit ilegal banii sindicatului strânşi de la angajaţii instituţiei pentru a se sărbători Ziua Poliţiei. Se pare că nici această acuzaţi n-a stat prea mult în picioare aşa că dosarul lui Cucoreanu n-a ajuns pe masa judecătorilor.
Recent, procurorii DNA i-au găsit o altă vinovăţie. Cică ar fi instigat pe un agent de poliţie să comită nişte falsuri în întocmirea unor foi de parcurs fără ca deplasările să fi fost efective iar Cucoreanu ar fi decontat aceste cheltuieli care, spun procurorii, n-ar fi reale.
Este ciudat cum de a ajuns şeful Poliţiei să colaboreze cu un agent de poliţie pentru comiterea unor falsuri. Diferenţa de funcţie şi grad este prea mare ca să fi avut loc no astfel de manevră. Aceasta ar fi o a treia acuzaţie adusă lui Cucoreanu dar tot fără ca dosarul său să fie înaintat judecătorilor.
Modul în care au procedat procurorii DNA Suceava în cazul Cucoreanu nu mai seamănă cu o luptă împotriva corupţiei ci mai degrabă cu o răzbunare, cu căutarea unui nod în papură.
Prin recenta decizie a Curţii Constituţionale prin care abuzul în funcţie prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu a fost declarat neconstituţional, practic Cucoreanu este absolvit de prima acuzaţie. Despre ce-a de a doua acuzaţie cu cheltuirea banilor sindicatului procurorii nu mai amintesc. Va fi interesant de urmărit cânt de serioasă este această ultimă acuzaţie cu falsificarea foilor de parcurs şi dacă nu cumva avem iar în faţă o cacealma juridică menită să spele obrazul procurorilor.
Situaţia procurorilor de la DNA Suceava nu este una confortabilă. Dacă nu-l trimit în judecată pe Cucoreanu, acesta va cere daune morale şi reparaţia imaginii compromise. Dacă-l trimit în judecată şi probele nu sunt suficiente, Cucoreanu va fi achitat şi iarăşi va cere daune morale şi reparaţii de imagine.
Rămâne de văzut ce deznodământ va avea acest dosar.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Un fost director IT in Ministerul Justitiei, urmarit penal de DNA,
in dosarul lei Fenechiu, sub acuzatia ca a luat mita 239.000 euro
Recomandări de la pompieri pentru zilele fără apă
Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoşani: Comunicat de presă
SIE spune ca "nu exista niciun fel de sincopa sau deficienta" in relatia cu presedintele Klaus Iohannis
Presedintia dezminte informatiile publicate de Evenimentul Zilei,
potrivit carora Iohannis ar fi refuzat sa semneze un document SIE ce putea duce la salvarea romanului rapit in Burkina Fasso
Rusia ar putea amplasa rachete Iskander capabile sa poarte focoase nucleare in enclava Kaliningrad pana in 2019
Atac armat intr-un cinematograf din apropiere de Frankfurt
Atacatorul a fost omorat de politie
Horoscopul zilei de 24.06.2016
Bancul zilei: O afacere bănoasă
Darabani: Strâmba judecată a vicarului Chirilă în biserica din Teioasa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă