Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8772
De la 07 Ianuarie 2003
120643401

Botoşani: Cum obţinea şpaga Florin Ţurcanu

  • Tribunalul Suceava a decis arestarea pentru 30 de zile
  • 23 March 2016, 23:00

Lui Florin Ţurcanu (foto) nu i-a fost dat să i se înfunde de pe urma şpăgilor primite în bani lichizi ce de la şpăgile afişate în văzul tuturor. Locuinţa de la lebăda, ridicată pe numele socrului Anunşcă, fiind un astfel de exemplu. Fraţii Cornel şi Marcel Bârsan de la Roma, patronii societăţii Cornell’s Floor SRL, i-au ridicat lui Ţurcanu vina de la Lebăda, efectuând lucrări în valoare de 2,5 miliarde lei vechi, primind în schimb lucrări de investiţii de la primarii din judeţ.
Modul în care proceda Ţurcanu era unul simplu. Îl suna pe primarul care avea nevoie de bani pentru a realiza vreo lucrare de interes public şi-i spunea că va primi bani de la judeţ cu condiţia ca lucrarea să ajungă la firma Cornell’s Floor, urmând a veni din partea sa „un Bârsa din cei doi”.
Dacă procurorii DNA Suceava vor lua lista cu primarii carte au primit bani de la Consiliul judeţean şi care au realizat investiţiile cu firma fraţilor Bârsan, vor descoperi şi dimensiunea uriaşă a şpăgilor.
Ştiu şi primari care l-au refuzat pe Ţurcanu şi care au preferat să strângă cureaua să economisească bani din bugetul local şi să nu lucreze cu firma fraţilor Bârsan. Este cazul primarilor de la Coţuşca, Avrămeni, Manoleasa, Dobârceni etc.
Mai practica Ţurcanu un mod de a lua şpagă. Un exemplu îl constituie patronul de la firma Doly Com Roma, Iulian Căzăcuţ. În campania alegerilor locale din 2012, Căzăcuţ l-a finanţat pe Ţurcanu cu produse din carne, în special mici şi cârnăciori în valoare de peste un miliard lei vechi, având promisiunea acestuia că odată ajuns preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani îi va proteja afacerea prin Direcţia Sanitar - Veterinară.
Imediat ce-a ieşit preşedintele CJ, Ţurcanu i-a trimis în control lui Căzăcuţ pe cei de la Garda de mediu care l-au amendat exact cu un miliard de lei. După care Ţurcanu l-a chemat pe Căzăcuţ şi i-a propus ştergerea datoriei din campanie cu anularea amenzii. Situaţia mi-a fost relatată de tatăl fraţilor Bârsan, înainte de a deceda prin infarct, care avea ferma zootehnică vizavi de abatorul lui Căzăcuţ şi căruia Căzăcuţ i s-a plâns de ce-a păţit cu Ţurcanu.
L-am avertizat prin comentariile mele pe Căzăcuţ că din momentul în careva da şpagă, va intra în malaxorul mecanismului care funcţionează la nivelul organelor de control în sensul că dacă ai dat şpagă la unul, va trebui să dai la toţi pentru că ei se vor anunţa unul pe altul şi vor face coadă la poarta firmei.
Nu mi-a luat în seamă avertismentele iar acum a ajun s cu firma în insolvenţă pentru că şpaga dată controlorilor nu i-a redus şi din obligaţiile fiscale la stat sau datoriile către creditori.
Acum, că Ţurcanu este în mâna lor, depinde de isteţimea şi profesionalismul procurorilor DNA Suceava de a-i inventaria lui toată activitatea infracţională. Cazul Ţurcanu confirmă încă odată că oricât de puternici se cred unii şi îşi permit să sfideze legea, mai devreme sau mai târziu vine şi ziua scadenţei iar nota de plată se numără în ani de privaţiune a libertăţii. Iar ca bonus la pedeapsă, poate cel mai dureros bonus, este că averea acumulată pe căi necinstite se va spulbera.
Cum ar zice moşul Gheorghe de la ţară, cu vocea lui hârâită de mahorca rusească, de haram a venit, de haram se va duce.
Aseară, judecătorii Tribunalului Suceava, la cererea procurorilor DNA, au decis arestarea lui Florin Ţurcanu pentru 30 de zile. decizia poate fi recurată la Curtea de Apel Suceava.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare
Sebastian Ghita, audiat la DNA Ploiesti: Am calitatea de suspect in dosar
Neculai Ontanu a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA
APIA Botosani: Comunicat de presa
Protest al fermierilor in fata Parlamentului. Manifestantii au incercat fortarea cordonului
Măsuri financiare temporare pentru susținerea agricultorilor
Neglijenţă păguboasă
La Darabani, activitate febrilă acum în prag de alegeri.
Proceduri mai simple pentru călătoria în străinătate a românilor minori
Donald Trump: Musulmanii nu fac destul pentru a impiedica atentatele
E ca si cum s-ar apara unii pe altii
Serghei Lavrov cere UE sa inceteze cu jocurile geopolitice
sa isi uneasca eforturile cu Rusia in lupta antiterorista
Horoscopul zilei de 24.03.2016
Bancul zilei: Becali beat
Suharău: La mulţi ani!… în libertate, domnule primar!
Reţeta zilei: Supă-cremă de dovlecei cu lapte
Ce se intampla cu politisti de la omorurii pedepsiti din cauza ca n-au vrut sa fie grajdani in dosarul Oprea?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă