Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11768
De la 07 Ianuarie 2003
120807041

BotoŞani: Dacă eşti corupt, ai mari şanse să fii angajat la stat

  • 24 March 2015, 23:00

Vă mai amintiţi de medicul Liliana Teodoriu, cel cea care a condus o vreme Comisia de stabilire a gradului de handicap şi lua şpagă orice i se da? Arestată pentru luare de mită, ea a fost condamnată în primă instanţă, la Tribunalul Botoşani, la 9 ani închisoare cu executare. Numai că, în recurs la Curtea de Apel Suceava, a primit doar 3 ani. Sentinţa fiind definitivă, doamna doctor va mai sta puţin după gratii. Se spune că reducerea pedepsei de la 9 ani la doar 3 s-ar datora surorii sale, judecător şef de Secţie penală la Curtea de Apel Bacău. Cum corb la corb nu-şi socate ochii şi mână pe mână se spală ca împreună să spele obrajii, Liliana Teodoriu s-a bucurat din plin de relaţia mafiotă care domină anumite segmente ale justiţiei.
În dosarul cu Liliana Teodoriu a mai fost cercetată şi asistenta Brânduşa Honciuc. Nu ştim de ce nu s-a finalizat procesul cu aceasta dasr ştim că cercetarea ei ca intermediară la luarea de mită pentru medicul Liliana Teodoriu i-a priit de minune. Prin trimiterea la plimbare de către PSD a eminentului jurist Ştefan Dodiţă şi aducerea în locul său, ca director la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani, a lui Marius Budăi (fiti), fost şofer la Protecţia Copilului s-a deschis şu uşa angajărilor celor implicaţi în acte de corupţie.
Marius Budăi, ca director, nu s-a distins prin competenţă în domeniu ci prin angajări controversate. Brânduşa Honciuc, deşi cercetată penal, a fost reangajată pe acelaşi post, aşa că femeia îşi poate continua nestingherită activitatea infracţională.
La Casa de Pensii mai sunt angajaţi şi soţii Ana şi Mihai Aciobăniţei. Ana funcţionară, Mihai şofer. Recent a fost angajată şi fiica acestora pe post de referent. Se spune că angajarea s-a făcut la dorinţa directorului Marius Budăi, respectându-se principiul „şofer la şofer trage, că doar neam de manivelă sunt”.
Dacă tot s-a apucat Rotundu să scrie că lupta împotriva corupţiei se face selectiv, am dorit să mă remarc şi eu cu exemple care să-i întărească comentariul.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Varometru educaţional
Reţeta ziulei: Specialitate de pui cu legume şi brânză
Horoscopul zilei
De ce trag clopotele Viorel?
Ioan Rotundu
Utah devine primul stat american care reintroduce plutonul de executie
Deputatii incearca iar sa-si creeze superimunitate
Regulamentul Camerei, modificat cu o prevedere respinsa de Curtea Constitutionala in 2013
Salarii de pana la 14.000 de lei pe luna pentru tractoristii angajati in Arad
Presedintele Iohannis, criticat de ONG-uri pentru pozitia sa pro-TTIP
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Traian Basescu, audiat la Parchetul General, in dosarul de santaj
Nu imi este frica de lege. Am dat o declaratie completa
DNA face o noua cerere de arestare pentru Darius Valcov
Procurorii spun ca a ascuns in seiful unui prieten 90.000 dolari, 1,3 mil. lei, trei kilograme de aur si tablouri, inclusiv unul semnat Renoir
Cum sunt hăituiţi micii comercianţi
Ioan Rotundu
Senatul, asteptat sa se pronunte, de ziua lui Darius Valcov, pe cererea de retinere si arestare
a fostului ministru de Finante
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă