Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10277
De la 07 Ianuarie 2003
118489503

Două minţi încâlcite încurcă problemele judeţului

  • 23 October 2008, 23:00

Autorităţile judeţului au început să se mişte în ce priveşte drumul deteriorat de la Vorona. Nu înainte de a fi beneficiat de un duş rece din partea voronenilor, sătui să primească o mulţime de vorbe şi nimic concret. Astăzi, consilierii judeţeni vor lua în discuţie repartizarea a 7.000.000 lei pentru DJ 208 C din cei 10.000.000 lei alocaţi la finele săptămânii trecute de către Guvern.
„O parte din bani îi vom aloca pentru demararea investiţiei de modernizare a DJ 208 C, unde într-adevăr situaţia este deosebită şi sunt nemulţumiri pe bună dreptate. Nu îl vom termina anul acesta, dar îl vom începe. Studiu de fezabilitate avem, trebuie doar să scoatem la licitaţie proiectul tehnic şi execuţia. Iar în cursul anului 2009, drumul va fi finalizat”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac, specificând că a solicitat totodată responsabililor din cadrul instituţiei să găsească formula juridică potrivită care să permită restricţia circulaţiei pe DJ 208 C şi 208 H.
„Am cerut ferm să se găsească forma juridică pentru a direcţiona circulaţia pe drumul comunal 55 A, începând din Joldeşti până la intersecţia cu DN 29”, informează Ţâbuleac, fără a preciza cui a adresat această imperioasă cerinţă.. Şi, fiindcă din punctul său de vedere, instituţiile abilitate s-au fofilat în a aplica prevederile legii, în sensul ca transportatorii să contribuie la reparaţiile drumurilor pe care circulă, va avea grijă ca acest lucru să nu se mai întâmple.
„Este inadmisibil ca din bugetul judeţului să se cheltuiască pentru traficul greu, în loc ca transportatorii să suporte aceste cheltuieli de reparaţii a drumurilor pe care tot ei le strică”, mai spune Mihai Ţâbuleac. În vreme ce şeful CJ dă vina pe Guvern că a alocat banii târziu, fiind mai mult preocupat de obţinerea de voturi în campania electorală, Liviu Conţac apreciază că situaţia ar fi putut fi detensionată mai din timp dacă se luau măsuri la momentul potrivit. Însă nu s-a vrut, ambiţiile politice primând în faţa intereselor cetăţenilor.
Oricum, mai bine mai târziu decât niciodată. „Dacă DJDP era lăsată pe 15 august să-şi facă treaba, la ora actuală se putea lucra şi se îndrepta situaţia. Alocând bani în apropierea Sfinţilor Mihail şi Gavril, mă îndoiesc sincer că se va mai putea face ceva acolo. Acum urmează să dea o HCJ prin care să treacă nişte bani dintr-un buzunar în altul. Adică, banii care erau la drumuri vor trece dintr-o parte în alta, după care îi vor da înapoi, iar banii care sunt pentru Protecţia Copilului îi vor trece la drumuri şi invers. Este ceva tipic pentru mintea lui Ţâbuleac şi a lui Florin Ţurcanu (foto), două minţi încâlcite”, a subliniat Liviu Conţac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor (CCXXIII)
(Ioan Rotundu)
Sprijin financiar pentru agricultori
Povestea românului care a învins nesuferita dobândă bancară
Comunicat de presă
Diversiunea Hrebenciuc
Băsescu încearcă reducerea impactului vizitei preşedintelui Ungariei
Ungaria îşi construieşte drumuri din amenzile date şoferilor români
Cetatea Neamţului se redeschide în decembrie
Horoscop
Pragmatismul lui Ionel
Năstruşnicul năsturel de la pantalonul lui Geoană
Are bun simţ, vechime în meserie şi vrea căutată...
O iniţiativă prezidenţială de aplaudat
Flutur este acuzat că a dat lucrări naşului Vrăjitoru
Ţâbuleac zice că are bani, dar nu-i poate direcţiona la primarii PDL
ca banii să ajungă la cine vrea el, îi trebuie aprobarea consilierilor CJ
Florin Ţurcanu acuză, uitând că este cu musca pe căciulă
Liviu Conţac i-a acuză de nepricepere pe Ţâbuleac şi Ţurcanu
Consiliul Local Botoşani se îndreaptă încet, dar sigur, spre desfiinţare
Gabriel Oprişanu intră de astăzi în...suspendare
Ţiganii cu puţine clase vor să înveţe, dar nu au unde
Aproape 400 de deţinuţi botoşăneni vor fi testaţi HIV
Escrocarea clienţilor de către bănci pare să fi atins limita răbdării
Muşcată sălbatic de un cal
Bolnavi condamnaţi la moarte
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă