Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
44388
De la 07 Ianuarie 2003
111219716

Reprezentanţii Maternităţii şi ai Spitalului de Pediatrie Botoşani

L-au făcut pe prefect purtătorul lor de vorbe către ministru

  • 23 March 2010, 23:00

Şefii Maternităţii Botoşani precum şi cei ai Spitalului de Pediatrie „Cuvioasa Parascheva” se opun cu vehemenţă deciziei Ministerului de resort de a subordona aceste două instituţii Spitalului „Mavromati”.
Şi-au spus părerea, ieri, secondaţi de sindicalişti, în cadrul unei întâlniri avute cu prefectul judeţului Cristian Roman, argumentând în fel şi chip de ce hotărârea celor de la Bucureşti nu reflectă realitatea din teritoriu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Cristian Roman, nu a putut decât să le asculte păsul şi să promită, la final, că prin vocea sa, ministerul va lua la cunoştinţă de nemulţumirile cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor spitaliceşti menţionate.
„Ne-am spus doleanţele şi noi şi ceilalţi, urmează noi discuţii, deocamdată nici un rezultat, cred că această reorganizare ar aduce deservicii pentru noi, dar nu şi pentru Spitalul Judeţean, pentru că se doreşte a fi spital de urgenţă şi trebuie să aibă pediatrie şi ginecologie. Pentru noi, este o chestie nefavorabilă, mai ales că spitalul judeţean are multe datorii şi ne e frică că nu o să mai avem bani cu ce să lucrăm”, a declarat Geta Caraciuc (foto 1), medic primar spitalul de Pediatrie, punând interesele sale deasupra intereselor unui întreg judeţ.
Reprezentanţii Sindicatului Medicilor Specialişti au atras atenţia că evaluarea spitalelor din judeţ s-a făcut „pe fugă”, într-o după amiază, în consecinţă raportul fiind nerealist şi evident nefavorabil. „Noi suntem în prezent doar la stadiul de promisiuni, mai departe nu ştim ce se va întâmpla, nu s-a discutat la modul concret, am înţeles că deocamdată sunt doar nişte intenţii, vom vedea, în orice caz, vizita secretarului de stat care s-a făcut mi s-a părut cel puţin dubioasă, ca să pozasă vii într-o după amiază, în jumătate de oră să faci evaluarea spitalelor din judeţ mie mi se pare cam super performant”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Medicilor Specialişti, medicul Gabriel Petrovici (foto 2), un personaj medical controversat în evoluţia sa profesională şi politică.
Reprezentanţii celor două spitale au înaintat prefectului un memoriu întocmit pentru Ministerul Sănătăţii în care se regăsesc toate nemulţumirile şi doleanţele celor implicaţi în reforma comasării ce urmează a se efectua în ce priveşte Spitalul de Pediatrie şi Maternitatea Botoşani. „Ei nu au aşteptat o rezolvare acum pe plan local. Am avut mai multe discuţii, chiar au căzut în partea tehnică a lucrurilor, între reprezentanţii medicilor şi sindicate şi sigur decizia finală va aparţine Ministerului. Noi vom face toate demersurile de care suntem capabili şi care ne stau în atribuţiuni legale. Nu vrem ca personalul medical să aibă de suferit, să fie restructurări de posturi pentru că şi aşa nu sunt suficiente cadre medicale”, a dat asigurări prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman.
Cert este că reforma sanitară promovată de Ministerul Sănătăţii se află excpusă pe site.ul acestuia şi poate fi accesată de orice persoană interesată. Este curios faptul că tocmai medici care se pretind buni cunoscători ai modului în care trebuie făcută reforma în sănătate s-au adresat prefectului să le rezolve interesele, deşi prefectul nu are nici un fel de competenţe în acest domeniu.
Mai mult, contestatarii nu vor să priceapă că acreditarea spitalului judeţean se face conform normelor europene şi nu cum vor medicii de la Maternitatea şi Pediatria din Botoşani. Că aceste nborme se aplică în întreaga Românie şi nu sunt făcute special pentru cvei din Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Evreul şi prinţesa
Horoscop
Va fi greu de învins
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor (XLIX)
Ioan Rotundu
Micii lui Alexa
Oamenii de ştiinţă încearcă să recreeze Big Bang-ul în 30 martie
la graniţa franco-elveţiană
Peste 75% din carnea de pui din UE este contaminată
Universitatea din Texas susţine că poate obţine petrol din lignit
la un preţ de 29 de dolari, barilul. Poluare, zero.
Herta Müller vine la Bucureşti
CCR a respins excepţiile ridicate în dosarul "Trofeul calităţii"
procesul lui Adrian Nastase se va relua
O mătuşă a premierului Boc, omorâtă de un şofer care a fugit de la locul faptei
Google ar putea deschide la finalul anului un birou in România
Cătălin Voicu şi Margareta Costea, soacra lui Geoană, s-au întâlnit
între cele două tururi ale prezidenţialelor din 2009
Episcopul Europei de Nord, în mijlocul românilor ortodocşi din Stavanger
Preşedintele CJ Harghita înghite greu găluşca
apariţiei unei noi forţe civice româneşti în zonă
România oferă 4.750 de burse pentru basarabeni
Liderii Alianţei de la Chişinău nu reuşesc să se înţeleagă în problema Constituţiei
Către Ziua Unirii
A încercat, dar n-a reuşit să mă cumpere!
Ţâbuleac i-a dedicat postul, iar Jijie, în modestia lui, l-a acceptat
un singur candidat la şefia Memorialului Ipoteşti
Indisciplinaţii de la Apa Grup rămân pe dinafară
Un deţinut din Penitenciarul Botoşani a încercat să-şi taie gâtul
O nouă campanie “Marea Debarasare”
Tentativă de tâlhărie la Cristineşti
Se vrea normarea muncii medicilor din policlinici
Şcolile şi liceele vor primi grade valorice
Senatorii au legiferat disponibilizările din învăţământ
8 incendii în 9 ore
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă