Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23647
De la 07 Ianuarie 2003
112934485

Botoşani: Tăcerea complice a PSD-ului în cazul Popăuţi

  • 24 June 2013, 23:00

Ionică Nechifor şi-a dorit din tot sufletul să ajungă şef peste patrimoniul Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi şi este în prag de a reuşi. Aşa cum noi am anunţat şi în ediţia de vineri, săptămâna trecută, Ionică Nechifor a fost numit directorul Staţiunii printr-un ordin semnat de preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Sin.
Profesorul a semnat ordinul joi, 20 iunie a.c., în prezenţa lui Ionică Nechifor şi a deputatului liberal botoşănean Costel Şoptică. Aşadar, implicarea politicului în susţinerea lui Ionică Nechifor, aşa cum am afirmat anterior, s-a dovedit a fi o realitate.
Tot din surse sigure mai ştim că deşi ordinul de numirea lui Ionică Nechifor ca director interimar la Staţiune a fost semnat, preşedintele Academiei nu l-a depus la Secretariat pentru a fi înregistrat oficial şi transmis în teritoriu pentru a fi pus în aplicare.
Cercetătorii de la Staţiune încă mai speră ca preşedintele Sin să nu cedeze în faţa presiunilor politice şi să salveze Staţiunea de la părăduire. Este stupefiant să aflăm că oameni care n-au nicio legătură cu cercetarea ştiinţifică, mai ales agricolă şi silvică, pătrund în biroul unui om de ştiinţă cu rang academic şi încearcă să-l folosească politic.
În locul profesorului i-aş lua de turul pantalonilor şi i-aş da afară pe netrebnici, chiar dacă au statut de parlamentar. Se ştie că acum sunt parlamentari toţi infractorii şi derbedeii societăţii care şi-au cumpărat mandatul cu bani proveniţi din hoţii şi înşelăciune a statului. Cum îndrăznesc astfel de nulităţi, scursuri sociale, să intre pe poarta unei instituţii academice şi să calce în incinca celui mai înalt forum al cercetări ştiinţifice?
Mă mai surprinde tăcerea complice a celor din PSD. Unde-i atitudinea deputatului Mihai Baltă, care ca fost prefect de Botoşani cunoaşte foarte bine situaţia Staţiunii? Ciumăfaia senatorială Doina Federovici, cea care se ocupă de toate nimicurile, de ce nu i-a atitudine în Senat şi să-l interpeleze pe ministrul Aqriculturii Constantin Daniel cerându-i socoteală de ce-şi bate joc de cea mai reprezentativă Staţiune de cercetare din judeţul Botoşani?
Oamenii devotaţi cercetării nu au abilităţile necesare de a se putea feri de capcanele politicului., Preşedintele Academiei, prof.dr. Gheorghe Sin poate că ar trebui sprijinit să reziste în faţa valului de presiuni şi să nu fie lăsat pradă mocirlei puturoase a politicienilor. Se ştie că tot ce ating politicienii este pângărit pentru totdeauna şi nu mai poate fi salvat.
Lipsa de atitudine a societăţii civile botoşănene este un alt mare semn de întrebare. Chiar ne-am ramolit atât de mult, ne-am blazat atât de tare încât nu mai avem voinţă civică să ne apărăm valorile judeţului? Ce se întâmplă cu societatea botoşăneană? A amorţit atât de puternic încât nici drama prin care trece Staţiunea Popăuţi n-o poate trezi la realitate?
Dacă be-am ramolit atât de mult, să ne dăm deoparte şi să lăsăm generaţia tânără să judece situaţia, pentru că viitorul este al lor, iar noi să rămânem cu ruşinea trecutului. Că o merităm din plin!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Dinamica economiei: Geografia judeţului cu prof. Cojocariu
Organele umane ar putea fi crescute în animale şi apoi transplantate la oameni
Trăgând cu ochiul prin politica locală
Ioan Rotundu
Primăria Manoleasa a pierdut o finanţare de 1,5 milioane euro
Alune americane
Scandalul Credit Lyonnais: Omul de afaceri Bernard Tapie a fost arestat
Washington cere Moscovei trimiterea lui Edward Snowden in SUA
purtătorul de cuvânt al lui Putin: Nu avem nicio informaţie despre Snowden
Horoscop
Bancul zilei: Constatarea lui Bin Laden
Lumea lu' Rotundu: Viceprimarul de Dorohoi
Nu cred în spusele primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Dorohoi: Premiile Festivalului
Botoşani: Primii condamnaţi la referendum sunt la Vlăsâneşti
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă