Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3125
De la 07 Ianuarie 2003
123968749

Botoşani: Pesediştii vor boicota mitingul anunţat de Ţurcanu

  • 24 April 2013, 23:00

Liberalul Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi co-lider al USL a anunţat că spre sfârşitul lunii mai va organiza la Botoşani şi Bucureşti un miting de protest faţă de Guvernul Ponta pentru că nu s-au alocat bani să înceapă lucrările de reabilitare a drumului Botoşani – Tg. Frumos – Suceava, cunoscut sub numele de drumul Morţii.
Ţurcanu a anunţat că va aduce la miting toate rudele celor care au murit în accidentele auto pe acest drum iiar ca recuzită va folosi sicrie goale, cruci şi coroane funerare. Disperarea preşedintelui Ţurcanu vine de la faptul că, deşi s-au făcut numeroase intervenţii a miniştrii de resort, la directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Mircea Popa, care a venit personal la Botoşani chiar pe acest drum, până acum nu s-au alocat banii necesari lucrărilor de reabilitare, făcându-se doar promisiuni.
Nici premierul Victor Ponta, care a circulat în mai multe rânduri pe acest drum şi cunoaşte situaţia, nu şi-a onorat promisiunea de a aloca de la Guvern banii care să asigure modernizarea tronsonului în dispută.
Ministrul Dean Şova, de a căprui resort depinde alocarea banilor ca să se înceapă lucrările, care a promis chiar în faţa sediului PSD din Botoşani că va aloca banii necesari acestor lucrări, nu şi-a onorat promisiunea.
În acest context dominat de promisiuni şi nu de fapte, preşedintele Florin Ţurcanu vrea să treacă la măsuri radicale, adică la proteste publice, cu speranţa că va mişca lucrurile din loc.
Iată că prietenii săi politici, liderii PSD Botoşani, au anunţat că nu vor participa la acest miting. Ei susţin că soluţia rezolvării problemei este dialogul pe care-l poartă cu părţile implicate, inclusiv la nivel de premier. Susţin că au promisiunea că din acest an vor începe lucrările.
Aşadar, cei din PSD rămân adepţii dialogului şi al promisiunilor, soluţii care până acum au dat rezultate zero. Este ciudată poziţia celor din PSD, mai ales că vina blocării lucrărilor la acest drum le aparţine integral. În mai anul trecut, când Ponta a devenit premierul României, a retras banii alocaţi de Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea acestui drum. Dacă Ponta nu retrăgea banii, pe motiv că au fost alocaţi de PDL, acum drumul era modernizat şi toată lumea era mulţumită.
În campania parlamentară de anul trecut candidaţii PSD au pedalat pe promisiunea că premierul Ponta va acorda banii pentru drum imediat ce va fi legitimat premier în urma alegerilor. Botoşănenii au votat masiv cu candidaţii USL dar Ponta tot nu şi-a onorat promisiunea.
Acum, parlamentarii PSD, liderii partidului, ne duc cu vorba că banii se vor aloca la toamnă, iar la toamnă ni se va spune că vine iarna şi că se vor aloca la anul şi tot aşa. Ţurcanu ştie care este adevărul,. de aceea vrea să organizeze acest miting, culmea, împotriva propriei puteri politice. Dar altă cale nu este. Doar dacă nu ne-am săturat de promisiunile celor din PSD.
Iată cum vede preşedintele Ţurcanu derularea mitingului: „Vrem să ţinem un moment de reculegere în faţa Prefecturii, la care invităm toţi cetăţenii. Vom merge cu autocare şi vom depune la fiecare cruce lumânări şi flori, iar materialul filmat şi semnat de toţi participanţii şi un memoriu îl vom înainta ministerului de resort, vicepremierului Chiţoiu, primului ministru, preşedintelui Senatului, tuturor dragilor noştri colegi, şi cu pozele pe care le primesc de la poliţie, ca să se uite şi să vadă cum mor tinerii în accidente. Nu criticăm pe nimeni, ci doar vrem să sensibilizăm Guvernul că Botoşaniul are priorităţi”.
I iată cum văd cei din PSD rezolvarea problemei, prin vocea liderului Ovidiu Portariuc: “Noi lucrăm şi încercăm să convingem nişte factori de decizie. Avem toată siguranţa, de la cel mai înalt nivel şi promisiunea, că în curând se deblochează drumul Botoşani Suceava. Şi când spun că e de la cel mai înalt nivel, e de la cel mai înalt nivel executiv. Sunt nişte detalii tehnice acolo, cu o licitaţie blocată. Ea va fi deblocată în curând. Împreună cu Andrei Dolineaschi am avut o discuţie cu două-trei persoane cu putere de decizie, Şova, CNDR şi domnul prim-ministru, şi care ne-au dat promisiunea fermă”
. Ce zice-ţi, cine are dreptate?
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Definiţia comunistului
Gastronomie: Omletă cu carnaţi şi legume
Peste 80% din români iau in calcul schimbarea băncii cu care colaborează
care sunt nemulţumirile acestora?
Ministerul Economiei vrea să interzică achiziţionarea fierului vechi de la persoane fizice
Ţigani din România care intrau clandestin pe teritoriul Canadei
Procesul medicului Serban Brădişteanu, acuzat de favorizarea infractorului Adrian Năstase
Ministrul de Externe Iurie Leancă a fost desemnat premier interimar
Afacerea Hoeness îi dă dureri de cap cancelarului Angela Merkel
Lansare de carte la Secţia de limbi străine a Bibliotecii Botoşani
Lucrări de reparaţii şi întreţinere străzi
La meditaţii, profesorii vor face schimburi de elevi
Ieri, inspectorii DSV i-au muştruluit pe măcelarii din Piaţa Botoşanilor
Primarul Portariuc vrea să privatizeze Centrul istoric
Uvertura Mall preferată Centrului istoric
Buhăianu intră în diplomaţie
Botoşani: La Poliţia locală se pot angaja şefi, executanţi nu
Ipoteşti: Miluţă Jijie în nepotrivire de caracter cu opera lui Eminescu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog