Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21
De la 07 Ianuarie 2003
110947443

Vitejia inspectoarei Stana se va muia odată cu începerea anului şcolar

  • 24 August 2008, 23:00

Inspectorii sanitari vor începe peste câteva zile controalele în unităţile de învăţământ şi susţin că în acest an şcolar nu vor mai dovedi clemenţă acolo unde nu sunt respectate normele care se impun pentru obţinerea autorizării sanitare de funcţionare. Inspectorul sanitar Floare Stana declară că unităţile şcolare care au primit la ultimul control termen de conformare nu vor mai primi un altul şi, pe cât posibil, se va căuta soluţii pentru transferul copiilor la şcolile apropiate care îndeplinesc condiţiile de autorizare. „O să încercăm să nu mai dăm undă verde de funcţionare şcolilor care nu îndeplinesc condiţiile de autorizare. Directorii coordonatori ai şcolilor şi Inspectoratul Şcolar vor trebui să găsească soluţii pentru transportul copiilor la şcolile apropiate care îndeplinesc condiţiile de autorizare”, spune medicul Floare Stana.
Inspectorii sanitari susţin că probleme au fost în general la şcolile mici, cu puţini elevi. Şi este posibil ca problemele să nu se fi rezolvat, pentru că, fiind şcoli cu număr mic de elevi, este de aşteptat să nu fi atras investiţii. „Dar, în cazuri de acest gen, trebuie să se găsească soluţii pentru transportul copiilor la şcolile cele mai apropiate, spre şcolile coordonatoare unde s-au făcut investiţii pentru alinierea la normele impuse în vederea autorizării sanitare”, mai menţionează inspectorul Floare Stana.
În ultimul an şcolar cam o treime din unităţile şcolare ale judeţului au funcţionat anul fără autorizare sanitară de funcţionare. Pe lângă problemele legate de aprovizionarea cu apă şi cele privind amenajarea grupurilor sanitare, în acest an inspectorii vor acorda o atenţie deosebită sistemului de încălzire a şcolilor. Acolo unde încălzirea se face cu sobe de teracotă, directorii sunt atenţionaţi să acorde cea mai mare atenţie curăţării coşurilor pentru a nu se mai înregistra, ca în anul şcolar trecut, vreun caz de pozade intoxicaţie colectivă cu monoxid de carbon.
Problema şcolilor neautorizate sanitar nu-i de ieri sau de azi. Este o problemă care vine din anii 1990 şi nu va putea fi rezolvată decât dacă se vor aloca bani guvernamentali pentru a se realiza aducţiune de apă curentă în şcoli, grupuri sanitare conectate la apă curentă, canalizare etc. Chiar dacă inspectorii sanitari se dau viteji că vor închide şcolile care nu vor obţine autorizaţie sanitară, acest lucru nu se va realiza.
Nu poţi închide o şcoală frecventată de către sute de elevi, pentru că se creează o problemă socială ce ar duce la o răzmeriţă. Nu poţi muta sutele de elevi de la şcoala din centul localităţii reşedinţă de comună într-un sat aflat la cinci km şi nici invers. Apar probleme de transport, de spaţiu, de asigurarea cadrelor didactice etc., probleme imposibil de rezolvat. Iar de închis, şcolile nu se pot închide. Iată de ce declaraţiile acestor inspectori sanitari nu fac doi bani. Ei vor să pară incoruptibili când sunt cei mai corupţi funcţionari publici, politic vorbind.
Cum pot fi luate în serios vorbele inspectoarei Stan, când în fruntea învăţământului botoşănean se află liberalul Pavel Rusu, iar şeful ei direct este medicul liberal Gabriel Oprişanu? Vor accepta cei doi şefi liberali să intre într-un conflict social cu mii de familii ce au elevi de şcoală şi care pot fi potenţiale mii de votanţi PNL numai pentru o amărâtă de autorizaţie sanitară? Nu, nu vor accepta. Aşa că inspectoarea Stana va rămâne, ca şi până acum, la stadiul vorbelor, că la nivel de fapte nu va trece niciodată. Ar zbura a doua zi din funcţie. (Ana Brădişteanu)

Foto: WC-u şcoală, comuna Manoleasa. Fotografie pusă la dispoziţia redacţiei de către deputatul liberal Liviu Câmpanu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românul şi „bomba”
Făţărnicie portocalie
Ioan Rotundu
Diferenţa dintre soldatul român şi cel american
Câmpanu nu vrea să mai audă de „portocalii”
Schimbări la PRM Botoşani
„Suntem poate mai săraci, dar nu mai proşti”
Hoţi însetaţi
Piaţa de Gross n-are întrebare
S-a ţinut de cuvânt. A organizat şi anul acesta concursul de canotaj
Infectarea căilor respiratorii se poate solda cu grave probleme la rinichi
În spatele fiecărui suicid realizat stau alte zece tentative
Patronii nu prea au habar ce scrie în Codul muncii
probele la angajare sunt concepute după cum îi taie capul
Inspectorii sanitari vor să-i verifice pe patroni la sinceritate
Horoscop
Deşi are pregătire, se mulţumeşte şi cu post de vânzătoare
Ieşi Putin de sub pat,
Că Băescu iar e beat!
Primăria Frumuşica, transferată de pe planşele proiectanţilor pe teren
10 milioane de euro, atât ne costă soluţiile pronunţate de către judecătorii corupţi
Lista cu E-urile declarate oficial NOCIVE
Nunta lui Măruţă şi Andra a fost una ca-n poveşti
Nea Gicu are o pensie de 100 ron din care Electrica îi fură câte 50 ron pe lună
Dezvăluirile şocante ale unei românce care a lucrat în multinaţionala Orange România
Comentariul comentariilor (CLXXIII)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă