Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11914
De la 07 Ianuarie 2003
112762265

Vorniceni: Din răzbune pe primar, consilierii au blocat o investiţie de 1,2 milioane euro

  • Ioan Rotundu
  • 24 November 2016, 23:00

La Vorniceni, numai bine ce primarul Toader Leampăr a reuşit ca în colaborare cu Poliţia să stopeze furturile de animale din comună, să reducă actele de violenţă fizică între cetăţeni, comuna fiind cunoscută ca una cu multe crime, acum primarul se confruntă cu o altă problemă.
În urma alegerilor locale din 6 iunie, primarul liberal a pierdut majoritatea în consiliul local în favoarea consilierilor PSD şi a sateliţilor lor. Aşa s-a ajuns la situaţia ca din 13 consilieri locali, 7 să se declare împotriva primarului şi să nu mai voteze în şedinţe nicio iniţiativă a acestuia.
Primarul Leampăr a întocmit documentaţia pentru un proiect cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării intitulat „Modernizare drumuri săteşti”, respectiv asfaltarea a 3,16 km de uliţe săteşti. Întocmirea documentaţiei a costat Primăria Vorniceni 40 mii lei. Când întreaga documentaţie a fost gata, primarul, în şedinţa consiliului local din 20 iulie a.c. a introdus pe ordinea de zi şi un punct pentru aprobarea documentaţiei, urmând a trimite la Ministerul Dezvoltării aprobarea consilierilor locali pentru a i se deschide finanţarea.
Pentru că iniţiativa a venit din partea primarului, cei 7 consilieri care s-au solidarizat să-l boicoteze în activitate au respins documentaţia care fusese adusă de primar ca s-o poată vedea şi ei cât este de voluminoasă şi câtă muncă a necesitat întocmirea ei (foto).
Prin respingerea documentaţiei, cei 7 consilieri locali au lovit în cetăţenii comunei, în acei locuitori aflaţi pe uliţele care urmau a fi asfaltate. Nu le-a pasat, bucuria lor meschină fiind că l-au blocat pe primar să mai facă ceva pentru comună, în viziunea lor crezând că aşa-l compromit.
Iată şi numele celor 7 consilieri locali, ca să-i cunoască şi cetăţenii comunei Vorniceni şi să ştie cine i-a lăsat în noroiul uliţelor care nu vor mai putea fi asfaltate: Mihai Volari – PSD, Gheorghe Irimia – PSD, Constantin Curc㠖 PSD, Ionuţ Zvânc㠖 PMP, Marcel Ciritel – UNPR, Ionuţ Feodor – PMP şi Ioan Frunzeti – PRM.
Dar abuzurile incalificabile ale consilierilor locali din Vorniceni nu se opresc aici. La formarea Consiliului Local rezultat în urma alegerilor din 6 iunie a.c. nu s-a reuşit formarea unei majorităţi care să voteze viceprimarul. Nici la o şedinţă ulterioară nu s-a creat un acord.
În şedinţa din 28 octombrie, când preşedinte de şedinţă era consilierul Gheorghe Irimia – PSD, s-a mai comis un abuz. După epuizarea ordinii de zi, Irimia a anunţat că urmează alegerea viceprimarului. Primarul Leampăr le-a atras atenţia că pe ordinea de zi nu există un asemenea punct, deci nu se poate trece la alegerea viceprimarului. Cei şapte au ignorat avertismentul primarului şi s-au votat între ei, Gheorghe Irimia fiind ales viceprimar cu cele 7 voturi.
La Prefectura Botoşani, când s-a depus pentru validare Hotărârea adoptată cu nr. 21/29.,10.2016, s-a constatat că această nu este legală pentru că s-a adoptat cu încălcarea prevederilor art. 39, 43 al.1 şi 44 din legea 215/2001 privind administraţia publică locală.
Cu adresa nr. 12.661/15.11. 2016 Prefectura Botoşani informează consilierii locali că hotărârea lor este ilegal adoptată şi că, potrivit legii, la următoarea şedinţă ea trebuie să fie revocată. În acest interval de timp Gheorghe Irimia vine la primărie şi tot solicită primarului fişa postului de viceprimar iar primarul îi răspunde că alegerea sa în funcţie a fost ilegală şi lovită de nulitate, arătându-i adresa Prefecturii Botoşani.
Următoarea şedinţă de consiliu local este convocată pentru 29.11.2016 iar pe ordinea de zi este prinsă şi revocarea HCL 21/28.10.2016 adoptată ilegal. Aş fi în stare să pariez că revocarea nu va fi votată şi că Prefectura Botoşani va trebui să ceară anularea hotărârii printr-o acţiune în Contenciosul administrativ la Tribunalul Botoşani.
Ca să evite astfel de situaţii care sunt de fapt o răzbunare a consilierilor PSD şi aliaţii lor pe cetăţenii comunei, primarul Toader Leampăr l-a contactat pe Costică Macaleţi, lider PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi i-a solicitat să le ceară consilierilor PSD să colaboreze în interesul comunităţii. Macaleţi i-a râs în nas şi i-a răspuns că nu-l interesează cetăţenii din Vorniceni de vreme ce au votat un primar liberal.
Iată dar, cât de ipocriţi sunt liderii şi candidaţii PSD. Umblă acum să ceară votul botoşănenilor promiţându-le marea cu sarea ca apoi să-şi bată joc de ei. Exemplul de la Vorniceni este cel mai elocvent.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

In Egipt au fost descoperite urmele unui oras vechi de peste 7.000 de ani
Horoscopul zilei de 25.11.2016
Bancul zilei: Intelectuală
Parlamentul European cere inghetarea negocierilor de aderare a Turciei la UE
O profesoara de la Universitatea Ovidius din Constanta, trimisa in judecata
pentru ca ar fi determinat o persoana sa faca afirmatii mincinoase
Klaus Iohannis nu a invitat la parada si receptia de 1 Decembrie "persoane cu probleme penale"
Nicusor Dan ii da in judecata pe Ponta si Ghita pentru "repetate calomnii"
si cere 500.000 lei daune: "Este vorba de aceasta campanie infama cum ca suntem oamenii lui Soros"/ Ce spune Victor Ponta
Udrea: PMP are un tata, Traian Basescu, si o mama, Elena Udrea
Adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj, retinut de DNA pentru luare de mita
Gluma a la Vladimir Putin: Granitele Rusiei nu se termina nicaieri
Kelemen Hunor si Viktor Orban s-au intalnit la Budapesta
Premierul Ungariei, invitat la Satu Mare
CJ Botoşani: O decizie luată cu un sânge înspăimântător de rece
ISU Botoşani: Elevi ajutaţi de pompieri să-şi decidă viitorul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă