Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
114
De la 07 Ianuarie 2003
110947536

Botoşani : Campania electorală văzută la faţa locului (IV)

  • 23 May 2012, 23:00

Şi astăzi trec în revistă o nouă serie de comune din judeţ unde lupta electorală este în plină desfăşurare.
Bucecea: Anton Ţâmpău, actualul primnar PSD, stă bine în preferinţele orăşenilor. Bucecenii sunt mulţumiţi de activitatea sa şi-l vor primar în continuare. Încearcă să intre în atenţia localnicilor Florin Vişan, candidatul UNPR, numai că dacă va ieşi consilier va fi sărbătoare. Vişan a fost primar în mandatul 1996 – 2000 şi s-a ales cu o condamnare pentru că s-a încăpăţinat să nu repună pe post o biubliotecară căpreia îi desfăcuse contractul de muncă şi judecătorii au dispus reintegrarea.
Orgolios dincolo de orice limită, Vişan n-a dus la îndeplinire dispozitivul sentinţei judecătoreşti. I s-a intrentat un nou proces de către bibliotecară iar judecătorii l-au conbdamnat la închisoare cu suspendare. Acuma Vişan vrea din nou primar. A bvrut şi în 2008 dar n-a fost luat în seamă. Nu va fi nici de această dată.
În ce priveşte zvonul lansat cum că primarul Ţâmpău a fost declarat de CNSAS fost informator al Securităţii, totul este doar o diversiune. Nu Ţâmpău a fost declarat informatoir ci vivceprimarul Eugen Mutariu, care nu candidează la funcţia de primar.
Corni: Primarul PDL Dorel Dorneanu (foto 1) priveşte de sus la contracandidaţii săi. Cândva fief al PSL, în momentul de faţă comuna Corni s-a alăturat primarului actual. Anul trecut, primarul PSD Dumitru Miţosu a decedat şi în comună au fost organizate alegeri. Deşi pentru susţinerea candidatului PSD a venit Victor Ponta personal, oamenii tot pe Dorneanu l-au votat, considerându8-l om serios şi de cuvânt. Iar acum cornenii sunt mulţumiţi şi îi vor reînnoi mandatul.
Deşi au viceprimar PSD în persoana lui Viorel Oniciuc, USL-ul a desemnat candidat pe un fost plutoner de armată, un anume Valeriu Vărvăruc, liberalul deşi medic veterinar ar fi fost mai nimerit dar iar a dat totul peste cap Florin Ţurcanu. .
Tinerelul are şi un chioşc la care vinde şi el ce poate. A adunat ceva parale dar deja a cam ajuns lefter, campania electorală purtând-o după modelul foştilor primari PSD, adică împărţind mită electorală în stânga şi-n dreapta.
Vărvăruc, deja secătuit financiar, s-a dus la ţiganii din Balta Arsă să le împartă cartofi. Numai că aceştia fiind veşteji, ţiganii n-au întins mâna după pungă. Au şi ei pretenţia de a fi respectaţi! S-au dus la primarul Dorneanu şi s-au plâns că Vărvăruc a încercat să le cumpere votul cu cartofi stricaţi.
De la Cabana „Stejarul”, secretarul PSD Gheorghe Vâzdoagă ii-a dat lui Vărvăruc nişte pastramă şi salam să dea la patronii din comună pentru a-i permite să afişeze postere cu USL. Patronii au mâncat pastrama şi pozaşi salamul, inclusiv primarul Dorneanui s-a înfruptat din plin, numai că posterele USL stârnesc compătimire faţă de Vărvăruc şi nu atracţie pentru a fi votat.
Tudora: Actualul primar PSD, profesorul Aurel Lesuc, nu va mai candida pentru un nou mandat. Vrea să aibă linişte şi să beneficieze cât mai mulţi ani de pensie. Candidatul USL este un anume Petria Mihai, funcţionar pe la APIA. Din partea PDL candidează Constantin Cucoreanu. Alături de Cucoreanu se află şi medicul de familie oldovean, venit de la PNL pentru că n-a găsit cale de dialog cu Florin Ţurcanu.
Deocamdată tudorenii urmăresc activitatea amândurora, urmând să decidă pe cine vor vota. Voi reveni în comună spre sfârşitul acestei săptămâni pentru a stabili cine are prima şansă.
Vorona: Se pare că domnia profesorului social-democrat Aurel Ştefan (foto 2) este pe sfârşite. Contracandidatul său de la PDL, Mircea Ivasuc, a fost primar în mandatul 2000 – 2004 şi n-a creat probleme celor din comună. Profesorul Ştefan se bazează mult pe sătenii din Vorona, Vorona Mare şi ceva de prin Poiana. Pentru că n-a rezolvat multe probleme legate de dreptul de proprietate (mă refer la pământ) şi s-a ascuns când oamenii veneau şi îi cereau să le rezolve problemele s-ar putea ca acum să aibă mari probleme.
Sătenii din Chiscovata, Măldărăîşti, Joldeşti, mulţi din Icuşeni şi Poiana îl susţin pe Mircea Ivasuc. Deocamdată este greu de făcut o departajare între cei doi. Voi reveni şi în această comună.
Vlădeni:Voicu Murariu, primarul PSD de trei mandate îl va primi şi pe cel de-al patrulea. N-a făcut nimic prin comună. A împrăştiat nişte piatră. În schimb a făcut bceva fostul prefect Costică Macaleţi. A ridicat o vilă de toată frumuseţea. Primarul Murariu doar le cântă sătenilor, că are voce frumoasă. Iar sătenii îl aleg ca să le mai cânte. Le va mai cânta cel puţin patru ani de acum înainte.

Curteşti: Ca să închid acest careu al părţii de sud-vest a judeţului trec în revistă şi comuna Curteşti. Candidaţi sunt pestriţi la culoarea politică însă principalul contracandidat a lui Dumitru Viţel, actual primar PSD, este Florinj Plian de la PDL. Plian este patronul păstrăvăriei din Orăşeni Deal şi este sprijinit de o puternică echipă de tineri. Dacă vârstnicii din comună n-au reuşit să se depărteze de influenţa lui Viţel, tinerii vor să scape ei comuna de actualul primar căruia i se pot imputa extrem de multe neîmpliniri.
Dar Viţel este călit în astfel de lupte şi are numeroase pârghii de acţiune pentru a contracara atacurile adversarilor. Lupta este în plină desfăşurare şi încă este prematur de stabilit o ierarhie. (Va urma)
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Partida din pat
Zona euro: surplus al contului curent de 9,1 mld. euro in martie
Creste pragul TVA, deduceri la achiziţii auto, păcura colorată
Germania propune şase piste pentru a relansa creşterea economică în Europa
Ministrul USL Lucian Isar lucrează la o scutire de impozit pentru firme
nu ne spune şi de unde se va acoperi gaura creată la buigetul de stat
Voi solicita Parlamentului să decidă cine va reprezenta România la reuniunile UE
Guvernul Ponta şi dezmăţul financiar
Ioan Rotundu
Nemulţumirile celor de la catedră continuă
Încă nu se cunoaşte Planul de şcolarizare pentru 2012 - 2013
Credit bancar de la BERD, pentru lucrări la apă şi canalizare. Societatea Nova
Botoşani: Elevă condamnată pentru trafic de influenţă
Ovidiu Portariuc își ridică piețarii în cap
Radu Mazăre vine la Botoșani
Municipiul Botoșani i-a fermecat pe italieni
Prefectul a căutat şefii şi a dat peste secretarele
Dacă-i miercuri, e ziua bătăii de joc!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă