Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9103
De la 07 Ianuarie 2003
110929573

Botoşani: Discuţia de taină cu deputatul Şoptică a durat doar 10 minute

  • Ioan Rotundu
  • 24 April 2016, 23:00

Vineri, în timp ce veneam din teren şi intram în Botoşani dinspre Iaşi, mi-a sunat telefonul. Eram informat că deputatul liberal Costel Şoptică (foto) voia să aibă o discuţie cu mine. Nu am respins iniţiativa deputatului, dimpotrivă, eram şi eu curios să aflu ce anume l-a determinat să stea la taifas cu persoana mea. Am respins doar propunerea ca discuţia să se poarte la sediul PNL pe motiv că fiind o persoană cunoscută nu voiam să dau naştere la fel de fel de speculaţii legate pe seama faptului că am fost văzut intrând în sediul PNL. Aşa că am căzut de acord ca discuţia noastră să se poare în separeul restaurantului Pod de Piatră.
Deputatul mi-a reproşat că la ce am scris nu i-am luat şi lui un punct de vedere. I-am spus că n-am considerat că era nevoie întrucât ce am scris s-a bazat pe documente şi mărturii audio înregistrate.
A încercat să mă convingă că el n-a făcut afaceri oneroase cu primarul Sorin Gânga de la Văculeşti şi că cele 15 miliarde lei vechi încasate anul trecut au fost pe bune. L-am întrebat despre ţeapa dată Penitenciarului Botoşani şi miliardele de lei vechi restituite instituţiei după controlul Curţii de Conturi. A negat că ar fi aşa deşi i-am spus că posed copii de pe documentele care se află în arhiva unităţii. E drept că n-am scris despre acest subiect pentru că nu i-a venit încă rândul.
I-am mai reproşat imaginea sa catastrofală în satul de baştină Smârdan şi faptul că deşi este într-o strânsă relaţie de prietenie cu primarul comunei Suharău, Marcel Chelariu, nu i-a ajutat cu nimic pe sătenii săi. Mi-a spus că n-a fost informat. A minţit, pentru că am realizat în comuna Suharău patru reportaje din care rezulta clar ce probleme au oamenii, probleme create de abuzurile şi ilegalităţile primarului Chelariu.,
Mi-a reproşat deputatul că prin comentariul meu scris în care am consemnat că el l-ar fi denunţat pe Gheorghe Sorescu, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, funcţie deţinută în prezent interimar, l-am pus într-o situaţie dificilă în partid. El nu-a depus nici un denunţ la DNA Suceava împotriva lui Sorescu iar dacă acesta va fi cercetat în curând de DNA va însemna că el este vinovatul, ceea ce nu corespunde adevărului.
L-am întrebat de unde cunoaşte că peste o lună de zile Sorescu va fi anchetat de procurorii DNBA şi a tăcut. I-am spus că informaţia în cauză am primit-o pe surse din interiorul PNL. Nu m-am ferit să-i spun deputatului că eu îi consider pe parlamentarii liberali impostori şi ipocriţi, că au ajuns în Parlament prin fraudă morală şi că nu-şi fac datoria faţă de electorat.
U-am amintit şi de faptul că el a fost cel care a susţinut introducerea impozitului pe venitul agricol care a adus mari necazuri bătrânilor de la sate. A încercat să-mi spună că PSD-ul a avut această iniţiatică uitând că a avut o emisiune pe Tele’M moderată de mine în care, în calitate de parlamentar USL, susţinea necesitatea introducerii acestui impozit precum şi acel impozit cunoscut drept „taxa pe stâlp”. L-am mai întrebat de ce s-a cocoţat pe lisata de consilieri judeţeni PNL pe locul 3, având în vedere că imaginea sa este una catastrofală la nivel de judeţ şi va afecta voturile PNL-ului. Mi-a spus că aşa s-a hotărât la Bucureşti. Nu am putut răbda şi l-am întrebat de când cei de la Bucureşti îmi stabilesc mie la Botoşani pe cine să votez.
Întrebat dacă are gândul ascuns ca după ce se va cunoaşte numărul consilierilor judeţeni liberali să candideze la preşedinţia CJ, s-a jurat că nu are o astfel de intenţie. Drept replică i-am spus că atunci când politicienii jură într-un anumit fel, fac exact pe dos.
În ce priveşte moralitatea liberalului Şoptică, vă mai dau un exemplu. De curând a decedat unchiul său din Smârdan. Primarul Chelariu a mobilizat toate maşinile primăriei pentru a participa la înmormântare. Numai nepotul deputat liberal Şoptică n-a venit la înmormântare. În schimb, cu ceva timp în urmă, aflat într-o emisiune pe Tele’M., se lăuda că taică-său din Smârdan a făcut bani frumoşi vânzând nuci. Ce n-a spus Şoptică era că nucile proveneau din grădina unchiului la a cărui înmormântare n-a venit.
Cam 10 minute a durat discuţia noadetr4ă, destul de tăioasă. Am plecat promiţându-i că-l voi suna pe telefon când voi mai scrie despre activitatea sa de patron de firme care lucrează pe bani publici numai dacă voi avea neclarităţi.
Nu mi-a spus deputatul adevăratul scop al solicitării discuţiei noastre dar l-am intuit. Voia garanţii că pe perioada campaniei electorale îmi voi pune lacăt la gură referitor la cele ce se petrec pe scena politică a liberalilor. Nu i-am făcut o astfel de promisiune pentru că nu vreau să fiu părtaş la mizeria morală care va caracteriza campania electorală şi că pentru mine prioritar rămâne informarea corectă a botoşănenilor pentru a şti cu cine să voteze. Adică să-i ajut să distingă răul cel mic de pericolul cel mare pentru că nici PNL şi nici PSD nu ne vor binele, pe listele lor apărând nume de candidaţi extrem de controversate şi răuvoitoare interesului nostru.
Am făcut publică discuţia mea cu deputatul liberal Costel Şoptică pentru că ea vizând interesul public nu am nimic de ascuns şi nici nu mi-am scos tăcerea la vânzare.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catalin Predoiu: E absolut fireasca reactia presedintelui, ce face Dragnea e sfidare la adresa justitiei
Traian Basescu: Nu puteam candida in calitate de suspect.
Voi face publica povestea din acel dosar, este un joc murdar
Der Spiegel: Obama va indemna Germania sa contribuie cu efective militare in estul Europei,
inclusiv in Romania
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.04.2015
Bancul zilei: Canibalism politic
Reţeta zilei: Friptură de miel
Horoscopul zilei de 25.04.2016
Când prostia leac nu are,
La politicienii de două parale!
Ioan Rotundu
Urarea lui Cătălin Fdlutur către botoşăneni de Sf. Gheorghe
Acţiune liberală de Ziua internaţională a cărţii
O altă mârşăvie marca PSD semnată de Portariuc
Ioan Rotundu
Darabani: Au pângărit sărbătoarea politizând-o
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă