Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16937
De la 07 Ianuarie 2003
112767288

Societatea Dany Ema – o piază rea pentru Prefectura Botoşani

  • 24 June 2008, 23:00

Angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V.) Botoşani mai au de aşteptat mult şi bine, după cât se vede, până să se mute în casă nouă. Singura consolare e că, totuşi construcţia arată tare bine, dacă le poate ţine de cald acest lucru. Sediul este finalizat în proporţie de 90 la sută, însă a intervenit o nouă hibă. Proiectanţii au mai pierdut din vedere un aspect, exploatat la maxim de furnizorii de servicii.
Mai concret, subprefectul David Şalgău afirmă că au apărut probleme în ce priveşte racordarea la utilităţi: energie electrică şi gaz metan. Iniţial s-a gândit într-un fel, pentru ca în prezent furnizorii de utilităţi să refuze acordarea avizelor necesare. ,,Acolo trebuie instalat un punct de transformare special. Noi făcusem toate calculele legându-ne de punctul de transformare care există deja în zonă, dar când ne-am dus să obţinem acordul de la E.ON nu ne-a fost dat. Ni s-a spus că este nevoie de altul”, a precizat subprefectul Şalgău. Racordarea la energia electrică presupune un nou efort financiar, de aproximativ 270.000 de lei, bani care ar urma să fie alocaţi de MIRA. Pentru racordarea la gaz metan, suma este mai pozamică. „Aşteptăm o rectificare bugetară în august-septembrie şi sperăm că ni se va da şi această sumă. De la suma iniţială de 2.700.000 lei se va ajunge la circa 3.500.000 lei, fiind incluse şi sumele pentru racordări”, a mai adăugat subprefectul David Şalgău.
Este ciudat că subprefectul Şalgău recunoaşte public abia acum că sunt probleme cu racordarea sediului nou la utilităţi. Încă din perioada când societatea Dany Ema a câştigat licitaţia de a executa lucrarea, noi am atras atenţia că în oferta acestei societăţi nu s-a cuprins preţul racordării la energia electrică şi gaz metan, ştiut fiind de către specialişti că racordul la energia electrică necesita un alt transformator, cel existent fiind subdimensionat. Apoi, faptul că societatea constructoare Dany Ema n-a respectat nici un termen de finalizare a lucrărilor, deşi s-au stabilit vreo patru, n-a atras asupra acesteia nici o consecinţă. Să nu fie prevăzut în caietul de sarcini modalitatea penalizării? Ne vine greu să credem.
În schimb avem anunţat un nou termen. Cică recepţia preliminară a lucrărilor la noul sediu va fi făcută cel mai probabil săptămâna viitoare. Chiar că ar fi o minune din partea societăţii Dany Ema ca acest termen să fie respectat. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

La furat de europaleţi
Pirateria auto are girul Justiţiei
Campania naţională „Paşaportul anticorupţie”
Laura Cosoi şi Smiley - cuplu şi în film
Ziua învăţătorului şi Congresul naţional al învăţătorilor.
Sub conducerea ministrului UDMR Korodi, România umilită la Zaragoza
Smirnov va fi “rugat” să nu se opună reintegrării cu Moldova
Horoscop
Consolarea soţului
Comentariul comentariilor (CXLIV)
(Ioan Rotundu)
Este dispus să lucreze peste program
Avem un sistem electoral viciat
Ioan Rotundu
Sorescu îşi face încălzirea pentru scaunul de prefect
Spaţiile Protect Plant scoase la „strigare”
Ţiganii vor ajutor social, dar fără să presteze vreo muncă
Provocare pentru tinerii dornici să studieze la mare
Ţiganii au compromis recrearea pe lacul din Parcul „Eminescu”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă