Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12761
De la 07 Ianuarie 2003
120808034

Popăuţi: Stareţul Harpa ameninţă din nou

  • 23 June 2017, 23:00

Vineri, am fost sunat de către Elena Florescu ca să-mi aducă la cunoştinţă cum a fost ameninţată cu moartea, prin interpuşi, de către stareţul Mănăstirii Popăuţi, arhimandritul Ioan Harpa.
Elena Florescu este soţia lui Costel Florescu, cel care a dezvăluit în reportajul realizat despre împrejurările prin care stareţul mănăstirii a intrat în posesia unei vile, aruncând în stradă o mamă cu doi copii minori.
Despre cum stareţul s-a folosit de mijloace frauduloase din punct de vedere moral dar şi legal pentru a acapara vila omului de afaceri Cornel Văculişteanu, decedat, am realizat reportajul intitulat „Dramă de familie”, reportaj difuzat pe Tele’M Botoşani în sâmbăta din 10 iunie a.c. în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu. Reportajul a avut un mare impact asupra telespectatorilor şi a stârnit o amplă indignare la adresa stareţului, prin atitudinile publice luate unii botoşăneni cerând stareţului să dea fetei Camelia Văculişteanu de vila tatălui înapoi.
După difuzarea reportajului stareţul a recurs la ameninţări. Mai întâi am fost ameninţat eu că în curând voii ajunge la Domnul. Mi mi-a explicat cum şi nici unde am, să-l găsesc pe Domnul ca nu cumva să greşesc adresa. Apoi, a primit ameninţări cu moartea Camelia Văculişteanu, fiica lui Cornel Văculişteanu, de profesie medic de familie. Ea a fost ameninţată cu pedeapsa capitală pentru că s-a adresat televiziunii.

Vineri dimineaţă a venit rândul familiei Florescu, vecină cu familia Văculişteanu, ambele familii locuind în Botoşani pe str. Ştefan cel Mare, cu toţii vecini cu mănăstirea. Elena Florescu lucrează în bazar. La locul său de muncă s-au prezentat doi lucrători de la mănăstire. Instalatorul cunoscut cu prenumele de Costică şi vânzătorul de la lumânări. Cei doi au luat-o la întrebări de ce a dezvăluit presei aspecte din viaţa stareţului şi relaţiile sale cu familia Văculişteanu. Cei doi i-au spus că stareţul a pornit nişte slujbe şi că în curând va muri.
Cum a decurs discuţia cu cei doi trimişi ai stareţului, Elena Florescu mi-a relatat-o la telefon. Redau întreaga discuţie, atât cât s-a înregistrat, pentru că eu mă aflam în deplasare şi s-a mai pierdut din semnal.
Cert este că stareţul Harpa şi-a făcut o obişnuinţă de a ameninţa cu moartea pe toţi cei care au curajul să dezvăluie public afacerile sale necurate.
Dacă la Botoşani am avea procurori profesionişti şi cu dorinţa de a participa la înfăptuirea unui act de dreptate, se autosesizau din cele apărute în presă şi deschideau o anchetă penală împotriva stareţului hapsân.
Modul în care acesta a intrat în posesia vilei Văculişteanu este strigător la cer şi stareţul ar trebui să răspundă penal pentru faptele sale alături de cei care l-au ajutat să comită astfel de infracţiuni. Mai sper să aud că s-a deschis o anchetă. În caz contrar voi aduce cazul la cunoştinţa CSM – Secţia procurori. Nu se poate să asistăm la astfel de infracţiuni comise în văzul lumii şi să fim complice numai pentru faptul că infractorul poartă haină popească.
Întrucât după difuzarea reportajului am primit multe mesaje de la botoşănenii care n-au apucat să-l vadă, astăzi, sâmbătă 24 iunie, reportajul a fost reprogramat pentru o nouă difuzare. Aşa că, pe Tele’M Botoşani, începând cu ora 19.00 se va redifuza reportajul „Dramă de familie”


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

La motiune au fost mai multe bile in urne decat numarul de parlamentari care au votat -
Anunţ a ngajare pentru proiecte în străinătate
Incepand de vineri, instituirea si ridicarea popririlor se fac electronic, in timp real
KFC: Ii rugam pe locuitorii din Targoviste sa ne accepte scuzele.
In niciun moment nu ne-am dorit sa denigram orasul
“Declarațiile președintelui Igor Dodon nu au legătură cu realitatea și demonstrează iresponsabilitate politică!”
Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, va veni in vizita in Romania in perioada urmatoare
Rusii au atacat cu rachete de croaziera pozitiile ISIS din Siria.
Jihadistii incercau sa fuga din capitala Raqqa.
Horoscopul zilei de 24..66.2017
Catrenul săptămânii
Bancul zilei: Surpriză pentru şef
IDe ce a pierdut din nou Victor Ponta
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 23.06.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă