Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2940
De la 07 Ianuarie 2003
123100015

pnl

Botoşani: Să moară mortul, domnule Maga?

  • Ioan Rotundu
  • 23 October 2013, 23:00

Nu ştiu ce ţăran hâtru o fi inventat expresia sau falsul jurământ „să moară mortul, dacă nu spun adevărul” dar ştiu că expresia vine din mediul rural. Un astfel de jurământ este folosit de obicei atunci când nu vrei să recunoşti un adevăr sau vrei să ascunzi o situaţie reală care nu-ţi este favorabilă.
Şi Gheorghe Maga a jurat ieri în faţa presei locale că el nu a solicitat niciodată funcţia de cenzor la Asociaţia pentru Zona Metropolitană şi nu i-a cerut nimeni acceptul pentru a ocupa această funcţie. Mai mult, Maga, deşi nu s-a jurat în sensul de mai sus, a susţinut că el nu ar accepta niciodată să ocupe un post deţinut de un coleg al său. În cazul de faţă el susţine că nu a avut habar că postul de cenzor este deţinut de Gheorghe Ciubotaru încă de la înfiinţarea Asociaţiei din aprilie 2012.
Dacă lucrurile stau aşa cum le susţine Gheorghe Maga, înseamnă că acum două săptămâni, când primarul Ovidiu Portariuc a propus membrilor Asociaţiei înlocuirea lui Gheorghe Ciubotaru cu Gheorghe Maga, primarul avea fierbinţeli sau i se hurducase maşina în drum spre primărie şi avea creierii zdruncinaţi.
Nu cred că primarul Portariuc a venit cu propunerea, aşa, tam-nisam pentru că ceva creier are şi eu sunt de părere că are chiar destul de mult, numai că nu-l foloseşte la parametrii normali ai gândirii şi raţiunii umane.
Chiar şi Maga a recunoscut cu jumătate de gură că a avut o astfel de discuţie, mai prin vară, dar la sediul PSD. Aferim coane Ghiţă, deci este adevărat că toate posturile din Primărie şi din instituţii ale statului se hotărăsc în sediul PSD şi cine trece de această barieră este un şef fericit.
Realitatea este că între Portariuc şi Maga s-a discutat eliminarea lui Gheorghe Ciubotaru din funcţia de cenzor al Asociaţiei Zonei Metropolitane dar demersul s-a blocat pentru că, legal, Ciubotaru nu poate fi înlocuit din această funcţie. Am scris şi am demonstrat că această demitere, o demitere era pusă la cale cu ajutorul maşinii de vot PSD, nu poate fi realizată decât cu încălcarea grosolană a legii.
Am mai scris şi de faptul că Gheorghe Maga, cât a fost director general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Botoşani în Guvernul Năstase a fost un protector al mafiei cu alcool dar şi implicat, cel puţin moral, în sinuciderea soţilor Alexa ca urmare a evaziunii fiscale cu TVA descoperită la societatea Agripolis Gulioaia, patronată de un escroc italian acum aflat în puşcărie în Italia.
Se pare că readucerea în actualitate a acestor evenimente din activitatea profesională trecută a lui Gheorghe Maga l-a determinat pe acesta să facă un pas înapoi pentru a hu mai fi în atenţia publică.
Dacă este aşa, se poate spune că a făcut un gest care-l onorează. Nu şi pe primarul Ovidiu Portariuc care urmăreşte un control politic total din partea PSD asupra Asociaţiei Zonei Metropolitane. Asupra acestui subiect voi reveni cu detalii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei. Sânii stewardesei
Gastronomie: Salată marinată pentru iarnă
Protest spontan în interiorul consulatului din Chicago, cu ocazia vizitei lui Victor Ponta în SUA
Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia ridicat de mascaţi şi dus pentru a fi anchetat
Producătorii de energie eoliană solicită Guvernului revizuirea ordonanţei privind acordarea certificatelor verzi
Prinţul George va primi cadou la botez o pajişte cu flori sălbatice din Transilvania
Discuţia despre unificarea dreptei este puţin tardivă
Vicepreşedintele Joe Biden i-a reamintit lui Ponta importanţa statului de drept
Ramona Mănescu recunoaşte că nui s-a respectat faţă de FMI termenul de privatizare a CFR Marfa
Sa fim pregatiţi pentru o creştere a cotei medii de impozitare
Finanţele au publicat în MO patru modificări in domeniul financiar contabil
Povestea mortului care l-a denunţat pe Dragnea. Alt caz de manipulare
Oficial - Traian Băsescu participă la lucrările Consiliului European
Angela Merkel se simte spionată la telefon de americani
Scandal de corupţie la Hidroelectrica
un consilier al ministrului Energiei, reţinut de procurorii DNA în joc se afla o mită de 1,4 milioane de euro
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog