Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5962
De la 07 Ianuarie 2003
123641387

Editorial

Troica care protejează corupţia contraatacă

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2016, 23:00

Modificarea Codurilor penale de către Guvernul Cioloş prin Ordonanţă Guvernamentală de Urgenţă corelându-se cu hotărârile Curţii Constituţionale i-a luat pe nepregătite pe liderii troicii corupţiei formată din PSD-ALDE.UNPR. Speriaţi de modificările aduse Codurilor penale care le diminuează periculos de mult şansele de a-i face scăpaţi de urmărirea penală pe Victor Ponta, Liviu Dragnea, Dan Şova, Sebastian Ghiţă etc., preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi social-democratul Victor Ponta au trecut la contraatac.
Ipocritul Tăriceanu, erijat în apărătorul corupţilor din Parlament fără a mai avea vreo jenă, afirma că Mi<„am văzut, din păcate, in spaţiul public puţine voci, opinii care să ia atitudine împotriva acestei practici pe care Guvernul a adoptat-o”. Tăriceanu ar fi vrut ca românii să-i sară în apărare, condamnând iniţiativa Guvernului Cioloş de a modifica Codurile penale prin OUG-uri. Dar când Ponta era premier şi conducea tara prin OUG, Tăriceanu era extrem de mulţumit, deşi erau OUG-uri care deschideau porţile corupţiei.
A mai avut Tăriceanu tupeul să declare c㠄Modificările referitoare la aceste probleme care ţin de fundamentul democraţiei, drepturile si libertăţile individului nu pot fi făcute prin ordonanţă de urgenţă.” Tăriceanu vorbeşte de democraţie şi libertăţi individuale, crezând că românii au uitat acele atacuri ale sale puse la cale în Senat cu sprijinul direct interesat al PSD-ului de a dinamita statul de drept prin a modifica legile care au acordat competenţe DNA-ului şi ANI de a cerceta actele de corupţie ale politicienilor. Este lung şirul încercărilor lui Tăriceanu şi Ponta de a reduce competenţele DNA-ului şi ANI şi de a-i face scăpaţi de răspundere pe parlamentarii corupţi.
Pozând în mare democrat şi apărător al libertăţilor individuale, acelaşi Tăriceanu a declarat că atunci când OUG-ul va ajunge în Senat pentru aprobare o va respinge fără dezbatere în plen. Democraţia sa a ţinut care de câteva secunde, poate minute, cât a durat declaraţia făcută presei.
Mult mai diplomat s-a arătat Liviu Dragnea care a declarat că OUG-ul va trebui dezbătut în plenul Parlamentului şi îmbunătăţită. Dragnea este mult mai pervers moral, mult mai periculos pentru că ştie să-şi ascundă adevăratele intenţii în spatele unor vorbe aparent pline de sinceritate.
Dragnea vrea să modifice articolele de modificare a Codurilor penale prin a elimina părţile incriminatorii ale actelor de corupţie, în special dezincriminarea abuzului de funcţie, ceea ce l-ar scoate de sub urmărire penală atât pe el cât şi pe Victor Ponta, ambii urmaţi de un şir mai lung de nume de politicieni corupţi şi aflaţi în atenţia DNA-ului.
Recent. Tăriceanu a iniţiat o lege a unei judecăţi echitabile, invocând o directivă venită de la Uniunea Europeană. Este o altă şmecherie prin care se încearcă legiferarea unor proceduri judiciare care să pună piedică procurorilor şi judecătorilor în administrarea de probe şi stabilirea vinovăţiei.
Este limpede şi pentru cetăţeanul de rând cam ce democraţie îşi doreşte cuplul Tăriceanu – Ponta. O democraţie care să nu mai permită Justiţiei să sancţioneze corupţia, o democraţie care să-i apere pe aleşii poporului de hoţiile la care se dedau atunci când au acces la banul public.
De două săptămâni Tăriceanu tergiversează ridicarea imunităţii senatorului Titus Corlăţean pentru a răspunde procurorilor DNA-ului de ce a blocat accesul românilor din diaspora să poată vota alegerea preşedintelui României la alegerile din toamna anului 2014. La fel s-a procedat şi în cazul parlamentarului Sebastrian Gfhiţă, un alt politician corupt până în măduva oaselor.
Disperaţi că vor pierde alegerile parlamentare din toamnă şi vor rămâne descoperiţi în faţa procurorilor DNA, apărătorii corupţilor din Parlament, troica Tăriceanu – Ponta – Constantin încearcă cu disperare curăţarea Codului penal articolele care condamnă actele de corupţie. Stă în putinţa românilor să oprească aceste abuzuri parlamentare din a ieşi din nou în stradă. Doar frica de o revoltă socială precum cea de după drama de la Clubul Colectiv îi mai poate opri. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: D’ale scheleţilor
Horoscopul zilei de 24.05.2016
Luptă crâncenă între cele două tabere politice la Mileanca.
Se prescriu surprinzator de mult medicamente mai scumpe, nu variantele lor mai ieftine
Tariceanu si Ponta depun un proiect de lege impreuna privind asigurarea unui proces echitabil
Lucian Boia: Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte)
Consiliul Concurentei sustine ideea liberalizarii mai rapide a preturilor la gazele furnizate consumatorilor casnici
Tariceanu: Imi rezerv posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala pe Ordonanta privind modificarea Codurilor penale
Arabia Saudita, intr-un cerc financiar vicios, banii continua sa se scurga din tara.
Evenimentul de tip lebada neagra ce ar putea duce petrolul la 25$/baril
HP, unul dintre gigantii IT-ului mondial, urmarit penal de DNA,
alaturi de Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti sefi ai CNAS. Compania e acuzata ca ar fi incasat ilegal aproape 17 milioane euro in contractul pentru informatizare
Baronul de Suharău pare să fie într-o mare derută
Ce năstruşnicii mai promite Portariuc botoşănenilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog