Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15093
De la 07 Ianuarie 2003
112992528

Spicul Dorohoi, societatea care

Face legea în aprovizionarea elevilor cu alimente stricate

  • autorităţile sunt neputincioase
  • 23 March 2008, 23:00

Cazul Spicul Dorohoi a fost înaintat către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative, ajungând pe masa secretarului de stat, Marian Petrache. Acesta fiind informat că în cursul lunii februarie în zilele de 12-13 februarie, mai multe conduceri de şcoli din judeţ au reclamat la Instituţia prefectului calitatea, gustul şi mirosul laptelui distribuit de SC „Spicul 2” SRL Dorohoi. În urma recoltării de probe de către organele abilitate s-a ajuns la concluzia că laptele cu cacao nu era corespunzător calitativ, societatea fiind sancţionată cu amenzi în cuantum de 27.000 lei. „S-a interzis distribuirea produsului de lapte şi cacao pe viitor în şcolile şi grădiniţele din judeţ”, a declarat prefectul Gheorghe Sorescu. Aceasta fiind singura măsură luată deocamdată de autorităţi, deşi firma este pentru a doua oară în atenţia comisiei de monitorizare din cadrul Prefecturii.

„A fost pedepsit pentru ceea ce a comis în teritoriu”
Astăzi (luni) are loc licitaţia pe SEAP pentru distribuirea de corn şi lapte la elevii de clasele V-VIII şi încă nu se ştie clar dacă firma va obţine dreptul de a participa la licitaţie sau nu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Marcela Lozneanu (foto) susţine că nu este vorba de o întârziere a cercetării cazului de către Comisia de monitorizare a prefectului, afirmând că mai degrabă s-au lăsat lucrurile aşa fiindcă oricum urma să aibă loc licitaţia. „Oricum se va face o nouă verificare a tuturor agenţilor economici ce doresc să participe. Legislaţia nu permitea să facem o sistare a contractului pentru Spicul, care a fost pedepsit pentru ceea ce a comis în teritoriu, dar întreruperea contractului ar fi presupus o nouă licitaţie şi ar fi fost pus în imposibilitate continuarea programului. Ar fi fost o perturbare totală a acestui program”, a precizat Marcela Lozneanu, specificând că timpul fiind foarte scurt s-a mers pe această soluţie să se definitiveze prin licitaţie care este firma câştigătoare.
Societatea „Spicul” Dorohoi nu este la prima abatere, anul trecut punând în dificultate derularea programului. Deşi a câştigat licitaţia, firma nu a venit să semneze contractul, ceea ce a pus în imposibilitate autorităţile de a începe programul în timp util. Acestea au făcut atunci demersuri extraordinare, apelând la bunăvoinţa altor firme să preia acele zone pe care le câştigase iniţial SC „Spicul” SRL Dorohoi.
„Acum lucrurile stau un pic altfel fiindcă a fost pusă în pericol sănătatea copiilor şi vom încerca să vedem dacă există cadrul legal pentru a nu-i da voie să participe la licitaţie. Este pentru a doua oară când este în atenţia Comisiei de monitorizare, dar atâta timp cât în legislaţie nu este precizat clar care sînt măsurile pe care le poţi lua, această firmă te poate da în judecată şi pot interveni alte probleme care să pună în situaţia de a plăti ceea ce pierde el pe o anumită perioadă”, a mai adăugat Marcela Lozneanu.

„Vom proceda exact cum spune legea”
La rândul său, preşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac explică faptul că dacă firma execută termenii din contact e bine, dacă nu, nu i se decontează serviciile. „Sigur dacă contractul se realizează vicios va trebui să vedem în ce fază să se ajungă ca să nu-l mai primim la licitaţie. Dar atunci blochezi transparenţa şi egalitatea dreptului la participare. Rămâne să dea un rezultat de la Comisia de monitorizare şi vom proceda exact cum spune legea”, a specificat Constantin Conţac, atenţionând totuşi că nu ştie în ce măsură se poate întrerupe un contract acum când copiii mai au câteva luni de şcoală şi se termină anul. „O licitaţie durează trei luni de zile şi ar trebui să rămânem descoperiţi”, a concluzionat preşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PD-L că racolează candidaţi de primar persoane cercetate penal
partidele politice se bat de la candidaţiliberalii sunt ofticaţi că pedeliştii le suflă candidaţii
Comentariul comentariilor (LXXXI)
(Ioan Rotundu)
Viaţă grea pentru taximetrie şi taximetrişti
Madama Tiron s-a supărat pe prefectul Sorescu
dar drumurile naţionale tot nereparate au rămas
„Săpând” în trecutul dorohoian
Festival de dans popular la Vârfu Câmpului
Spitalul Săveni se sufocă sub neajunsuri
Locuinţe sociale cu miros electoral
Siturile naturale verificate de Garda de Mediu
LSI se transformă în agenţie de turism
Controversatul spaţiu verde
Şi-a lansat candidaţii pe ritmuri de vers şi cântec popular
Conţac polemizează cu comentatorii de pe blog
din Botoşani, cu drag
Veşnicia din casa soacrei
Horoscop
Vă invită, avantajos, la muncă în Grecia
Anunţ umanitar
Program TELE’M Botoşani, luni, 24 martie
Candidaţi după chipul şi asemănarea sa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă