Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26221
De la 07 Ianuarie 2003
118412764

Botoşani: Cel mai aiurit manager se află în fruntea Maternităţii

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2011, 23:00

De când cu comasarea spitalelor din Botoşani, se tot vehiculează teza că prin această comasare se va distruge munca şi eforturile depuse de managerii celorlalte spitale. O teză total falsă, pentru că această comasare nu înseamnă a muta spitalele respective în curtea Spitalului judeţean, totul rămânând şi pe mai departe în forma actuală. Numai că cine nu ştie acest fapt, cade victimă intoxicării produsă de cei interesaţi ca această comasare să nu se facă.
În dezvăluirea de faţă am să vă prezint cam cel fel de manager are Maternitatea Botoşani în fruntea sa. Prin luna februarie a acestui an, medicul Gabriel Oprişanu, patron al postului Rapsodia Tv, dar care pe atunci se folosea în emisie de licenţa Tv Somax, mi-a cerut să realizez la Lumea lu’ Rotundu un reportaj despre reforma în sănătate iniţiată de ministrul Atilla Ceske. mai ales că eu, din iniţiativă proprie, realizasem deja un reportaj cu spitalele din judeţ care urmau a fi desfiinţate.
Pentru că emisiunea mea s-a bucurat tot timpul de o audienţă ridicată, unii spun că este cea mai urmărită emisiune de la Somax devenit Rapsodia Tv, am zis că nu-i rău să continui ce-am început şi cu spitalele din Botoşani.
Aşa s-a născut reportajul „Dramă medicală II” difuzat în 19 februarie a.c.. Când am pornit la efectuat filmările, nu ştiam că Oprişanu îmi pregătise terenul, adică îi instruise pe cei de la Maternitate, Pediatrie şi TBC cam ce să-mi declare. Norocul meu, şi ghinionul lui Oprişanu, a fost că am început filmările cu Maternitatea.
Am început cu Maternitatea pentru că directorul medic Maria Olaru avea creată o aureolă de un manager extraordinar, care a schimbat total faţa spitalului. Numai că, atunci când am dorit să filmez secvenţa cu ea, am făcut o descoperire care m-a deranjat enorm.
Olaru voia să încep filmările cu ce s-a realizat în Maternitate şi apoi să filmez declaraţiile sale. Cică aşa a stabilit Oprişanu. Atunci am realizat că reportajul sugerat de Oprişanu de fapt nu mai era reportajul meu ci un reportaj regizat după interesele sale.
Cum eu nu am regizat niciun reportaj, totul fiind natural, am schimbat regula jocului orchestrată de Oprişanu şi am încercat să aplic regulile mele. Aşa am descoperit că managerul Maria Olaru habar nu avea ce are de făcut un manager de spital şi că realizările cu care se mândrea ea în numele Maternităţii de fapt erau realizările, munca, altor persoane.
Shimbând regula jocului, Olaru a fost derutată complet şi nu am mai putut filma cu ea. Pur şi simplu nu putea lega două vorbe. Dorinţa ei era ca să fac reportajul cum i-a cerut Oprişanu. Ori, i-am spus deschis că nu-i reportajul lui Oprişanu ci este munca mea.
N-am reuşit să filmez secvenţa pentru că nu8 ştia să răspundă la întrebări. Obişnuiesc să-l instruiesc pe cameramanul cu care filmez să pornească filmările din momentul în care intru în contact cu persoana intervievată. Se întâmplă ca cel intervievat să nu-i convină întrebările mele şi arunci să nu mai accepte să filmez.
Aşa că mă folosesc de ce s-a filmat pe cameră, fără ca cel intervievat să ştie că este filmat. Aşa am procedat şi cu Maria Olaru. Ea credea că discuţia noastră este una de pregătire a dialogului şi nu ştia că totul se filmează. A trebuit s-o las jumătate de zi să se documenteze cu ce are de spus despre activitatea Maternităţii. Daţi clik pe filmuleţul de mai jos şi veţi putea constata şi singuri pe cine apăra cei din USL, în frunte cu Oprişanu, în dauna unui interes public de nivel judeţean: sănătatea noastră!
Am făcut această dezvăluire cu riscul ca emisiunea Lumea lu’ Rotundu să fie suspendată, dar nu pot să fiu părtaş la acest joc politic murdar şi împotriva unui interes public major.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta potrivită
Reţeta zilei: Brânză zăurată
Crin Antonescu l-a numit pe Victor Ponta premier
fără a aştepta voitul alegătorilor
Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, urmăriţi penal pentru dezafilierea Universităţii Craiova
Victor Ponta: Îi admir pe Iliescu şi Năstase…
Vin vremuri grele pentru şoferi
în ultimele două săptămâni, barilul de petrol s-a scumpit cu 6%
Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, cauciucurile trebuie să fie inscripţionate cu M şi S
Nimeni să nu mai fie în situaţie dificilă pentru că alţii n-au respectat regula
România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni
Mascarada comasării
Ioan Rotundu
Pot fi mituiţi oamenii, dar nu şi Dumnezeu
Ioan Rotundu
E timpul ca România să rezolve problema corupţiei fără sfârşit
PSD-ul Botoşani are nelinişti privind regionalizarea
Mâine se predă amplasamentul pentru noua groapă de gunoi
Primarul Flutur vrea să fim serioşi cu recenzorii
Ţâbuleac este prea legat de Georgescu ca să se despartă
IŞJ Botoşani: Concursuri amânate
Elevii capabili vor putea parcurge doi ani într-un an de şcoală
Botoşani: Sanitas va cere instanţei să valideze comasarea spitalelor
De azi, şcolarii au o săptămână de vacanţă
Video: Nebunii autentici sunt în libertate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă