Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3938
De la 07 Ianuarie 2003
123992588

Botoşani: Dosar furat de pe masa judecătorului de la Tribunal

  • Ioan Rotundu
  • 24 May 2013, 23:00

Pentru ziua de 16 mai 2013, la Tribunalul Botoşani a fost stabilit termen de judecată în dosarul 5069(2013 având ca reclamant Primăria Manoleasa şi pârât pe Alexandru Boroleanu (foto), patronul societăţii care ocupă un spaţiu în căminul cultural din localitate.
Dosarul a fost disjuns dintr-un alt dosar aflat pe rol la Tribunalul Botoşani, respectiv cel cu nr. 4210/40/2011 privind insolvenţa societăţii condusă de acelaşi Alexandru Boroleanu.
Dosarul 5069 avea ca obiect de judecată evacuarea societăţii lui Alexandru Boroleanu din incinta căminului cultural întrucât acesta nu şi-a plătit taxa de concesiune de mai mulţi ani iar căminul urmează să intre în lucrări de reabilitare finanţate printr-un proiect european.
În împrejurări inexplicabile, în ziua de 16 mai, când urma să se desfăşoare judecata la fond, judecătorul a constatat că dosarul nu mai există, presupunându-se că a fost furat. Este greu de crezut că se poate fura un dosar de pe masa judecătorului, dar iată că se poate. Dealtfel, în ţară, au mai fost astfel de cazuri de dispariţie a dosarelor. Normal ar fi fost ca Tribunalul să sesizeze Parchetul pentru a face cercetările de rigoare şi a stabili cine este hoţul.
Nu s-a întâmplat aşa, judecătorul de şedinţă dând termen de judecată spre sfârşitul lunii iunie, până atunci urmând a se reconstituie dosarul. Cam suspectă lipsa de reacţie fermă a judecătorului şi pasivitatea sa.
Cu certitudine, la sfârşitul lunii iunie dosarul nu va fi complet reconstituit iar judecătorii vor intra în vacanţă. Aşa că procesul care trebuia judecat în regim de urgenţă şi Boroleanu evacuat din cămin, se va amâna spre toamnă. Primarul comunei Manoleasa, Mircea Mihai, este pur şi simplu dezorientat. Are mai bine de doi ani de când se chinui să-l scoată pe Boroleanu din spaţiul căminului cultural, acesta având datorii la primărie, personale şi pe societate de peste 1,5 miliarde lei vechi. Însă nevoia de a-l evacua rezidă din începerea lucrărilor de reabilitare a căminului.
Pentru că evacuarea nu s-a făcut la timp, deja Primăria Manoleasa pare să fi pierdut finanţarea europeană de 500 mii euro, una din condiţiile finanţării fiind ca spaţiul supus reabilitării să nu fie grevat de sarcini contractuale de gen concesiune sau închiriere.
Cine ar fi avut interes să facă dosarul dispărut este lesne de înţeles. Cum a putut să dispară dosarul este greu de priceput, dar nu imposibil. L-am întrebat pe primarul din Manoleasa dacă ştie pe cine ar avea protector Alexandru Boroleanu de s-a ajuns până acolo încât să-i dispară dosarul de pe masa judecătorului. N-a ştiut să-mi dea un răspuns, în schimb nu mai poate avea încredere în dreptatea justiţiei.
Iar ca o coincidenţă, după dispariţia dosarului, cineva a răspândit joi, 24 mai 2013, prin curtea casei ginerelui primarului o cantitate mare de insecticid. Primarul a sunat la 112 dar i s-a spus să aibă răbdare că vor veni la faţa locului vineri dimineaţă. Dealtfel, când primarului i-au fost incendiate bunuri din curtea locuinţei, otrăvite animalele şi păşunea, câinele cei de la Poliţie n-au reacţionat sau a făcut-o în lehamite. Şi când s-a putut stabili că făptaşul este Alexandru Boroleanu, nu s-a luat nicio măsură împotriva acestuia. Firesc, se naşte întrebarea: cine o fi protectorul acestuia şi ce funcţie deţine de Boroleanu nu este tras la răspundere pentru faptele sale?
Fost lider local al PDL, cât partidul a fost la putere s-a presupus că este ocrotit de către mai marii din acest partid. Dar acum PDL este în opoziţie, cine-l mai ocroteşte? Iată o enigmă care se cere dezlegată.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Bulişor în faţa nudului
Alune americane
Ioan Rotundu
Guvernul USL deschide porţile închisorii pentru primari
Au refuzat să comenteze subiectul privind numirea unui român în fruntea NATO
Victor Ponta pregăteşte terenul eliberării lui Becali
Voi propune excluderea lui Andrei Chiliman din PNL
Ce se întâmplă cu zecile de mii de bugetari angajaţi
Cum îşi bate joc ICR de românii din Timoc şi de imaginea României
5% dintre funcţionarii americani sunt trimişi în concediu fără plat
Aderenţi fundaţiei "Mişcarea Populară" vor înfiinţarea unui partid politic
Se efectuează lucrări pe următoarele străzi din municipiul Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog