Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26508
De la 07 Ianuarie 2003
120706574

Liberalul Bulgaru, de la statutul de bişniţar la cel de prost plagiator

  • Ioan Rotundu
  • 24 May 2016, 23:00

Nu mică mi-a fost mirarea când am fost sunat de către primarul comunei Răchiţi, Gheorghe Iacob, pentru a mă informa că în comună a apărut un aşa-zis ziar care, printre alte articole de laudă la adresa lui Florin Bulgaru, redă şi un articol preluat de pe site-ul Jurnalului care a fost falsificat în asupra conţinutului.
Am rugat să mi se pună la dispoziţie un exemplar din acel ziar pentru a vedea cum stau lucrurile, mai ales că pe site-ul Jurnalului stă scris avertismentul că „Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.”
Florin Bulgaru nu m-a contactat să-mi ceară acordul pentru a prelua şi folosi un articol semnat de către mine, mai ales că l-a folosit în scop electoral. Pe lângă faptul că n-a avut acordul meu, Bulgaru a şi plagiat prost conţinutul articolului, demonstrând că de la statutul său de fost bişniţar cu ţigări n-a reuşit în cei câţiva ani de când face politică să-şi fi schimbat vechile apucături. Saltul calitativ prin acumulări intelectuale cantitative, principiu filozofic ce aparţine anticului grec din Milet, Anaximene, la Bulgaru n-a avut loc.
Iată şi dovezile! În articol stă scris „Adăscăliţei a fost la un pas de a aduce gazul metan în Răchiţi dar a rămas ca meritul să fie al lui Iacob.”, frază sărită pentru că indică numele unui contracandidat al său. Mai sare şi fraza „Dar Iacob a motivat că studiile lui Adăscăliţei nu mai sunt bune pentru că s-a modificat o anume lege.”, tot din motive de concurenţă electorală.
Salt face şi peste fraza „În loc să ridice grădiniţă nouă la Costeşti, aşa cum era deja proiectat., a amenajat o magazie iar în loc de cămine noi, la Roşiori repară căminul vechi”., care face trimitere la actualul primar Gheorghe Iacob. Nu .-a convenit s-o redea pentru că Iacob a dărâmat vechiul cămin din Roşiori şi a ridicat o mândreţe de clădire modernă şi civilizată.
Îmi pune în pix fraza „Primarul reuşeşte să-io scoată din sărite pe cetăţeni dar nu îi pasă.”. adăugată vădit cu scopul de a intra în graţiile sătenilor.
Mai sare câteva fraze de la sfârşitul articolului ca nu cumva cel care are curiozitatea să facă comparaţie cu textul original să aibă îndoieli că textul lui Bulgaru este dovada unui prost plagiat împodobit cu accente e de falsuri deloc abil efectuate.
Ziarul, produs electoral al lui Florin Bulagru, are drept moto un text al lui J.F. Kennedy: „Un alegător neinstruit într-o democraţie, pune în pericol întreaga comunitate” Nu cred că Bulgaru a ţinut vreodată în mână Constituţia SUA, că de citit nici atâta, ca să înţeleagă cum a luat naştere democraţia americană şi care sunt părţile ei rele ce nu trebuie însuşite de popoarele cu identitate istorică şi civilizate.
Dar, ca să-i amintesc că pasăre pe limba ei piere, parafrazez moto-ul pe care l-a ales în sensul că „Un bişniţar cu educaţie de interlop ajuns primar va calamita comunitate care l-a ales.”

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Pompier botoşănean, primul român înscris la ultramaratonul „GOBI MARCH”
Câtă dreptate există în România?
Tariceanu, urmarit penal de DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului
in dosarul retrocedarilor ilegale - Truica/Printul Paul
Dosarul Rompetrol: DIICOT vrea urmarirea penala pentru patru ministri - Dan Ioan Popescu, Mihai Tanasescu, Sebastian Vladescu si Gheorghe Pogea
APIA avertizeaza: Fermierii nu vor primi niciun ban, daca nu-i cer pana la noul termen
Autopsia in cazul Dan Condrea: Medicii elimina ipoteza unui infarct la volan sau un accident vascular cerebral
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Elemente de muniţie, distruse la Copălău
Beţia puterii distruge cariere
Ioan Rotundu
Fiscul, amendat cu 16.000 de lei pentru ca a incalcat legea prin publicarea "listei rusinii" cu datornicii
Augustin Zegrean: Incriminarea sau dezincriminarea unor fapte este atributul exclusiv al legiuitorului
Horoscopul zilei de 25.05.2016
Bancul zilei: Sinceritate
Candidat la Primăria Suharău
Un ţărănisr la Primăria Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă