Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11168
De la 07 Ianuarie 2003
120806441

Editorial

USR - partid nou cu metehne vechi

  • Ioan Rotundu
  • 28 January 2021, 16:21

USR pare să se fi înscris pe panta de a produce o mare dezamăgire nu numai votanţilor săi, ci la nivel naţional. Deja, de când se află la guvernare, pare să fi uitat de promisiunile din campania electorală cu care ne-a convins pe noi, o parte dintre români, să votăm candidaţii acestui partid.
Încep prin a reaminti de acel spectacol grotesc de la sfârşitul campaniei electorale de alegeri parlamentare când parlamentarii PSD au demisionat cu câteva zile înaintea expirării mandatului pentru a renunţa astfel la pensia legiferată de Guvernul PSD. Numai că liberalul, fost preşedinte al CCR, Augustin Zegrean a explicat atunci că gestul este unul de imagine şi că de nu se abrogă legea prin care s-au acordat aceste pensii speciale toţi parlamentarii vor avea parte de ea.
De când s-a format noul Parlament şi USR se află la guvernare nu s-a mai pomenit nimic de pensiile speciale şi nu s-a propus nicio lege de abrogare a celei vechi, deşi era extrem de simplu să se depună la Parlament un proiect de lege cu articol unic prin care să se anuleze pensiile speciale ale parlamentarilor, proiect care se putea aproba în doar 5 minute
Vine la rând promisiunea că imediat ce vor ajunge la guvernare, useriştii vor desfiinţa Secţia Specială de Anchetă a Magistraţilor, secţie înfiinţată de PSD pentru a-i proteja pe procurorii şi judecătorii corupţi dar protectori ai oamenilor PSD. Deşi USR are ministru la Justiţie, încă nu s-a desfiinţat această secţie. Dimpotrivă, se caută o soluţie ca secţia să funcţioneze sub o altă umbrelă dar sub controlul actualului Guvern. Ori, corect ar fi ca secţia să fie desfiinţată iar dosarele să ajungă la DNA pentru că acolo le este locul.
Dar UDMR nu vrea acest lucru iar USR n-a dat dovadă de fermitate că vrea ca totul să se revină la normalitate iar lupta împotriva corupţiei să fie reluată, inclusiv cu cei din interiorul justiţiei. Suntem în cadrul UE ţara cea mai coruptă alături de Bulgaria şi Ungaria iar Guvernul Câţu tace.
Dar şi mai grav este demersul ministrului Economiei, Claudiu Năsui, lider USR, să promoveze în minister într-o funcţie cheie, de secretar general, un înalt funcţionar care s-a dovedit a fi fost turnător ordinar la vechea Securitate. Sloganul USR „Fără penali în funcţii publice” se dovedeşte a fi fost doar o manipulare publică în scop de a obţine voturi..
Este vorba de Florina Prisecaru, director general în ministerul Finanţelor, descoperită de CNSAS că pe vremea când lucra la Tg, Jiu îşi turna colegii de muncă şi prietenii la Securitate. Năsui a renunţat la aducerea ei la Economie numai după ce s-a iscat un întreg scandal în USR.
Dar gestul lui Năsui nu este întâmplător. El este fiul unei familii care în regimul comunist părinţii săi au lucrat în Comerţ Exterior, instituţie unde lucrau doar ofiţeri ai Securităţii. De aici putem trage concluzia că, deşi tânăr, Năsui are totuşi un filing faţă de turnătorii la Securitate, filing provenit din familie. Trăim perioada când adevărata faţă a celor din USR începe să fie descoperită.
Încrederea noastră că USR este un partid tânăr, format din tineri ce vor cu adevărat o reformă a clasei politice româneşti, este pe cale de a se zdruncina rău de tot. USR este un partid nou, dar prizonierul vechilor metehne. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Logoree feminină
Horoscopul săptămânii 25 – 31.01.2021
Răfuielile ţigăneşti sunt doar una dintre consecinţele corupţiei
Ioan Rotundu
Tăriceanu, inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Primăria Corni - anunţ angajare
Dosarul zilei: Învăţământul botoşănean în impas
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă