Mai concret, subprefectul David Şalgău afirmă că au apărut probleme în ce priveşte racordarea la utilităţi: energie electrică şi gaz metan. Iniţial s-a gândit într-un fel, pentru ca în prezent furnizorii de utilităţi să refuze acordarea avizelor necesare. ,,Acolo trebuie instalat un punct de transformare special. Noi făcusem toate calculele legându-ne de punctul de transformare care există deja în zonă, dar când ne-am dus să obţinem acordul de la E.ON nu ne-a fost dat. Ni s-a spus că este nevoie de altul”, a precizat subprefectul Şalgău. Racordarea la energia electrică presupune un nou efort financiar, de aproximativ 270.000 de lei, bani care ar urma să fie alocaţi de MIRA. Pentru racordarea la gaz metan, suma este mai

Este ciudat că subprefectul Şalgău recunoaşte public abia acum că sunt probleme cu racordarea sediului nou la utilităţi. Încă din perioada când societatea Dany Ema a câştigat licitaţia de a executa lucrarea, noi am atras atenţia că în oferta acestei societăţi nu s-a cuprins preţul racordării la energia electrică şi gaz metan, ştiut fiind de către specialişti că racordul la energia electrică necesita un alt transformator, cel existent fiind subdimensionat. Apoi, faptul că societatea constructoare Dany Ema n-a respectat nici un termen de finalizare a lucrărilor, deşi s-au stabilit vreo patru, n-a atras asupra acesteia nici o consecinţă. Să nu fie prevăzut în caietul de sarcini modalitatea penalizării? Ne vine greu să credem.
În schimb avem anunţat un nou termen. Cică recepţia preliminară a lucrărilor la noul sediu va fi făcută cel mai probabil săptămâna viitoare. Chiar că ar fi o minune din partea societăţii Dany Ema ca acest termen să fie respectat. (Eliza Sofian)