Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4271
De la 07 Ianuarie 2003
111179599

Botoşani: Boicot PSD la adresa preşedintelui CJ Florin Ţurcanu

  • Ioan Rotundu
  • 24 October 2013, 23:00

Astăzi se va desfăşura şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani care, printre altele, are pe ordinea de zi înscrise şi patru proiecte iniţiate chiar de preşedintele Florin Ţurcanu. Este vorba de cumpărarea imobilului în care a funcţionat Secţia de Etnografie a Muzeului Judeţean Botoşani revendicat de avocatul bucureştean Aurel Mihalcea, de aderarea CJ la Asociaţia Zonei Metropolitane, de organizarea unei întâlniri cu oamenii de afaceri botoşăneni urmată de un cocteil şi de aprobarea majorării de capital pentru Societatea Parc Industrial în vederea amenajării unei pieţe agroalimentare la subsolul Uverturii Mall.
Cel puţin două din aceste proiecte de hotărâre sunt imperios necesare de aprobat pentru că ele vor contribui la dezvoltarea economică a judeţului. Mă refer la includerea Consiliului judeţean în Asociaţia Zonei Metropolitane şi amenajarea pieţei agroalimentare.
Numai că nu la fel văd lucrurile şi cei din PSD. Pentru că intrarea în Asociaţie a CJ şi a altor comune propuse de preşedintele Ţurcanu ar conduce la pierderea controlului politic de către PSD, Ovidiu Portariuc (foto) se opune acestei aderări. El a dat ordin consilierilor judeţeni ai PSD să nu voteze proiectul lui Ţurcanu.
Miza asupra acestei Zone Metropolitane este suma uriaşă de bani europeni ce se va acorda pentru dezvoltarea locală. Portariuc vrea ca aceşti bani să ajungă numai la comunele cu primari PSD pentru a acumula capital politic, chiar dacă scopul său este unul mârşav şi în dauna celorlalte comune din preajma municipiului Botoşani care au primari de altă culoare politică.
Pentru Portariuc nu contează că blochează dezvoltarea locală a cel puţin alte 15 comune şi că blochează accesul Consiliului Judeţean Botoşani la a sprijini primarii de comune în întocmirea de proiecte viabile şi care să beneficieze de finanţare europeană. Pe el şi PSD îi interesează doar faptul că gestionarea banilor europeni trebuie să se facă numai sub controlul oamenilor din PSD.
Nici cu piaţa agroalimentară Portariuc nu va acorda susţinere. Consilierii judeţeni ai PSD nu vor vota acest proiect. Motivul este că prin crearea unei astfel de pieţe care va asigura vânzarea de produse numai direct de producători, că vor fi condiţii civilizate la vreme de iarnă, că se asigură depozitare frigorifică şi că botoşănenii vor putea cumpăra numai produse româneşti şi naturale la preţuri mai mici se va crea o serioasă concurenţă pieţelor administrate de Primărie prin Urban Serv.
Apoi, pieţele administrate de Urban Serv au fost înregimentate politic în PSD, toţi cei din piaţă, funcţionari sau vânzători fiind obligaţi să se înscrie în PSD. O piaţă la subsolul Mall nu va mai putea fi controlată de PSD.
Pe Portariuc nu-l interesează că botoşănenii vor putea beneficia de produse agroalimentare naturale aduse din judeţul nostru şi la preţuri mici. El vrea ca totul să fie sub controlul politic al PSD.
În ce priveşte proiectul de cumpărare a imobilului de la Mihalcea şi eu am rezerve. Proprietarul Mihalcea s-a dovedit a fi necinstit în relaţiile cu Consiliul judeţean în perioada când preşedinte era Constantin Conţac. Apoi, clădirea este extrem de şubredă şi, fiind monument istoric, va trebui refăcută pe bani mulţi. Dacă preţul cerut de Mihalcea este corelat cu ce urmează a cheltui CJ pentru refacerea clădirii, atunci este în obligaţia consilierilor judeţeni, indiferent de culoarea lor politică, să salveze un imobil de patrimoniu ce a fost al bunicului lui Nicolae Iorga.
Referitor la întâlnirea cu oamenii de afaceri, dacă seminarul îşi propune să deschidă noi forme de colaborare între aceştia şi politica investiţională a Guvernului Ponta, atunci se justifică a fi organizat. Dacă se urmăreşte un beneficiu politic, atunci nu se justifică cheltuirea banului public.
Astăzi vom şti cum au votat consilierii PSD şi cât de sinceri sunt liderii acestui partid cu cei care le-au dat votul în alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscop
Bancul zilei: Învăţăturile filosofilor greci pentru Victor Piţurcă
Gastronomie: Ciuperci marinate
incidentul din Timoc pune într-o lumină nefavorabilă relaţiile cu Serbia
Crin Antonescu exclude majorarea cotei unice
Azi, Dragnea va prezenta lui Ponta : Proiectul descentralizării
Ministrul Ramona Mănescu: Nu ne mai grăbim cu privatizarea CFR Marfă
Venit din SUA, Ponta se pregăteşte pentru Moscova
Cum vinde premierul Ponta întâlnirea cu vicepreşedintele Biden
Preşedintele PSD Slatina şi un medic de la Spitalul Judeţean Olt, urmăriţi penal
Pre4doiu este deştept dar nu şi eligibil
Ioan Rotundu
Filme Uvertura Mall 25 - 31 octombrie 2013
Firmele private aleg varianta încălziri centralizate
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă