Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25118
De la 07 Ianuarie 2003
110945588

Botoşani: Deputatul Costel Şoptică hulit în satul natal

  • Ioan Rotundu
  • 23 September 2015, 23:00

Peste zece săteni din Smârdan, comuna Suharău, au aşteptat ieri să vină Lumea lu’ Rotundu pentru a reclama faptul că primarul şi unii funcţionari din primărie i-au lăsat fără drum de acces în câmp iar ei nu au cum ajunge la ogoare pentru a-şi strânge recoltele.
Povestea drumului este una extrem de complicată şi are un puternic damf de corupţie. Satul Smârdan are un număr de vreo 20 de case care sunt încorporate la comuna Cristineşti, restul caselor aparţinând de comuna Suharău. La limita dintre cele două comune, mai exact pe sub gardul lui Mihai Tincu exista un drum care ducea în câmp. Casa lui Tincu aparţine de Cristineşti dar dincolo de gardul curţii sale este teritoriul comunei Suharău.
Iniţial exista un alt drum care ducea în câmp. Spun sătenii că drumul era de prin 1920. Numai că după 1990, actualul primar al comunei Suharău, Marcel Chelaru, care înainte de 1989 a fost mulţi ani secretarul primăriei, a semnat acte de împroprietărire a unul sătean inclusiv pe drumul sătesc. Ulterior le-a spus oamenilor că din actele de la primărie nu rezulta că acolo era un drum. Însă sătenii susţin că primarul a dat drumul în proprietate pentru că a fost „uns”.
Cu timpul oamenii au creat un alt drum pe sub gardul lui Mihai Tincu. Dar de la primărie s-a împroprietărit un sătean cu tot cu acest nou drum. Săteanul a vândut terenul lui Gheorghe Zvâncă iar acesta, un cârcotaş înrăit, a închis drumul şi i-a lăsat pe săteni fără cale de acces în câmp.
Oamenii s-au adresat primarului Marcel Chelaru dar acesta s-a spălat pe mâni susţinând că fiind vorba de o proprietate privată nu poate interveni. Aşa că i-a sfătuit pe săteni să-l cheme în judecată pozape Zvâncă.
Din Smârdan sunt doi consilieri locali iar unul dintre ei, Viorel Dănilă (foto 1), este viceprimar la al doilea mandat. Numai că viceprimarul i-a abandonat pe săteni trecând de partea primarului. I-am întrebat pe săteni de ce n-au apelat la deputatul Costel Şoptică (foto 2), consăteanul lor. Reacţia celor prezenţi a fost una de dispreţ total la adresa deputatului. Oamenii spun că n-a făcut nimic pentru satul lor iar caracterul lui este unul „parşiv”. Spun ei că n-a fost votat deputat nici de toate rudele pe care le mai are în sat.
M-am dus la primărie pentru a lua un punct de vedere de la primarul Chelaru. Uşa era încuiată. Secretara sa ne-a spus că ar fi plecat la Botoşani dar un alt cetăţean de prin preajma primăriei ne-a spus că l-a văzut prin zonă.
Nici cu viceprimarul Dănilă n-am, putut sta de vorbă. Aceiaşi secretară ne-a spus din capul locului că nu ştie unde este plecat iar dacă-l va suna nu va răspunde la telefon. Într-adevăr n-a răspuns, semn pentru noi că şi viceprimarul o ştersese englezeşte ca să nu dea ochii cu noi.
Ne-am mulţumit să dialogăm cu inginerul Gheorghe Pintilie, cel care răspunde de cadastru. Omul mirosea puternic a băutură deşi era doar ora 11.30 dimineaţa. Am fost avertizaţi că dacă dăm de el nu-l vom găsi treaz. Inginerul a promis că va cere primarului să facă o comisie care să se deplaseze la faţa locului să vadă ce poate face.
Ştim din practica vieţii că dacă nu veri să rezolvi o problemă din diferite motive pui de-o comisie. Dacă ne-ar sta în putinţă, preşedinte de comisie l-am pune pe deputatul Costel Şoptică. Liberalul se pricepe la dus oamenii cu zăhărelul.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Autostopista precaută
Horoscopul zilei de 24.09.2015
Reţeta zilei: Zacuscă de vinete
Trei incendii în cinci ore
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Liviu Dragnea: Eu nu fac greseala sa spun ca am dubla personalitate
in plen deputat si afara presedinte de partid
Sorin Oprescu va fi examinat medical in arest
Politia Capitalei a respins solicitarea ca primarul suspendat sa fie transferat la Spitalul Militar
Comisia Europeana sanctioneaza 19 state, inclusiv Romania
pentru aplicarea incorecta a regulilor privind azilul
Refugiatii, primul esec mare al lui Iohannis
Cum a ajuns Romania in clubul marginalilor
Traian Basescu, despre documentul prezentat de Antena 3
din care reiese ca fostul presedinte ar fi fost platit de Securitate: Este un fals ordinar, un document de o abjectie rara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă