Vă mai amintiţi de medicul Liliana Teodoriu, cel cea care a condus o vreme Comisia de stabilire a gradului de handicap şi lua şpagă orice i se da? Arestată pentru luare de mită, ea a fost condamnată în primă instanţă, la Tribunalul Botoşani, la 9 ani închisoare cu executare. Numai că, în recurs la Curtea de Apel Suceava, a primit doar 3 ani. Sentinţa fiind definitivă, doamna doctor va mai sta puţin după gratii. Se spune că reducerea pedepsei de la 9 ani la doar 3 s-ar datora surorii sale, judecător şef de Secţie penală la Curtea de Apel Bacău. Cum corb la corb nu-şi socate ochii şi mână pe mână se spală ca împreună să spele obrajii, Liliana Teodoriu s-a bucurat din plin de relaţia mafiotă care domină anumite segmente ale justiţiei.
În dosarul cu Liliana Teodoriu a mai fost cercetată şi asistenta Brânduşa Honciuc. Nu ştim de ce nu s-a finalizat procesul cu aceasta dasr ştim că cercetarea ei ca intermediară la luarea de mită pentru medicul Liliana Teodoriu i-a priit de minune.
Prin trimiterea la plimbare de către PSD a eminentului jurist Ştefan Dodiţă şi aducerea în locul său, ca director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, a lui Marius Budăi (fiti), fost şofer la Protecţia Copilului s-a deschis şu uşa angajărilor celor implicaţi în acte de corupţie.
Marius Budăi, ca director, nu s-a distins prin competenţă în domeniu ci prin angajări controversate. Brânduşa Honciuc, deşi cercetată penal, a fost reangajată pe acelaşi post, aşa că femeia îşi poate continua nestingherită activitatea infracţională.
La Casa de Pensii mai sunt angajaţi şi soţii Ana şi Mihai Aciobăniţei. Ana funcţionară, Mihai şofer. Recent a fost angajată şi fiica acestora pe post de referent. Se spune că angajarea s-a făcut la dorinţa directorului Marius Budăi, respectându-se principiul şofer la şofer trage, că doar neam de manivelă sunt.
Dacă tot s-a apucat Rotundu să scrie că lupta împotriva corupţiei se face selectiv, am dorit să mă remarc şi eu cu exemple care să-i întărească comentariul.
Adrian Marcu