Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24975
De la 07 Ianuarie 2003
118411518

Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul

Botoşani: A adunat puhoi de lume la slujba arhierească de la Călăraşi

  • 23 September 2012, 23:00

Puhoi de lume a fost duminică la Călăraşi la slujba de resfinţire a bisericii Sfânta Treime din localitate. Circa două mii de credincioşi veniţi cu autocarele de la Iaşi, Botoşani, Cheleş, comuna Suliţa, dar şi sătenii din cele trei sate ce intră în alcătuirea Călăraşiului au asistat la o slujbă arhierească cum rar s-a văzut în acea zonă.
Un sobor impresionant de preoţi şi diaconi au slujit alături de Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, cu binecuvântarea sfintelor moaşte ale Sfintei Muceniţe Ecaterina, care vor rămân spre închinare până luni seară la biserica din Călăraşi. Preasfinţitul Calinic a fost întâmpinat cu pâine şi sare de membrii formaţiei de dansuri din cadrul Primăriei Călăraşi, costumaţi în straie naţionale.
Zeci de copii au făcut coloană de flori pe unde a trecut arhiereul. După Sfânta Liturghie şi după rugăciunile mari de dezlegare, credincioşii s-au închinat în altar, după rânduiala canonică la astfel de evenimente.
„ Să aveţi credinţă în Dumnezeu, pentru că dacă aveţi asta, toate se fac bune în viaţa voastr㔠le-a spus Preasfinţitul Calinic celor prezenţi, după care a dat binecuvântare ca uşa altarului să fie deschisă până duminică inclusiv, până când şi ultimul credincios va avea ocazia să se închine.
Pentru osteneală, pozaosteneală, implicare şi devotament, preotul paroh, Ioan Păduraru a fost ridicat la rangul de iconom stavrofor de către arhiereul venit de la Mitropolia Iaşi, Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul. Din partea Consiliului Local Călăraşi, preotul Ioan a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei, pentru râvna de care dă dovadă în călăuzirea sufletelor credincioşilor.
„Oamenii au venit în număr mare şi au participat la o slujbă dumnezeiască. Îi aştept pe toţi credincioşii care vor să se închine în Sfântul Altar până sâmbătă, deci o săptămână aproape”, a spus emoţionat preotul Ioan Păduraru.
Veteranul comunei Călăraşi, Mihai Voicu, de 90 de ani, a primit în dar de la Primăria Călăraşi o icoană cu Sfântul Gheorghe, „Biruinţa” şi toţi cei 15 preoţi i-au cântat La mulţi ani.
„Moşul Voicu este nelipsit de la toate slujbele bisericii, dar l-am văzut şi în coşul căruţei mergând la munca câmpului. A luptat în al doilea război mondial şi a avut numeroase încercări în viaţă, dar a biruit cu ajutorul credinţei”, a spus primarul comunei Călăraşi, Elena Vrajotis.
Parohia Călăraşi este păstorită de către părintele Ioan din 2004. În momentul preluării parohiei, pictura bisericii era restaurată de 10 ani, starea acesteia fiind relativ bună. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Păsărica care clipeşte
Portugalia: Guvernul s-a speriat de critici si protestele masive ale populaţie,
Războiul cu Israelul va sfârşi prin a avea loc
şeful Pasdaran, armata de elită a Iranului
Poliţia vrea să facă educaţie rutieră la biserică, în timpul slujbei de duminică
Zicerea lui Daniel Funeriu către plagiatorul Victor Ponta
Lupta contrariilor din învăţământ
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu - Gâlceava directorilor
Dan Diaconescu dator la stat, cu OTV-ul în insolvenţă şi cercetat pentru spălare de bani si evaziune
Ponta şi-ar fi dorit la Oltchim un mare investitor din Rusia
Riscul unui haos social creşte în Europa de sud
Interdicţia cumulului pensiei cu salariul în sistemul public trebuie eliminată
Susţin actuala împărţire a ţării, dar dacă sunt propuneri mai bune, le discutîm
Tinerii liberali au strâns gunoaiele lui Portariuc
Figurant la alegerile locale unde a vrut primar
Apetrei vrea parlamentar PPDD
PP-DD s-a umplut de oportunişti care vor parlamentari
Vai de capul ei, demnitate de parlamentar!
Ioan Rotundu
CAS continuă să subfinanţeze stomatologia
Altă pacoste pe capul nostru: meteorosensibilitatea
În loc de bani ,CNAS va oferi spitalelor controale mai dese
Concursul de rezidenţiat se organizează în noiembrie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă