Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
13022
De la 07 Ianuarie 2003
120808295

Un înalt funcţionar din Prefectură căpuşează banii publici

  • 24 September 2007, 23:00

În toată această cavalcadă de schimbări şi numiri în funcţiile înalte din instituţiile judeţului, începând cu schimbarea prefectului Roman şi numirea lui Sorescu, numele unui înalt funcţionar public a rămas nebăgat în seamă. Cum nebăgat în seamă se află de aproape trei ani, de când a fost numit într-o importantă funcţie publică. Este vorba de Emil Moga, directorul Oficiului prefectural Dorohoi, considerat ca fiind al treia, ca importanţă, după prefect. De Moga, cetăţenii judeţului n-au prea auzit, el preferând anonimatul, atât în activitatea oficială cât şi cea privată.
Pentru că la redacţie se primise mai multe informaţii care-l acuzau pe Moga că prosperă pe seama banilor publici, sâmbătă, aflându-ne în Dorohoi, ne-am hotărât să-i facem o vizită şi să obţinem un punct de vedere asupra acuzaţiilor ce i se aduc. Pentru că noi ştiam numai cu aproximaţie unde ar fi Oficiului prefectural, pentru a fi siguri, am întrebat de mai mulţi dorohoieni unde se află acest sediu. Mare le-a fost mirarea că în Dorohoi există Oficiu prefectural, iar ei habar n-au. Până la urmă am nimerit la Seminar, iar un preot ne-a dat indicaţii detaliate. Preotul s-a mai arătat surprins că noi îl căutăm pe directorul Emil Moga. El ştia că şeful este liberalul Alin Sorin Clim.
Până la urmă am dat şi peste sediul celei de-a doua instituţie a judeţului cu rang prefectural. În sediu nu era nimeni. Ne-am mulţumit să fotografiem clădirea, boită în culori extrem de vii şi să ne continuăm drumul.
Prin strădania noastră am reuşit să aflăm că, în calitatea sa de director al Oficiului prefectural Dorohoi, Emil Moga s-a implicat şi în derularea anumitor licitaţii, pe seama cărora a profitat în interes personal. În spatele său se află societatea Modus SRL Botoşani, cu sediul pe Calea Naţională nr. 147 bl.11, sc.D, ap.13, Cod Fiscal 7440065. Prin influenţa funcţiei sale, reparaţiile de la Spitalul Mihăileni au fost executate de această firmă, finanţarea asigurând-o Consiliul Judeţean Botoşani. „Întrebaţi-i pe cei de la spitalul Mihăileni cum a ajuns firma lui Moga să câştige licitaţia. Ei cunosc substratul afacerii” – ne-a declarat preşedintele Conţac.
De aproape doi ani, aceeaşi firmă Modul mulge la propriu bani mulţi pe seama reconstruirii Motelului „Leto” de la Dealul Mare Dorohoi, proprietatea lui Codreanu. Moga s-a implicat începând de la obţinerea autorizaţiilor necesare, proiectarea şi execuţia. Numai că niciodată n-a respectat termenul de finalizare a lucrării, tot adăugând la preţul iniţial stabilit.
Mai regăsim firma Modul ca executând lucrarea lui Ioan Mera, din Botoşani, construire de garaj, spaţiu comercial şi de depozitare. Ceva bănuţi a mai stors şi de la primăria Botoşani, prin realizarea proiectului intitulat „Consolidare şi reparaţii capitale sediu Primăria municipiului Botoşani”. Să readucem în actualitate declaraţia primarului Fluture, care spunea că începerea lucrărilor de reparaţii la acest sediu a dezvăluit că pereţii sunt boşteri şi că structura de rezistenţă este mai afectată decât se credea. Halal proiectare!
O sursă din Prefectura Botoşani, care deocamdată a preferat anonimatul, ne-a mai declarat: „Într-adevăr afacerile derulate de Moga sunt incompatibile cu funcţia sa. Din păcate, fostul prefect n-a luat seamă la aceste afaceri. Moga s-a mai ocupat şi de licitaţiile privind reparaţiile la şcoli, dar şi pentru alte investiţii din banul public. Vom verifica afacerile sale, iar dacă sunt cu adevărat incompatibile cu funcţia vom lua măsurile cuvenite, inclusiv propunerea eliberării din funcţie.”
Afacerile lui Moga cuprind o paletă mult mai largă, dar preferăm să ne continuăm investigaţiile, după care vom reveni. Am mai fost atenţionaţi că Moga, în momentul în care este abordat, vorbeşte fictiv la telefon cu fel de fel de miniştri, secretari de stat, şefi cu influenţă, dând de înţeles că-i amic cu aceştia şi că se are bine cu ei, căutând să-l intimideze pe cel din faţa sa. Să fie sănătos, dar nu-i el primul din judeţ care foloseşte această metodă. Mai cunoaştem şi pe alţii. Vom reveni. (Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Zice că-i profesionist şi-i bun la orice
Cine cântă piesa noului sezon al serialului “Cu un pas inainte”
S-a declanşat licitaţia pentru reabilitarea centrului istoric al Botoşanilor
Prima şedinţă a CTC pentru organizarea alegerilor europarlamentare
Reabilitarea clădirii Direcţiei de Cultură începe în această iarnă
Ţurcanu şi Câmpanu vor câştigarea Europarlamentarelor
Cu eleganţă, primarul Romaniuc îl face pe Câmpanu mincinos
Ghiorghiţă trece la confiscarea maşinilor parcate neregulamentar
la anul, după cum a afirmat, va dori să fie votat primar
Un nou bir gândit de vicele Ghiorghiţă
ANL-iştii de la Cişmea vor microbuz la scară
Primăria ia în propriile mâini destinul Sălii Polivalente
Somn uşor, Dorule, că Oprişanu veghează pentru tine!
(Cârcotaşul)
Cu Irina şi Fuego la capăt de drum APDRP
Schimbarea „la faţă” a Urban Serv la final
Şi-a instalat omul de încredere director la Spitalul Judeţean
Conducerea ASP supărată pe medicii de familie
Poluarea fonică a scăzut pentru o singură zi
Gestionarea incorectă a deşeurilor
Valabilitate modificată a reviziei tehnice
Biciclist accidentat grav de un autoturism
Nu scoateţi capul pe fereastră
Horoscop
Anunţ important
Opriţi fiara dezlănţuită
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă