Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6591
De la 07 Ianuarie 2003
123658577

Florin Ţurcanu învins la Văculeşti, dar nu răpus

  • 24 September 2009, 23:00

Ieri, la Văculeşti, consilierii locali s-au întrunit în şedinţă ordinară, având pe ordinea de zi mai multe puncte, printre care şi excluderea din rândul lor a consilierului liberal Viorel Damache (foto 1). Pentru că m-a interesat cum se va încheia acest episod al excluderilor la care proaspătul preşedinte al PNL, deputatul Florin Ţurcanu, a recurs, am fost prezenta în sala de şedinţă.
Şedinţa a debutat cu o mică bâlbâială în ce priveşte desemnarea preşedintelui de şedinţă care, pentru a putea pregăti în cunoştinţă de cauză şedinţa următoare, normal era să fi fost desemnat în şedinţa anterioară. După vociferările de rigoare, ca preşedinte de şedinţă a fost votat Vasile Prisecaru, consilier PDL.
S-a anunţat ordinea de zi, la primul punct fiind aducerea la cunoştinţa consilierilor faptul că din partea PNL Botoşani, sub semnătura preşedintelui Florin Ţurcanu, s-a primit o adresă prin care se aduce la cunoştinţa Consiliului Local Văculeşti că Viorel Damache, singurul consilier liberal validat în urma alegerilor locale de anul trecut, şi-a pierdut sprijinul politic din partea PNL.
A urmat punctul doi, respectiv excluderea din rândul consilierilor a liberalului rămas fără sprijin politic. Aici disputa s-a acutizat, mai ales în privinţa modalităţii de vot. Viorel Damache a ţinut să i se dea cuvântul. Numai că el şi-a construit apărarea ca şi cum s-ar fi aflat în faţa unui judecător, fapt sesizat de un consilier local, care l-a întrerupt din discurs.
Consiliera PDL, Florica Mleşniţă (foto 2), membru al Comisiei juridice unde preşedinte era chiar Viorel Damache, a dat citirii unui text vizibil conceput îl a-l compromite. Ea a susţinut că s-a deplasat la sediul PNL Botoşani cu numai o zi în urmă şi a verificat susţinerile lui Damache, pozaDamache, constatând că acesta a uzat în apărare de acte false. S-a muiat când Damache i-a prezentat actele în original, chiar în plină şedinţă, ameninţând-o şi cu un proces de calomnie.
Aveam să aflu după şedinţă că Florica Mleşniţă, sigura educatoare la Grădiniţa Văculeşti, a închis grădiniţa în ziua de miercuri, deplasându-se la sediul PNl din Botoşani. A închis-o şi ieri, fiind prezentă la şedinţa de consiliu. Au dat-o de gol mamele copiilor care au rămas cu odraslele acasă timp de două zile. Mleşniţă fiind consilieră PDL, şefa ei de la IŞJ tot membră PDL, corb la corb nu-şi vor scoate ochii.
Prezent la şedinţă a fost şi vicepreşedintele PNL, dorohoianul Mihai Aniţulesei. Acesta a cerut cuvântul, dar în afara faptului că tot flutura o hârtie venită de la PNL Bucureşti prin care se cerea excluderea din partid a celor care au avut rezultate slabe la alegerile europarlamentare, n-a fost capabil să aibă şi alte argumente, deşi ele există chiar în textul legii care permite partidelor să retragă sprijinul politic aleşilor săi în administraţia publică locală.
Pentru că eu scrisesem pe blog că Aniţulesei are numai patru clase, omul a ţinut să mă corecteze şi să-mi spună că a terminat între timp liceul. Slăbuţ, şeful său, Florin Ţurcanu, de la stână a ajuns licenţiat în drept. Aniţulesei, ca muncitor ajuns patron peste nişte termopane, putea să-şi tragă şi un masterat, că bani are şi de un doctorat. Aaaa! Că nu ştie să lege cuvintele, în ziua de azi nu contează cum vorbeşti şi ce cultură ai, ci câţi bani ai în contul personal!
S-a supus la vot deschis excluderea lui Damache. Cum Damache n-a avut drept de vot, cei pozacei zece consilieri rămaşi au votat cinci pentru excludere şi cinci împotrivă. Votul n-a fost pe placul primarului Iulian Vlas, şi el PDL-ist, aşa că a cerut repetarea votului, dar secret, cum cere legea şi cum trebuia procedat de la bun început. Votul secret a adus cinci voturi pentru excludere, patru împotrivă şi unul anulat. Cu cinci voturi la cinci, Damache a rămas în continuare consilier local liberal.
Vorba primarului Vlas, la şedinţa următoare, Florin Ţurcanu va reveni cu o altă adresă pentru a cere excluderea lui Damache.
Corect ar fi fost ca cei zece consilieri (foto 3) să fi luat act de faptul că PNL-ul i-a retras lui Viorel Damache sprijinul politic şi că locul său a devenit vacant, urmând a fi ocupat de următorul de pe lista PNL, dacă primea acceptul partidului. Iar Damache urma să se judece şi să demonstreze judecătorului că excluderea sa din PNL s-a făcut nestatutar şi să ceară repunerea în calitatea de consilier local, urmând ca judecătorul să decidă.
Nu cred că Florin Ţurcanu va reveni asupra deciziei sale cu privire la Damache, aşa că până la urmă acesta tot la judecător va ajunge să i se facă dreptate.
În urma şedinţei de consiliu local de ieri, de la Văculeşti, am tras şi câteva concluzii. De exemplu, alianţa PDL – PSD nu a funcţionat, consilierii PSD, votând împotriva excluderii lui Damache. Chiar dacă au culori politice diferite, când a venit vorba de interesul comunei, consilierii au votat în unanimitate. Majoritatea consilierilor cunosc prevederile Legii 215 privind administraţia publică locală, doar secretarul Ioan Cristian Martin având unele îndoieli cu privire la ce spune legea, semn că mai trebuie s-o citească. Ioan Rotundu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Sărbătoare la Teatrul „Mihai Eminescu”
Centru de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare la Botoşani
acesta va funcţiona la Grădiniţa nr. 22
Un şmecher de Bucureşti, în stare de ebrietate, a omorât doi tineri
O femeie din Albeşti a sărit la bătaie la medicii de pe UPU
Apa Grup se află din nou în impas
Consilierii din Botoşani tratează sportul ca produs de lux
ei au majorat tarifele de acces în locurile unde se practică sportul
Primăria Botoşani se îndatorează din nou
Călătorii mai scumpe cu tramvaiul
Vânzând botoşănenilor pielea ursului din pădure
Diaconu a bătut palma cu Primăria Botoşani ca să nu mai avizeze mo0ntarea de centrale individuale
Drujbele „de marc㔠le-au adus un dosar penal
Îsi bate joc de bursele oferite copiilor din Basarabia
Ce ar trebui să se întâmple cu românii din Timoc ca presa de la Belgrad să scrie?
Anularea obligativităţii celor 500 de euro pentru vizele acordate basarabenilor
Aromânii sunt români!
130 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo-Române
Program TELE'M BOTOŞANI, vineri
La ce mai visează Băsescu
Ardelenească, dar parcă prea, prea…!
Horoscop
Comunicat de presă din partea Cartel Alfa
Bani pentru elevii de liceu a căror părinţi au venituri mici
Personalul Spitalului judeţean se va împuţina cu 20%
Directorii de şcoli vor fi aleşi de CA, dar nu se ştie cum
Directorul Cornel Enache este ameninţat de creditori
I-a rămas sarmaua-n gât!
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog