Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Decese
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24194
De la 07 Ianuarie 2003
110944664

Senatorul PSD Lucian Trufin are fierbinţeli şi aiurează

  • Ioan Rotundu
  • 23 November 2017, 23:00

Ieri, botoşănenii s-au pricopsit cu un Comunicat de presă semnat de senatorul PSD de Botoşani Lucian Trufin prin care suntem anunţaţi că:
„În aceste săptămâni, în Senatul României, în calitate de primă cameră sesizată, se află în dezbatere unul dintre cele mai importante proiecte de lege pentru societatea noastră – Strategia de Dezvoltare Teritorială a României - ”România policentrică 2035. Coeziune şi competitivitate teritorială, dezvoltare şi şanse egale pentru oameni”, document strategic care constituie cadrul integrat de acţiune până în anul 2035, privind dezvoltarea regională echilibrată a teritoriului naţional, în concordanţă cu evoluţiile din spaţiul european şi internaţional”
Bietul senator, scos în lumea bună de către partidul pe care-l slujeşte cu devotament pentru a-şi apăra colegii penali, corupţi şi impostorii, n-a demonstrat că se bucură de vreo brumă de educaţie politică pentru a înţelege că jocurile de imagine nu devin niciodată fapte.
În stil Gâgă, senatorul a preluat fără puterea discernământului o temă politică de lucru, o jucărie a partidului menită să abată atenţia românilor de la realităţile cotidiene mutând-o spre anul 2035. Astfel de programe strategice de dezvoltare a României pe perioade de 10, 15 şi chiar 20 de ani s-au adoptat în Parlament ori de câte ori PSD-ul a-a aflat la guvernare. După ce au fost adoptate, au fost aruncate la coşul de gunoi al politici.
Şi de această dată Strategia cu care încearcă senatorul să ne ameţească de cap va avea aceiaşi soartă. Dovadă că nici n-a devenit Strategia lege că un alt coleg al senatorului, băcăuanul Dragoş Benea, a declarat tot ieri că el nu va vota realizarea autostrăzii Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni pentru că este prea scumpă, deşi realizarea ei este cuprinsă în această Strategie cu care Trufin se umflă în pene în faţa botoşănenilor.
Senatorul băcăuan vrea autostradă Braşov – Bacău cu varianta Tg. Neamţ – Paşcani – Iaşi. Aşadar, senatorul de Bacău îşi apără nevoile judeţului său, izolând Moldova de Transilvania, odată cu ea fiind izolat şi judeţul Botoşani. Dar pe Lucian Trufin nu l-a dus mintea să înţeleagă ce urmăreşte colegul său băcăuan şi ce consecinţe dezastruoase poate avea demersul acestuia inclusiv pentru judeţul nostru ţinut în izolare de ani buni tot de PSD..
Bietul nostru senator este cuprins de fierbinţeli partinice şi aiurează despre strategii de dezvoltare cu termene la Paştele Cailor, nu că bulgarii sărbătoresc aşa ceva, la Calendele greceşti.
De arătat că dorinţa senatorului băcăuan nu este chiar lipsită de temei. El susţine că autostrada Tg. Mureş – Iaşi costă 14 miliarde de euro pe când cea Braşov – Bacău doar 1,85 miliarde euro. Cum Guvernul PSD a secătuit visteria ţării, iar despre fonduri europene nu mai putem aduce vorba pentru că nu există interes să fie atrase neputând fi furate, dorinţa senatorului băcăuan are toate şansele să primeze, chiar dacă Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a finalizat proiectul de lege pentru ca Senatul să-l aprobe cu varianta Tg. Mureş – Tg. Neamţ – Iaşi.
Ce nu ştie senatorul Trufin este că această autostradă, în varianta Tg. Mureş – Iaşi a fost proiectată prima oară în anul 2006. Nu s-a întâmplat nimic de atunci, cum nu se va întâmpla nici de acum înainte. Va rămâne mărturie peste timp Comunicatul lui Trufin drept dovadă a minciunilor şi manipulărilor cu care PSD-ul a guvernat România.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Surpriza zilei in Parlament: Cine este Ramona Dinu,
senatorul USR care citeste motiunea de cenzura a opozitiei
Bancul zilei: Răzgândire matrimonială
Horoscopul zilei de 24.11.2017
Certificatele de nastere, casatorie si divort vor putea fi obtinute si platite on-line
printr-un program cu bani de la UE
Tudose: Vom da o ordonanta pentru salariatii din IT si cei cu dizabilitati,
sa nu le scada salariile dupa trecerea contributiilor la angajat
Mihai Tudose: Guvernul ia in calcul plafonarea unor amenzi la nivelul acestui an
Liviu Dragnea, iritat de o intrebare despre dosarele de la DNA
Premierul Tudose se delimiteaza in premiera de "statul paralel" invocat de Liviu Dragnea:
"Nu inteleg conceptul, sincer / Eu imi vad de Guvern"
Adevărata opoziţie şi efectul deciziei CCR
Ioan Rotundu
A murit actrita Stela Popescu
USR: Ministrul Justitiei, care a a fost avocatul lui Liviu Dragnea in fata CCR, ar trebui sa isi dea demisia
USR: Comisia Iordache incalca o decizie a Curtii Constitutionale,
abrogand prevederea care ii permitea Presedintelui Romaniei sa refuze numirea judecatorilor si procurorilor
Senatorul PSD, Dragos Benea, despre proiectul de lege privind Autostrada Targu Mures-Iasi-Ungheni:
E un proiect foarte scump care nu va fi realizat niciodata
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă