Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
952
De la 07 Ianuarie 2003
123652938

Consecinţele inundaţiilor sunt dramatice

  • 24 April 2008, 23:00

Inundaţiile de la Botoşani au lăsat serios de lucru în urmă. Apele s-au retras, însă echipele de intervenţie au de rezolvat o problemă majoră. Subprefectul judeţului, Mihai Elvădeanu informează că la ora actuală 82 de fântâni sunt inundate şi pline de nămol. Oamenii nu au de unde să-şi procure apă. Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în colaborare cu primarii din Coşula, Copălău şi Prisăcani, unde se află fântânile, urmează să golească apa cu motopompele şi să le cureţe pe cele care au şi nămol. Apoi, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate Publică vor dezinfecta fântânile respective.
În o a doua etapă urmează să fie efectuată o evaluare preliminară a pagubelor. „În total au fost afectate 15 localităţi, 1.711 hectare teren arabil şi 428 ha păşuni şi fâneţe. Locuinţe inundate au fost 30 în total, gospodării şi anexe în număr de 163 per total judeţ. Nu avem locuinţe distruse, doar afectate. Rămâne de văzut în ce măsură. Mă refer la locuinţele de chirpici la care efectele pot apărea la un anume interval de timp. Dacă se înmoaie lutul există pericol de prăbuşiri”, a declarat subprefectul Elvădeanu.
Drumurile judeţene au pozafost afectate pe o rază de circa 8 km şi se circulă cu dificultate (foto) la Coşula, Coşula – Oneaga şi Truşeşti. Totodată 6 drumuri comunale au fost de asemenea afectate şi 36 km de drum sătesc pe care se circulă greu. Au fost afectate şi două poduri la Mihălăşeni şi Băluşeni şi 143 de podeţe. Imediat ce s-a putut pătrunde în zonă au început să apară şi ajutoarele. O societate din municipiul Botoşani a donat 2.000 litri de apă minerală pentru oamenii cărora fântânile le-au fost inundate. Mănăstirea Coşula a găzduit 3 bătrâne sinistrate peste noapte. În total, 16 persoane fiind sinistrate. Consiliul Judeţean Botoşani a rezolvat problema alimentelor pentru 11 persoane sinistrate de la Coşula cu suma de 2.500 lei.
Crucea Roşie şi ISU Botoşani au asigurat aşternuturi şi paturi pentru persoanele sinistrate la Coşula. „Am stabilit prin ordin componenţa comisiei de evaluare a pagubelor care va verifica în perioada 25-30 aprilie la faţa locului dacă evaluările făcute de comisiile locale sunt corecte. În urma acestor evaluări se vor face propuneri către Guvern pentru acordarea de ajutoare persoanelor sinistrate”, a mai adăugat Mihai Elvădeanu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Angajează barmane şi dansatoare
Horoscop
Ruşinica cea problematică
De la 3 mai, toate numerele de telefonie fixă se vor forma cu prefix
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 aprilie
Presa rusă confirmă că Moscova pregătea o lovitură de stat la Chişinău în 2005
Italia ar putea reintroduce vizele pentru români
Numele tatălui şi al fiului...
Mutu, spaima Europei
Program casierii E.ON
Soarta a 173 microbuze şcolare va fi decisă la Botoşani
Ajutoare date persoanelor inundate
Ţiprigan aduce dovezi că n-a fost turnătoare la Secu
Bătaia electorală se răsfrânge şi la odraslele candidaţilor
O diplomă de excelenţă stă în aşteptare!
Biblioteca din Dorohoi mai are de aşteptat încă un an până să se reîntoarc㠄acasă”
Sancţiuni pentru primarii care nu-şi inscripţionează monumentele istorice
Şcoala Specială din Dorohoi va avea apă pe „săturate”
Sorescu poate fi şi acid în exprimare
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog