Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24917
De la 07 Ianuarie 2003
112935755

Preşedintele CJ Botoşani îl face pe subalternul său infractor

  • 24 July 2008, 23:00

Disputele legate de proiectele ce urmează a fi prezentate la finele lunii în faţa consilierilor judeţeni continuă. Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac l-a luat în vizor pe fostul şef al instituţiei, actualmente subordonatul său Constantin Conţac, pe considerente că ar fi încălcat legea. Totul a pornit de la intenţia şefului CJ de a angaja 3.104.000 lei din fondul de rulment disponibil pentru finalizarea a trei dintre cele 8 drumuri judeţene, prevăzute a se moderniza şi reabilita din împrumutul bancar de 60 milioane lei, contractat în mandatul trecut.
În plus, pentru aceleaşi drumuri, actuala conducere vrea să mai aloce încă 3.703.000 lei, printr-o rectificare de buget. Este vorba de drumurile DJ 292, Broscăuţi-Corlăteni, DJ 291 Loturi Enescu-Ibăneşti şi DJ 282 Hăneşti-Vlăsineşti. Proiectul de hotărâre a stârnit discuţii, mai ales din partea vicepreşedintelui Conţac, care a atras atenţia că trebuia aşteptat ca banii să vină prin rectificare de Guvern şi nu luaţi din fondul de rulment.

Deranjat de tupeul lui Conţac
Şeful CJ s-a arătat indignat de tupeul vicelui Conţac de a-i critica demersul care, din punctul său de vedere, nu e decât o încercare de a repara ce a stricat el în mandatul trecut. „Culmea este că domnul Conţac are tupeul să critice, în condiţiile în care dânsul a săvârşit o infracţiune, licitând şi contractând lucrări în sume mai mari decât cele văzute şi aprobate în bugetul CJ. Eu nu am făcut altceva decât să gestionez o situaţie necorespunzătoare şi să încerc să intrăm în legalitate”, a precizat Mihai Ţâbuleac, specificând că lucrările la drumuri sunt în curs şi trebuie neapărat finalizate până la iarnă fiindcă altfel se pierd bani.
De altfel, şeful CJ Botoşani a şi trecut la fapte. Mai exact, s-a adresat Direcţiei de Specialitate Juridică din cadrul instituţiei. În funcţie de ce vor spune juriştii instituţiei, se va decide dacă se impune sau nu sesizarea organelor abilitate. „În opinia mea s-a comis o infracţiune. S-a încălcat Legea 273/2006, dar aştept să văd ce spun specialiştii. Conform legii, o astfel de infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 1-3 luni sau cu amendă între 5.000- 10.000 lei”, a mai adăugat Ţâbuleac.

Totul este legal
De cealaltă parte, vicepreşedintele Constantin Conţac susţine că toate demersurile au fost legale şi că s-a procedat astfel pentru a nu se pierde o sumă importantă de bani. „Domnul preşedinte încă nu cunoaşte problemele, dar face declaraţii. Tot ce este făcut, s-a făcut prin comisie de specialitate şi persoane autorizate. Proiectele au fost publicate, iar autorităţile care verifică aceste licitaţii au dat verdictul că totul este legal şi că se pot licita drumurile. Noi avem aproape toţi banii. Mai trebuie ceva, dar asta este altă treabă. Asta nu înseamnă să renunţi la 600 de miliarde pentru încă o sută de miliarde de lei vechi”, a specificat Constantin Conţac. Totodată, vicepreşedintele îşi pune întrebarea de ce şeful CJ Botoşani este interesat doar de cele trei drumuri şi nu de toate opt? (Eliza Sofian)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Ţurcanu susţine că sancţionarea şefei de la Direcţia de Integrare ar fi nejustificată
Spitalul Judeţean are toate şansele să rămână fără parc
Program Tele'M Botoşani vineri, 25 iulie
Ţurcanu se ia în clanţă cu băncile
Taxă pe utilajele mai mari de 12 tone
O botoşăneancă a găsit o importantă sumpă de bani pe holul Spitalului Judeţean
Pompierii botoşăneni au trimis două echipaje de intervenţie la Suceava
Artificiu pentru plata datoriilor la stat ale SC Apa Grup
Camere de supraveghere rutieră amplasate ilegal
Otrăvurile de la supermarket
Şase medalii pentru România la Olimpiada Internaţională de Matematică
Voronin bate iar câmpii
Cum ne fură companiile de electricitate prin metoda “consumului estimat”
Horoscop
Vă propune un troc
Testamentul ardeleanului
Comentariul comentariilor (CLIII)
(Ioan Rotundu)
Educaţia sexuală
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă