Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24312
De la 07 Ianuarie 2003
111405585

Prefectul de Botoşani şi Suceava nu vor alte violenţe în cazul Hânţeşti

  • ei s-au aşezat la masa dialogului cu ţăranii revoltaţi
  • problema este extrem de încurcată şi nu sunt semne că va fi repede rezolvată
  • 23 November 2010, 23:00

Problema disputei pe pământ dintre cetăţenii din Hânţeşti şi cei din Vârfu Câmpului a ajuns în atenţia prefectului judeţului Botoşani şi a omologului său sucevean. Cei doi prim reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu au hotărât dă facă lumină cât mai grabnic în cazul revoltei sătenilor din cele două localităţi. Ieri, 23 noiembrie 2010, a avut loc la Instituţia Prefectului Judeţul Suceava, o întâlnire între prefectul judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, primarul comunei Hănţeşti, judeţul Suceava, primarul comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani şi cinci reprezentanţi ai locuitorilor din comuna Hănţeşti care deţin titluri de proprietate pe terenul din aflat în litigiu de pe teritoriul administrativ al comunei Vârfu Câmpului.
La şedinţă au mai participat reprezentanţi ai Oficiilor de Cadastru din cele două judeţe, precum şi jurişti din compartimentele de fond funciar din Instituţiile Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani. În cadrul discuţiilor s-au analizat mai multe documente, reieşind faptul că 376 de cetăţeni din judeţul Suceava deţin 236,31 ha pe raza teritorială a comunei Vârfu Câmpului, judeţul Botoşani, în baza unor titluri emise de Comisia judeţeană de fond funciar Suceava.
Din această suprafaţă, 186 ha teren fac obiectul unui litigiu, deja cunoscut de opinia publică, fiind revendicat de 286 cetăţeni din comuna Hânţeşti. Pe terenul respectiv au fost puşi ulterior în posesie, în baza Legii 1/2000, alte zece persoane care au formulat cerere de reconstituirea a dreptului de proprietate pe teritoriul administrativ al judeţului Botoşani, terenul fiind la pozala ora actuală deja intrat în circuitul civil (vândut altor persoane).
La solicitarea cetăţenilor şi pentru asigurarea transparenţei, s-a hotărât reverificarea documentelor care au stat la baza punerii în posesie a celor zece cetăţeni care au formulat cerere de reconstituirea a dreptului de proprietate pe teritoriul administrativ a judeţului Botoşani.
Reverificarea documentelor va fi făcută de o comisie comună, formată din reprezentanţi ai Instituţiilor Prefectului din judeţele Suceava şi Botoşani, ai ADS Suceava şi Botoşani şi ai Oficiilor de Cadastru din cele două judeţe. Comisia îşi va desfăşura activitatea în perioada 24-26 noiembrie 2010, urmând ca vineri, 26 noiembrie, să prezinte raportul cu cele constatate, iar luni, 29 noiembrie 2010, Prefectul judeţului Suceava va avea o nouă întâlnire cu primarul comunei Hănţeşti şi cu reprezentanţii locuitorilor din Hănţeşti, în care se vor stabili măsurile ulterioare ce vor trebui luate pentru rezolvarea litigiului.
„Trebuie căutate soluţii pentru a rezolva această situaţie şi pentru a evita conflicte de genul celor care deja au avut loc. E cert că problemele nu vor putea fi clarificate foarte repede, însă în nici un caz forţa nu e o cale pentru a tranşa situaţia. Toată lumea trebuie să aibă răbdare, pentru că vom studia foarte atent speţa şi dacă nu vom avea, noi prefecţii, competenţă pentru a da soluţiile definitive, măcar vom identifica paşii legali de urmat în această caz. Noi ne vom da toată străduinţa”, a declarat la finele întâlnirii prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zile: Fiecare cu oule sale
Germania despre criza irlandeză: Viitorul euro este în joc
PNL susţine votul uninominal
Liderul taliban care a purtat negocieri de pace cu oficiali NATO şi afgani era de fapt un impostor
Vând bancă irlandeză. Asigur discreţie, accept variante
Traian Igas: Fătuloiu şi Tobă au fost demişi
Şoric şi-a dat demisia
Schimbările în Ministerul de Interne erau necesare
cei doi înlocuitori sunt profesionişti desavârşiţi
O companie canadiană a tăiat 91% din factura la căldură printr-o serie de măsuri simple
Atacul Coreei de Nord ar putea reflecta nemulţumirile din casta militară a Phenianului
Groaznica sinucidere din Partidul Democrat
Băsescu este cel care patroneaza acest sistem
Senatorul Câmpanu vrea să-l lase pe Flutur fără aripi de primar
Luni, în şedinţa de CJ, se va discuta debarcarea lui Manolache
Oierii s-au supărat pe vicele Ghiorghiţă ca ciurdarii pe sat
Seară de pian la Filarmonica Botoşani
Botoşănenii păcăliţi de patronii străini în atenţia Parlamentului Europei
Maşină pierdută din cauza ţigărilor
Proiect pentru pace şi non-violenţă la Şcoala „Ion Bojoi” din Flămânzi
Vacă salvată dintr-o mlaştină de pompieri
Motanul încălţat
Dascălii pensionari se bucură de plecarea celor tineri din sistem
Cei din DSP au scăpat de disponibilizări
CAS Botoşani se plânge că n-are suficienţi controlori
Dascălii botoşăneni se tem că de sărbători nu-şi vor primi salariul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă