Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28749
De la 07 Ianuarie 2003
111337396

Editorial

Democraţia lui Dragnea, democraţia minţilor întunecate

  • Ioan Rotundu
  • 24 June 2018, 23:00

Liviu Dragnea, în disperarea sa de a se vedea condamnat înainte de a-şi vedea împlinit visul ca legile justiţiei să fie cosmetizate de Florin Iordache să-l fi făcut scăpat, s-a răzbunat pe protestatarii din stradă făcându-i şobolani.
Starea sa manifestare, una cunoscută în istorie ca aparţinând dictatorilor ce-şi simt sfârşitul pe aproape, ne arată fără îndoială că şi Dragnea simte că a ajuns la capătul drumului puterii râvnite şi în loc de a descoperi privilegiile şi fericirea s-a trezit că are în faţă prăpastia spre care alunecă fără putinţă de scăpare.
Strategia lui Dragnea de a pune mâna pe puterea supremă este de fapt o strategie izvorâtă dintr-o minte întunecată a cărei forţă malefică a fost şi continuă să fie alimentată de către alte minţi întunecate nu numai de dorinţa puterii cât de dorinţa de a săpa de legea penală ca să nu fi pedepsiţi pentru hoţiile şi faptele antisociale comise.
În demersul său spre puterea supremă Dragnea a creat şi pus în funcţiune un imens aparat propagandistic. Aş putea afirma, fără teama de a greşi, că în PSD îndoctrinarea cu „democraţia” ce-o oferă Dragnea românilor s-a făcut până la cel mai de jos nivel. Aşa se explică de ce acum, când Dragnea se află pragul prăpastiei, toţi membrii PSD-ului au făcut zid în jurul său şi sunt în stare să sară la bătaie dacă îndrăzneşti să-i contrazici că de fapt ei s-au solidarizat cu un infractor, că ţara asta nu este o ţară de infractori ca să fim conduşi de un Parlament şi un Guvern format din infractori.
De „democraţia” ce ne-o oferă Dragnea sper să ne ferească Dumnezeu pentru că, de vom ajunge să trăim astfel de vremuri, ne vom întoarce din nou în spatele cortinei cenuşii sub care poporul român a trăit vreme de 45 de ani. Ieşirile seară de seară în stradă în Bucureşti şi marile oraşe ale ţării sunt pentru Dragnea şi penalii din PSD spaima cea mare. Motiv pentru a se folosi de orice mijloc propagfandiscit şi de coerciţiunea instituţiilor de profil ale statului pentru a descuraja protestele.
Ce nu înţelege Dragnea şi susţinătorii săi din PSD este că ieşiţii în stradă sunt cu un nivel de pregătire de la liceu în sus şi nu pot fi manipulaţi aşa cum se pot manipula susţinătorii PSD-ului care abia ştiu să lege două vorbe. Transmisiile din Piaţa Victorie din Bucureşti de la mitingul PSD şi actualele proteste sunt mai mult decât elocvente în ce priveşte nivelul de pregătire profesională şi cultură generală a celor intervievaţi.
Cei aduşi de PSD la miting au fost aduşi prin forţă, prin determinare cu fel de fel de ameninţări. Cei care ies acum în stradă o fac din dorinţa de a apăra democraţia şi statul de drept, de a-şi apăra viitorul, liniştea vieţii, o fac din spirit civic şi nu ca un gest de răsplată pentru pomenile electorale primite sub forma majorării salariului sau a ajutorului social aşa cum o fac susţinătorii PSD-ului.
Sunt stări sociale şi politice divergente pe care cei precum Doina Federovici şi ceilalţi parlamentari ai PSD Botoşani n-au cum le înţelege pentru că mintea lor a intrat în întuneric, iar puterea de judecată s-a subrogat ideologiei de partid bazată pe minciună, manipulare, impostură etc..
„Democraţia” oferită românilor de Liviu Dragnea este cea pe care o oferă acum Turciei, preşedintele Erdogan. L-am ascultat ieri vorbind în cadrul alegerilor parlamentare din Turcia. Spunea Erdogan că „revoluţia democratică” pe care a instalat-o în Turcia se bucură de aprecierea întregului popor. Despre ce fel de „democraţie” vorbea Erdogan? Despre insinuarea unui complot la adresa sa pe fondul căruia a arestat zeci de mii de militari, poliţişti, magistraţi, jurnalişti şi funcţionari ai statului pe care i-a aruncat în închisoare doar pentru că voiau să-şi apere libertăţile câştigate.
O astfel „de „democraţie” ne oferă Dragnea, iar ca să o poată implementa şi în România, pentru a umple închisorile cu cei care apără adevărata democraţie şi statul de drept, modifică legile penale ca să-i scoată pe infractori de după gratii şi să le garanteze libertatea clor care au încălcat legea penală şi sunt în curs de anchetă sau judecată.
De observat că în judeţele Botoşani, Vaslui, Teleorman, Dolj, Gorj, Olt adică cele mai sărace din România nu sunt proteste. Nu sunt pentru că acestea sunt comunităţi aflate în întreţinerea PSD-ului pe banii luaţi de la cei care muncesc. Nu sunt proteste pentru că sărăcia în care trăiesc şi lipsa de educaţie au devenit pentru ei o stare de normalitate. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Reproşul dimensiunilor reduse
Horoscop zilnic 25.06.2018
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.06.2018
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Coţuşca
Banca Mondială: Creșterea economică a României nu a dus la reducerea sărăciei
Ministrul Justiției susține că nu a participat la niciun fel de discuție privind emiterea unei OUG
pentru Codul de procedură penală / Constat că de multe ori legile sunt adoptate în grabă
Iohannis: Dragnea ar trebui să dispară pur și simplu din viața politică
Am decis să anunț candidatura pentru că oamenii sunt extrem de nemulțumiți / Nu mă tem de suspendare
Sindicaliștii din penitenciare: În detenție sunt doar câteva zeci de condamnați pentru abuz în serviciu
Dragnea ar trebui să ceară scuze victimelor infracțiunilor și românilor pe care i-a înșelat
Catrenul săptămânii
Gong de final de an la Școala Populară de Arte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă