Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26681
De la 07 Ianuarie 2003
110947151

Cum ăi sacul Dăncilă, aşa şi petecul Dan Şlincu

  • Ioan Rotundu
  • 23 May 2018, 23:00

De când la Garda de Mediu Botoşani a fost pus şef Cristina Kashyap doar pentru că şi-a câştigat funcţia muncind în interesul PSD, activitatea profesională a acestei importante instituţii a statului s-a politizat excesiv, iar activitatea profesională s-a diminuat la o cotă alarmantă.
Despre pericolul ca România să fie amendată cu multe milioane de euro, bani pe care-i vom plăti tot noi, pentru că nu s-a rezolvat problema colectării şi selectării gunoiului Comisia Europeană ne-a avertizat în mai multe rânduri. Dacă la nivel naţional ministrul Graţiela Gavrilescu mai aminteşte că trebuie să ne sporim interesul în vederea creşterii procentului de selectare a gunoiului,m la nivel de Botoşani nu am sesizat nicio acţiune care să contribuie la realizarea acestei măsuri.
Despre modul dezastruos în care societatea Urban Serv asigură cetăţeanului posibilitatea de a duce gunoiul la ghenă şi a-l depozita selectat am scris şi recent. Tot recent am scris şi despre faptul că ghenele de gunoi din Botoşani, dar şi Dorohoi, nu sunt conforme cu normele europene şi nici nu se manifestă interes din partea societăţilor de salubrizare de a se conforma.
În 10 aprilie am publicat articolul intitulat „Belşugul gunoaielor şi sărbătoarea Paştelui” în care arătam cum pe raza comunelor Albeşti şi Santa Mare s-au creat depozite de gunoi menajer în câmp, ceea ce încalcă grav normele europene. Am sperat că după publicarea articolului, un comisar sau poate doi de la Garda de Mediu Botoşani vor ajunge în zonele respective şi vor lua măsurile cuvenite ca acele depozite să dispară iar primarii să suporte consecinţele legii.
Marţi, 23 mai, am trecut din nou prin zonă. Dacă pe raza comunei Albeşti primarul Mihai Amarandei a reacţionat cu promptitudine şi gunoiul aruncat pe câmp a fost strâns şu dus nu ştiu unde, la „podul de lut” aflat la intrarea în satul Rânghileşti, comuna Santa Mare, nu numai că gunoiul n-a fost clintit din loc, dimpotrivă, s-a mai adăugat altul nou (foto).
E drept că zona este una izolată şi greu de ajuns dar tocmai aceste zone ar trebui să fie călcate de comisarii Gărzii de Mediu, nu să circule pe şosele asfaltate ca să nu-şi murdărească încălţămintea călcând prin zone unde gunoiul pluteşte pe un strat de mocirlă.
Primarul comunei Santa Mare Verginel Relinschi, un rebel greu de strunit, nici măcar n-a considerat că ar fi cazul să ajungă la locul cu pricina şi să vadă ce se poate face. Sătenii cu care am stat de vorbă mi-au spus că primarul n-a dat cam de multiţşor prin Rânghileşti, că satul este departe de centrul de comună.
Fostul şef al Gărzii de Mediu, Răzvan Rotaru, cunoscut mai bine sub numele de „Chinezul” cum l-a botezat lumea interlopă, emite comunicate cu isprăvile PSD-ului din Camera Deputaţilor dar nu ne spune nimic cum stă judeţul Botoşani în aplicarea normelor europene de mediu în privinţa colectării şi selectării gunoiului.
Despre prefectul Dan Şlincu nu mai amintesc. Omul n-are nicio vină că este prefect. Vorba unui dorohoian onest: „Îi stătea mai bine când vindea sucuri prin Dorohoi decât să se facă de râs ca prefect”. Cum îi sacul, adică premierul Viorica Dăncilă, aşa este şi petecul, adică prefectul Dan Şlincu.
Prefectul este cel care ar trebui să ia măsuri cu dezmăţul profesional al celor de la Garda de Mediu dar cum nici competenţa sa nu este mai presus, tare îmi este teamă că în curând vom munci să plătim amenzile aplicate de către Comisia Europeană indiferenţa manifestată faţă de colectarea şi sortarea gunoiului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Critică colegială
Horoscop zilnic 24.05.2018
CCR a admis cererea lui Iohannis și a declarat neconstituțională toată legea ce modifică acte normative din domeniul sănătății
Revine superimunitatea pentru judecătorii CCR:
pot fi urmăriți penal, dar nu și arestați sau trimiși în judecată fără acordul a două treimi dintre ei. Bonus: pensii speciale mai mari
Liviu Dragnea pleacă într-o deplasare în Elveția
în ziua în care se așteaptă sentința din dosarul angajărilor fictive
Lira turcească, în cădere liberă / Devalorizare de peste 19% în ultima lună și peste 35% în ultimul an
Procuroarea Elena Iordache, după solicitarea lui Tudorel Toader:
Augustin Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau amenințare
Primele precizări ale șefului CCR după ce a participat la o conferință la Sankt-Petersburg,
la care MAE îi recomandase să nu meargă. Cele două întrebări care îi „stăruie în minte” lui Valer Dorneanu
Comisia Europeană avertizează România că a deviat de la „faimosul” MTO
și nu a făcut nimic să se redreseze
Fondul de compensare a investitorilor de pe piața de capital a avut pierdere și anul trecut
Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a întrebat-o dacă mai sunt bani de pensii și salarii:
„În mod sigur există salarii pentru pensii și salarii”
Tăriceanu s-a întâlnit la Guvern pentru discuții cu Dăncilă și Dragnea.
„Mersul meu la Guvern este de natură simbolică”
Prizonier în Guvern
Comisia Europeană, radiografie dură asupra României:
Independența judiciară e pusă sub semnul întrebării, se exercită presiuni asupra instituțiilor judiciare
GDPR: Legea Autorităţii de supraveghere a prelucrării datelor personale a fost adoptată.
Cum vor fi făcute controalele şi aplicate sancţiunile
Un ordin al ministrului Sănătății obligă instituțiile din subordine să solicite un aviz de la minister înainte să dea orice informație presei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă