Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29714
De la 07 Ianuarie 2003
108446562

La Manoleasa un proprietar vrea să scoată bani din WC-ul şcolii

  • 23 May 2010, 23:00

Un sătean din Manoleasa, judeţul Botoşani, Leon Hoidrag, cere primăriei din localitate să mute toaletele publice, construite din fonduri europene pe proprietatea sa, cerând ca soluţie alternativă autorităţilor locale o despăgubire de circa o sută de milioane. Cu ani în urmă, prin Inspectoratul Şcolar Botoşani, a fost construită o şcoală pentru copiii din satul Flondora, comuna Manoleasa.
Numai că specialiştii din cadrul Primăriei din comună au ales o strategie cel puţin hilară. Clădirea şcolii a fost ridicată pe terenul proprietate publică, iar WC-urile pentru elevi, la circa zece metri distanţă, pe o bucată de pământ aparţinând unui localnic fără a cumpăra sau închiria terenul. Mai mult, clădirea WC-ului este situată la stradă, în faţa clădirii şcolii şi nu într-un loc dosnic cum ar fi fost normal.
Acum, afacerea de genul „mica înţelegere” îi poate costa scump pe reprezentanţii primăriei care între timp s-au înnoit. Acum, proprietarul terenului a făcut o cerere către Primăria Manoleasa în care cere despăgubire pentru terenul folosit de şcoală. Numai că acesta nu vrea la schimb o altă suprafaţă de pământ, ci o sumă de bani mult peste valoarea autentică a terenului.
Suprafaţa de circa opt ari, a cărei evaluare nu depăşeşte zece milioane, raportat la zonă, ar face peste o sută de milioane, potrivit cererii proprietarului. „ Ne-a spus clar că nu vrea la schimb. vrea bani. ori îi dăm ceva peste o sută de milioane, ori dacă nu să ne luăm WC-urile de acolo” a precizat primarul Mircea Mihai.
Edilul şef al localităţii este însă hotărât să nu dea nici un ban omului care ulterior ar fi ameninţat cu judecata. „ Nu are decât să dea Primăria în judecată. Eu nu plătesc suma asta, mai ales acum câtă grijă am de facturile astea” a mai precizat primarul.
Să mai adăugăm faptul că însuşi clădirea şcolii ridică deja probleme. Când vântul are intensitate ridicată, pereţii din panouri scârţâie din toate încheieturile şi ai impresia că se prăbuşesc. Când au început construcţia acestor şcoli din panouri, cu finanţare de la Banca Mondială, au fost voci care au atras atenţia autorităţilor că astfel de construcţii nu sunt pretabile în condiţiile climaterice din România. Iarna, aceste şcoli sunt friguroase iar încălzirea lor costă foarte scump primăriile.
Începute a fi ridicate sub Guvernul Năstase, construcţia şcolilor a fost continuată şi de guvernul Tăriceanu. Multe dintre şcoli deja nu mai au utilizare, ele fiind construite în sate cu elevi puţini şi unde a fost nevoie să se ia măsura desfiinţării şcolii. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Întâmplare adevărată
Horoscop
Putin confirmă indirect amestecul în treburile Basarabiei
iar Filat vrea ajutorul CSI în caz de criză
România se remarcă prin vinuri de calitate la Târgul Internaţional de Vinuri de la Londra
Poveştile miraculoase ale supravieţuitorilor accidentului aviatic din India
Spania nu va renunţa la reducerile de salarii din sectorul public
Adoptarea legii lustraţiei se face pe principiul "ţara arde şi baba se piaptană"
Un toreador, rănit grav după ce a fost împuns în gat de un taur
Români angajaţi de o firmă cehă reclamă că nu au fost plătiţi
Un comisar de Gardă Financiară, arestat pentru mită
Când Statul îi ia lui Dumnezeu banca de sub nas
Incendiu la Tudora
Copilul înecat în pârâul Podriga găsit după 38 de ore de căutări
Aqua Magic la Botoşani, un vis ce prinde contur real
Tragedie de Rusalii
Alcool şi ţigări în valoare de peste 38.000 lei confiscate în ultimele două zile!
Nu toţi profesorii vor grevă
Tranzacţiile imobiliare vor fi supravegheate de către CPC
CPC a verificat hrana bătrânilor de la Căminul social Leorda
Concurs naţional pe tema drepturile copiilor la Şcoala nr. 6 Botoşani
O masă caldă pentru elevii intraţi în Programul „Şcoală după şcoală”
Ofertă gastronomică trăsnită
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă