Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2018
De la 07 Ianuarie 2003
123125589

pnl

Prefectul susţine că este şantajat de către Victor Mihalache

  • 24 May 2007, 23:00

Prefectul Cristian Roman acuză presiuni realizate prin intermediul unui ziar local de tiraj modest, patronat de către Victor Mihalache (foto). Presiunile şi atacurile îndreptate împotriva prefectului Cristian Roman au drept scop, aşa cum acesta declară, favorizarea firmei sale de construcţii, respectiv Victor Construct, la licitaţia organizată de Instituţia Prefectului privind amenajarea noului sediu al Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto şi Înmatriculare a Vehiculelor Botoşani. „Am fost şi sunt ţinta acestor atacuri atât eu cât comisia numită pentru adjudecarea licitaţiei ce se derulează zilele acestea. Nu aduc nici o acuză ziariştilor, dar trebuie să arăt motivele atacurilor”, a declarat primul reprezentat al Guvernului în teritoriu.
Prefectul a adus dovezi că firma Dantex Trust, editoarea publicaţiei şi una din firmele candidate la licitaţie Victor Construct, au acelaşi proprietar, respectiv Victor Mihalache. „Se fac presiuni asupra mea, culminând cu materialul apărut în presă. În articolul apărut astăzi (n.n. – ieri) se vehiculau cifre de salariaţi ale celor două firme înscrise în licitaţie de trei ori mai mari la o firmă faţă de cealaltă”, a precizat primul reprezentant al Guvernului în teritoriu. Verificând la ITM informaţiile prezentate în articol, prefectul a descoperit că Victor Construct are 133 de angajaţi, în timp ce la cealaltă firmă Dany Ema SRL, despre care se precizează în material că ar fi favorizată de prefect, sunt 89 de salariaţi. Prefectul susţine că nu are nimic să îşi reproşeze privind legalitatea desfăşurării licitaţiei, dat fiind faptul că la deschiderea ofertelor au fost prezenţi reprezentanţii Ministerului Finanţelor, ai Direcţiei de specialitate în reglementarea achiziţiilor publice, care au făcut poze şi s-au semnat procese verbale de către toţi participanţii. A fost de asemeni invitat un reprezentat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative pentru a evalua oferta tehnică. „Toată procedura a fost legală şi suntem încă în derularea sa. S-a luat legătura însă cu membrii comisiei. Sunt în măsură să fac public faptul că joi, între orele 7.30 şi 7.45 de serviciu fiind la secretariat jandarmul Marius Lupaşcu, am fost căutat personal de Victor Mihalachi pe care nu l-am primit”, a declarat prefectul.
Acesta susţine că s-au încercat intervenţii şi la membrii comisiei. Astfel, directorul Emil Moga, ce face parte din comisie., a fost sunat prin centrală de către Victor Mihalache întrebându-l dacă s-a mai înscris cineva, dacă există ofertanţi din afara judeţului. Toţi membrii comisiei au depus însă o declaraţie de confidenţialitate şi drept urmare, nu pot prezenta informaţii cu privire a licitaţie, pentru că ar risca sancţiune penală. „Văzând că nu a avut succes cu directorul Moga, a încercat să intre la mine şi nu l-am primit. Mai mult de atât, cu o zi după deschiderea ofertelor, am fost sunat în mod repetat de el după orele 21.00”, susţine prefectul Cristian Roman, care a făcut dovada cu telefonul mobil, unde, la apeluri nepreluate figura numărul de telefon al patronului firmei Victor Construct. În consecinţă, prefectul consideră că materialul prin care este acuzat de favorizarea unei firme este reacţia patronului.
Din punctul său de vedere, scopul presiunilor este evident intenţia prin orice mijloace a lui Victor Mihalache de a câştiga licitaţia. „Este o formă de presiune asupra mea, asupra comisiei şi asupra instituţiei în ansamblu de a câştiga această licitaţie cu orice preţ. Dacă tot s-a făcut publică, diferenţa între oferte este de 5 miliarde lei vechi. Eu alerg după bani şi ştiu cât de greu îi aduc şi nu voi permite nici măcar forţei mediatice prin astfel de presiuni să arunc 5 miliarde lei”, a precizat primul reprezentat al Guvernului în teritoriu. Acesta susţine că nu îl cunoaşte pe reprezentantul celeilalte firme şi nu a intrat niciodată în contact cu acesta. Prefectul susţine că timpul în care se realizează lucrarea este foarte important, deoarece Serviciul trebuie să se mute neapărat din actualul sediu care a fost revendicat şi câştigat de proprietar. Deşi nu contestă calităţile şi modul de lucru a societăţii Victor Construct, primul reprezentant al Guvernului în teritoriu susţine că nu va accepta niciodată presiuni. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Urban Serv îşi respectă programul de investiţii
Se va majora preţul locului de veci
Poliţia Rutieră se mută în casă nouă
Ghiorghiţă visează la un regulament rutier cât mai dur
Victor Paul Dobre se află azi la Botoşani
Maşinile abandonate pe domeniul public au devenit o problemă
Prefectul Roman a trimis Curtea de Conturi pe capul lui Capotă
Educatoare ce se vor instrui în Grecia
Amenzi pentru neprotejarea mediului
AJOFM susţine că are în mediul rural un succes deosebit
Agenţii economici depun dosare prost întocmite, dar vor subvenţii
Aparatură informatică performantă la Penitenciarul Botoşani
Cercetat pentru tentativă de a-şi ucide soţia
Fals slujitor al Domnului ajuns după gratii
Incendiu provocat de un copil de 5 ani
Horoscop
Înainte ... La plăcinte moldoveneşti
Mă lăsaţi să vă muşc... ?
Comentariu la comentarii (CIV)
(Ioan Rotundu)
Cugetări şi maxime din Cehov
Metodă de a v-o mări!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog