Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3287
De la 07 Ianuarie 2003
123100362

pnl

Botoşani: Lichelele se apără una pe alta iar Gorghiu pe Gireadă

  • Ioan Rotundu
  • 24 October 2016, 23:00

Cum am anticipat, actualul deputat liberal Verginel Gireadă s-a rostuit pe lista de candidaţi ai PNL Botoşani la apropiatele alegeri parlamentare cu un loc considerat eligibil.
Inevitabilul s-a produs! Explicaţia nu mai trebuie căutată pentru că ea este extrem de vizibilă. Lichelele politice se apără între ele, indiferent de culoarea steagului partidului pentru că primează bogăţia cazierului judiciar şi nu cinstea şi onestitatea persoanei. Cu cât licheaua este mai penală, cu atât are mai mulţi adepţi în jurul său şi cu atât are mai mari şanse să urce în ierarhia de partid. Nu putem vorbi de meritul de a fi alesul comunităţii pentru că votanţii, în marea lor majoritate, nu votează cu capul, cerebral, responsabil, ci direct proporţional cu nivelul educaţiei pe care l-a dobândit în viaţă.
Avea PNL-ul şansa de a arăta românilor că este cu adevărat un urmaş al partidului fondat de Brătenii care au făurit istoria modernă a României. N-au avut parte de politicieni asemenea Brătenilor, cu respect faţă de popor şi responsabilitate faţă de soarta ţării. PNL-ul postdecembrist de ieri, de astăzi şi pentru o perioadă de mâine a devenit prizonierul unui grup de politicieni corupţi, lipsiţi de valori morale, demagogi, ipocriţi şi cu un comportament de bădărani, un comportament izvorât din nivelul lor scăzut de educaţie socială şi culturală.
Mă aşteptat ca Alina Gorghiu, cea care cu multă neruşinare s-a cocoţat fraudulos moral în fruntea partidului fondat şi consolidat de Brăteni, ca să-i facă loc pe lista de candidaţi botoşăneanului Verginel Gireadă, un umil şi ilustru necunoscut tractorist ajuns şi el prin fraudă morală şi electorală alesul comunităţii şi ocupant al unui mandat în cel mai înalt for legislativ al ţării: Parlamentul.
Cine se aseamănă se adună, iar Gireadă se aseamănă până la îngemănare cu Gorghiu. Îi diferenţiază doar faptul că Gireadă a fost deja condamnat penal pentru o parte din faptele sale iar Gorghiu se bucură de o conjunctură politică care prelungeşte libertatea dar nu pentru prea mult timp.
Impus nedemocratic pe locul trei la lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, soarta lui Gireadă va fi decisă de votul botoşănenilor. Doar botoşănenii pot, prin votul lor, să-i rennoiască mandatul şi odată cu el imunitatea parlamentară sau să-l lase pe mâna justiţiei.
Într-un editorial al meu de acum vreo două săptămâni făceam o analiză politică şi arătam argumentat că în situaţia în care lichelele din PNL Botoşani vor pătrunde pe lisa de candidaţi, acestea să fie împărţite între cele două camere în felul următor: la Senat Costel Şoptică şi Viorel Grigoraş, ambii aflaţi în conflict cu legea penală iar la Camera Deputaţilor deschizător de listă să fie Cristian Achiţei. Iată că prin definitivarea listei s-a confirmat analiza mea, cu modificarea că locul trei la Cameră a fost alocat pentru Gireadă în detrimentul Mirelei Saucă care a fost coborâtă pe locul 4.
Verginel Gireadă n-a fost dorit de către primarii liberali din judeţ pe un loc eligibil. Impunerea lui de către Bucureşti îi va determina pe mulţi primari liberali să fie indiferenţi de modul în care vor vota cetăţenii din comuna lor. N-au nicio motivaţie să le ceară sătenilor să voteze candidaţii PNL şi odată cu ei pe penalistul Verginel Gireadă.
Aşa stând lucrurile, în momentul de faţă acreditez PNL că va obţine în urma alegerilor din 11 decembrie un post de senator pentru Costel Şoptică şi două de deputaţi pentru Cristian Achiţei şi Cristian Roman. Celelalte şase posturi de parlamentari se vot duce spre PSD, eventual un post de deputat la ALDE sau PRU dacă bor reuşi să intre în Parlament.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Prognoza meteo pentru marti si miercuri
IPS Teodosie ramane sub control judiciar, a decis CA Constanta.
Instanta a inlaturat insa temeiul infractiunii de luare de mita
Negociatorul UE pentru Brexit ar vrea ca discutiile sa fie facute in franceza
Proiectul privind tichetele valorice pentru biciclete, adoptata de comisia de munca din Senat
Cehia: Banca centrala a retras licenta bancii rusesti ERB Bank, controlata de omul de afaceri Roman Popov
Kazaciocul Unirii
Legea lui Dragnea privind eliminarea unor taxe nefiscale, aprobata de Comisia de buget a Camerei
Taxele radio-tv nu vor fi eliminate
Cine candideaza din partea PNL in Bucuresti.
Florin Citu, un apropiat al sotului Alinei Gorghiu si un acerb critic al lui Isarescu - loc fruntas/ Leon Danaila (83 ani) deschide lista la Senat:
Alina Gorghiu a declarat luni ca il va propune pe Dacian Ciolos drept candidat al PNL pentru functia de prim ministru in mandatul urmator
Aceasta a precizat ca premierul Ciolos a acceptat propunerea.
Horoscopul zilei de 25.10.2016
Bancul zilei: Răspuns inteligemt
Demagoga Tamara Ciofu ne crede „prostănaci”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog