Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11052
De la 07 Ianuarie 2003
118490278

Botoşani: Sărbătoarea Unirii Principatelor a trecut aproape neobservată

  • 24 January 2012, 23:00

Sărbătoarea celor 153 de ani de la Unirea Priuncipatelor Române nu i-a unit pe botoşăneni aşa cum s-ar fi cuvenit. Evenimentul a trecut aproape neobservat, onoarea sa fiind salvată de copii şi de preşedintele Consiliului Judeţean. Noroc cu istoricii şi oamenii de cultură din Botoşani, dar şi cu elevii de toate vârstele care au dansat Hora Unirii în Muzeul Judeţean. Încă de la primele ore ale dimineţii, preşedintele Mihai Ţâbuleac, însoţit de consilierii săi au ţinut să depună o coroană la statuia lui Cuza.
„Am dorit să întreprindem un demers cu prilejul acestei zile care are mai multe semnificaţii. Am depus o coroană de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza” a explicat efortul Ţâbuleac.
După acest moment a fost aşteptat la Muzeul Judeţean, instituţie care a avut două zile pline de manifestări dedicate celor 153 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească. Cu această ocazie specială s-a dezvelit şi bustul lui Teodor Calimachi, un botoşănean care a fost pozaprimul ambasador al Principatelor Unite în Franţa.
„Mă bucur că la Muzeul Judeţean au venit copii de la şcoală, au venit cu profesorii lor să viziteze expoziţia de cărţi, expoziţia de arme şi costume. Acelaşi lucru l-am făcut şi eu şi m-am bucurat foarte mult că am gasit sălile Muzeului Judeţean pline. Cu copiii am jucat Hora Unirii, pentru că ei nu sunt contaminaţi de dezbinare şi ura politic㔠, a declarat Mihai Ţâbuleac.
În grădiniţele din Botoşani şi în şcoli copiii au fost instruiţi despre Unirea Principatelor. În rest, oamenii de rând şi-.au văzut de lupta pentru supravieţuire, comentând pe marginea necesiotăţii ca ziua de 24 ianuarie să fie liberă prin decret. „Sincer, dimineaţă nu-mi venea să vin la lucru. S-a tot spus că de anul acesta e zi liberă. Am sunat la o colegă şi mi-a zis că visez cai verzi” a spus Iuliana Bahmâtă, vânzător. Prefectul Cristian Roman a lipsit dintre botoşăneni. Prezenţa sa a fost necesară la Iaşi. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Vidul în variantă poliţistă
Reţeta zilei: Oţet de vin
Caricatura zilei
Unirea Principatelor sărbătorită la Corni
Primarul Flutur s-a mai pricopsit cu un contracandidat
Piesa „Ursul” la Teatrul Mihai Eminescu aşteaptă spectatori
Consilierii Judeţeni ai USL şi încăpăţânarea preşedintelui Ţâbuleac
Noua ordine în înscrierea copiilor în clasa I-a
Bani pentru ucenicia la locul de muncă
Evoluţia accidentelor de muncă la nivel de Botoşani
Detalii privind grupa pregătitoare
UE a deschis calea unor sancţiuni împotriva Ungariei
Nici o persoană şi nici un parlamentar al PNL nu a demisionat
FMI a revizuit prognozele privind creşterea economică a Europei Centrale şi de Est
Om de ştiinţă rus: Am detectat forme de viaţă pe Venus
O echipă de comando a SUA acţionează în apropiere de Iran
În această seară am văzut un dictator in delir
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă