Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6640
De la 07 Ianuarie 2003
123769856

Pentru a mulge bani din două surse

Bine instruiţi de Ţurcanu, liberalii i-au trădat pe social-democraţi

  • 24 October 2008, 23:00

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Botoşani de ieri s-a lăsat cu surprize. Neaşteptat sau de aşteptat, preşedintele Mihai Ţâbuleac a avut sprijin din partea consilierilor liberali, de data aceasta social democraţii fiind în minoritate. Divergenţele iscate în ultima perioadă între cei doi vicepreşedinţi, Constantin Conţac şi Florin Ţurcanu s-a răsfrânt şi în votul dat de consilieri, liberalii trădând Alianţa făcută la început de mandat.
Nici nu e de mirare, nefiind prima dată când se întâmplă aşa ceva. În politică e loc de orice şi nu mai miră pe nimeni un astfel de comportament. Ambele propuneri de amânare făcute de Constantin Conţac referitor la două proiecte prin care preşedintele CJ a alocat fonduri primăriilor pedeliste, defavorizate de către Guvern, dar şi liberale, au fost respinse de către consilierii judeţeni liberali şi pedelişti.
Cei 10.000.000 lei alocaţi de Guvern pentru drumuri judeţene şi comunale au fost repartizaţi de CJ în funcţie de lungimea şi starea drumurilor. Social democraţii au avut obiecţii doar vizavi de suma de 5.855.000 lei alocată pentru drumurile comunale, unde banii s-au dus doar la primăriile PD-L şi PNL, 23 de comune primind astfel banii daţi de Guvern. Condiţie în care, Constantin Conţac a reproşat că totul s-a făcut în pripă fără o consultare a primarilor din teritoriu, cerând ca proiectul de hotărâre să fie amânat pentru şedinţa ordinară din 30 octombrie, pentru a putea fi consultaţi toţi primarii şi să se poată face o repartizare corectă.
Nemulţumiri s-au iscat şi la proiectul iniţiat de Mihai Ţâbuleac, prin care acesta a propus consilierilor repartizarea sumei de 1.868.000 lei la unităţile teritorial administrative neglijate de către Guvern. Singurii care s-au împotrivit au fost consilierii social democraţi, liberalii şi peremiştii fiind de data asta în asentimentul şefului CJ. Au primit sume de bani cuprinse între 40.000 şi 200.000 lei, 24 de primării din judeţ, printre care localităţile Botoşani, Flămânzi, Albeşti, George Enescu, Pomârla, Rădăuţi Prut, Manoleasa, Copălău, Mihăileni, Avrămeni şi altele conduse în speţă de liberali şi pedelişti.
Fiindcă social democraţii i-au reproşat şefului CJ Botoşani că nu a dat niciun ban primarilor pesedişti, Mihai Ţâbuleac le-a explicat că nu i s-a părut corect ca doar o parte de localităţi să primească fonduri din două surse, de la CJ şi Guvern, iar altele nimic.
„Nu am vrut să politizăm nimic. Am avut doar o reacţie, ca o consecinţă a faptului că alţii au politizat”, a punctat Ţâbuleac. Consilierul pesedist Mircea Dănuţa (foto) l-a criticat pe preşedinte, reproşându-i că îşi arogă un comportament care nu este normal: „Vă erijaţi în justiţiar. Vă situaţi deasupra acestui Guvern şi împărţiţi banii pe criterii fanteziste. Nu pot să nu observ abilitatea de care au dat dovadă liberalii care au reuşit să ia bani şi de la Guvern şi de la CJ. Pe viitor vom ţine cont şi vom proceda şi noi la fel”. Nemulţumit a fost şi vicepreşedintele CJ, Constantin Conţac care pentru a doua oară nu a avut câştig de cauză, atunci când a propus amânarea proiectului. Acesta a anunţat că va contesta hotărârea la Instituţia Prefectului fiindcă a fost adoptată ilegal.
La finele şedinţei pedelistul Cristian Achiţei nu s-a putut abţine şi a avut o reacţie exuberantă vizavi de victoria PD-L. „Am o satisfacţie extraordinară! După 8 ani de zile, PSD a intrat oficial în opoziţie”, a spus Achiţei. Lucru care a stârnit indignarea colegilor social democraţi. „Domnule Achiţei, mă aşteptam la o reacţie mai inteligentă. M-aţi dezamăgit. Ar trebui să aveţi un pic de jenă. Suntem în primul rând colegi şi social democraţii sunt şi ei oameni”, a punctat Manuela Zarug.
„Colegii mei sunt liberi să voteze cum cred de cuviinţă. Domnul Achiţei nu are ce să caute în politică. În politică nu au ce să caute talibanii. Noi avem 20 ani de democraţie, ei sunt un partid democrat liberal şi comportamentul este de taliban nu de democrat”, a mai subliniat social democrata, imediat după finalizarea şedinţei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Preşedintele Ungariei vopseşte aşa zisul Ţinut Secuiesc
el l-a numit “Regiunea de dezvoltare ţinutul Secuiesc”
Primarului din Miercurea Ciuc i-a fost frică de Băsescu
el nu a amintit de Regiunea Autonomă Maghiară
Umbra lui Şaguna
A primit o avere de 950 milioane euro de la unchiul pe care nu-l văzuse de 10 ani
Telefonul mobil care ştie să-şi recunoască posesorul inventat de o româncă
Fonduri de 172,2 milioane lei pentru finanţarea proiectelor locale
Comunicat de presă
Cum este minţit şi înşelat clientul la BCR
Horoscop
Sărăcie într-o bancă… elveţiană
Aparatură medicală ultraperformantă
Chiar şi dezbrăcată, Daniela n-aduce voturi
Neveste de politicieni cocoţate în funcţii publice
Comentariul comentariilor (CCXXIV)
(Ioan Rotundu)
Buhăianu este chinuit de prea multe întrebări
Mihai Ştefan a ieşit la lumină sub reflectorul PD-L
Niţură pozează în om sărac, cinstit şi înflăcărat patriot
Membrii Obştii Dracşani ameninţă că vor recurge la gesturi disperate
Oare chiar trebuiau sistate aceste activităţi?
Eutanasierea bolnavilor în stare terminală rămâne valabilă
Probleme la vopsesaua de păr
Reclamaţii fondate la adresa RAR
Nebunia medicamentelor compensate se mută la uşa medicilor de familie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog