Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6239
De la 07 Ianuarie 2003
123783829

Botoşani: Directoare acuzată că-şi terorizează subalternii

  • 24 November 2011, 23:00

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de la Mihăileni ar trebui să fie un loc de tratament şi odihnă pentru cei douăzeci de bătrâni, bolnavi şi părăsiţi de familii. Cu toate acestea, nu o dată, au fost nevoiţi să asiste la scandalurile care s-au iscat pe holurile instituţiei medicale între cadrele medicale.
Clădirea, frumos renovată de Consiliul Judeţean, este prevăzută cu camere pentru asistaţii social, o locuinţă de serviciu pentru medicul – director Mihaela Creţu, dar nu are şi o cameră de gardă pentru asistente, ceea ce a întreţinut multă vreme un conflict deschis între doctoriţa şefă şi o parte dintre angajaţi. Una din cele patru asistente medicale care îngrijesc de cei douăzeci de bătrâni, sătulă de constrângeri, s-a dus cu pâra la Consiliul Judeţean Botoşani.
A scris o petiţie cu multe file şi şefii instituţiei au fost obligaţi să-i dea curs. Astfel o echipă formată din doi jurişti a mers la Mihăileni pentru verificări. În plângerea formulată către Consiliul Judeţean, asistenta a descris că directoarea obligă personalul medical să stea în sala de tratament, în lipsa unei camere de gardă, în timp ce ea are o locuinţă de serviciu în incinta unităţii medico-sociale.
O altă acuzaţie vizează oboseala cadrelor medicale, din cauza volumului de muncă imens, invers proporţional cu efectivul medical, dar şi comportamentul directoarei care ar domina prin modul autoritar presărat cu ţipete la adresa tuturor. Nevoile celor douăzeci de bătrâni sunt mari în raport cu numărul de angajaţi, dar şi cu devotamentul care ar trebui să-i caracterizeze.
În plus, în reclamaţie, asistenta cu pricina a mai reclamat că directoarea este acuzată că îşi plimbă pechinezul prin unitatea spitalicească, printre bolnavi şi medicamente. „Doi jurişti de la noi au verificat şi cele sesizate nu se confirmă. Fiecare angajat şi-a spus părerea în scris, departe de directoare şi numai această asistentă a susţinut acele fapte” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Aroşoaie.
Asistenta de la UAMS Mihăileni care a cerut ajutor de la CJ a făcut cunoscut şi faptul că în unitatea spitalicească nu se pot identifica cele mai elementare ustensile pentru prim ajutorul bătrânilor bolnavi.
Femeia a arătat că nu au nici măcar un tensiometru, ca să nu mai vorbim de medicamentele esenţiale. Directorul centrului medico-social menţionat a negat cele arătate de asistenta reclamantă. Angajaţii nu-şi fac treaba, crede doctoriţa. Bătrânii nu sunt îngrijiţi la timp, de multe ori aceasta găsindu-i dimineaţa căzuţi din pat, uitaţi de cei care ar trebui să aibă grijă de ei, preocupaţi mai mult de somn pe unde apucă.
„Sunt câte doi pe schimb, o asistentă şi o infirmieră şi voiau al doilea pat să poată dormi peste noapte, în post. Nu se poate aşa.
Acum că sunt obligaţi să stea trezi peste noapte şi tot îi găsesc pe bătrâni căzuţi din pat sau morţi dimineaţă. dar dacă le mai pun şi pat... De acum voi fi mai legistă, aşa cum a trebuit să fiu. Le-am permis prea multe”
a spus doctoriţa Mihaela Creţu, făcând aluzie la două cazuri nu tocmai recente, în care doi bătrâni au fost găsiţi fără suflare în patul lor, chinuiţi de durere, uitaţi de familie, dar şi de cei care trebuiau să-i îngrijească.
Cât despre căţel, doctoriţa Mihaela Creţu a dat asigurări că stă în cameră şi este vaccinat la zi, prietenos şi prieten devotat bătrânilor din centru. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă alămâie
Bancul zilei: Replica lui Bulă
Verii Aroşoaie şi afacerile lor
Ioan Rotundu
ANI: Deputatul PSD Matei Brătianu, în stare de incompatibilitate
Zeci de tone de carburanţi lipsesc de la 182 de unităţi din ale MI
Băsescu, avertisment la adresa băncilor
Victor Ponta: Cred că sistemul de taxare de 16% este unul bun
Mircea Geoana: Azi la Dăbuleni, mâine în toată ţara!
România, ţara cu cei mai puţini obezi din UE
Franţa, Germania şi Italia sunt decise să "garanteze perenitatea euro"
Preşedintele Imperiului Rus, Dmitri Medvedev, şantajează SUA, ameninţând UE
Ne-au făcut viaţa un iad, iar acum vor şi sporuri de salariu
este pretenţia angajaţilor de la Nova Apaserv
Mită bâlbâită la Primăria Botoşani
Botoşaniul a fost lăudat la şedinţa bianuală a POS Mediu
Consilierii judeţeni au scăpat de proces
Câinii maidanezi la mâna botoşănenilor
Patron de magazin controlat până ce-a fost sancţionat.
Scărmănată rău de tot la coafor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog