Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14075
De la 07 Ianuarie 2003
123805626

Cu privire la reabilitarea Spitalului judeţean

Liberalii au promis, dar n-au realizat. Acum promit democraţii

  • costul lucrărilor s-au redus de zece ori
  • 24 May 2009, 23:00

După multe demersuri, proiectul de reabilitare al Spitalului Judeţean Botoşani este pe calea cea bună. Autorităţile judeţene au făcut demersuri fiind realizat un nou studiu de fezabilitate, de data asta, viabil, nu exagerat ca cel făcut anterior.
Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac precizează că proiectul se ridică undeva la aproximativ 15 milioane de euro, iar fondurile ce pot fi accesate sunt de 12 milioane euro. „Ne-am încadrat foarte bine în alocări, dat fiind faptul că trebuie să venim şi noi cu partea noastră de contribuţie. Rămâne de acum să depunem cererea de finanţare la Agenţia de Dezvoltare Regională Piatra Neamţ. Proiectul de dinainte era fantasmagoric şi constatând acest neajuns ne-am luat soarta în mâini”, a declarat Mihai Ţâbuleac, specificând că valoarea proiectului avansată iniţial de o firmă bucureşteană, anume de 150 milioane de euro era mult prea exagerată.
Povestea reabilitării Spitalului judeţean este una veche, mai exact din perioada când director era medicul Ovidiu Mimor. În 4 octombrie 2006, Mimor dădea ca sigură începerea reabilitării spitalului cu data de 1 ianuarie 2007. El susţinea atunci că ministrul Nicolaescu a prins spitalul într-un program de reabilitare, alături de alte 20 unităţi spitaliceşti din ţară. La acea dată costul reabilitării fusese estimat la 10 milioane euro, iar banii erau alocaţi ca sigur.
Acelaşi director Mimor, în 17 mai 2007 anunţa că programul de reabilitare s-a devansat, adică lucrările vor începe efectiv în luna martie 2008. Din nou Mimor se baza pe certitudinea că ministrul Nicolaescu va aloca banii necesari acestor lucrări. Mai declara Mimor că devansarea lucrărilor a fost determinată şi de faptul că se impun efectuarea unor studii de fezabilitate.
Acestei propagande liberale pe seama reabilitării Spitalului judeţean i s-a adăugat şi Dorin Ciuştea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani şi totodată preşedintele PNG. În 20 iulie 2007 Ciuştea susţinea că se va deplasa la ministerul Sănătăţii şi va sta la uşa ministrului Nicolaescu până va obţine banii necesari reabilitării. A fost doar o declaraţie, neurmată şi de fapte.
Între timp, în urma unor manevre politice ale preşedintelui PNL de atunci, deputatul Liviu Câmpanu şi a directorului Autorităţii de Sănătate Publică, medicul Gabriel Oprişanu, directorul Mimor este schimbat cu inginerul Doru Munteanu. Şi noul director preia sarabanda promisiunilor cu reabilitarea spitalului. În 20 ianuarie 2008 directorul Munteanu anunţa apropiata începere a lucrărilor de reabilitare a spitalului judeţean. Munteanu reuşeşte să cheltuiască vreo 13 miliarde de lei vechi pe modernizarea intrării în spital şi alte vreo 400 milioane lei pe modernizarea WC-urilor. Cât despre banii pentru reabilitarea spitalului, de la minister nici o veste sigură.
Între timp apare şi un studiu de fezabilitate, care atestă că lucrările de reabilitare a spitalului s-ar ridica la peste 100 milioane euro, spre 150 chiar, sumă care s-au putea construi un spital nou ultramodern dotat. Până la urmă liberalii au părăsit guvernarea, iar spitalul judeţean n-a mai fost reabilitat, ci cârpit pe ici, pe acolo.
Au venit la guvernare cei din PDL, secondaţi de către cei din PSD. Din nou s-a reluat problema reabilitării spitalului. Cert veste că s-a ajuns la o sumă rezonabilă, un cost de 15 milioane euro. Cu doctorul Cornel Enache (foto) la conducerea unităţii spitaliceşti, credem că sunt şi garanţiile umane necesare că lucrările vor începe în curând. Dacă nu cumva se vor face de râs şi democraţii portocalii, aşa cum s-au făcut liberalii gălbiori. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Despre brambureala zecilor de profesori navetişti
Micile „ciupeli” de pe câmpuri conturează deja un fenomen
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 25 Mai
Horoscop
Ciulama cu mămăliguţă
„Paraşutist” profesionist
Comentariul comentariilor LXXXII
(Ioan Rotundu)
Românul şi traiu-n patru
I se pare civilizat ca omul să fie bine informat
Doar doi arheologi la Muzeul Judeţean
Sinucidere din prea multă dragoste...
Nou născut salvat de pompieri din latrină
A furat mâncare pentru grătar
A jucat ţonţoroiul pe Constituţia ţării
Ioan Rotundu
Banul va dicta la concursul de titularizare organizat în plan local
Bolnavii de cancer vor fi triaţi ca la Auschwitz
fondurile pentru bolnavii cronici s-au epuizat
Preţuri de spaţii comerciale pentru cabinetele medicale
Macovei vrea să ţină profesorii în şcoală… pe post de paznici
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog