De menționat este faptul că și în momentul de față, acesta prejudiciază bugetul statului cu suma de 1.000 lei lunar, pe care și-o însușește fără drept din anul 2011, realizând până în prezent un prejudiciu de cel putin 36.000 lei, in conditiile in care IPJ Botosani nu poate asigura carburantul necesar autospecialelor de interventie si nici a materialelor de birotică indispensabile desfașurării activitații in bune conditii.
Facem precizarea ca suma de 1.000 lei pe care inspectorul de politie Clivet Mihai, a stipulat-o in contractul de inchiriere este una aberantă, fiind similară cu chiria unui imobil cu două camere din municipiul Botoșani.
Pentru a-și achita „obligațiile” față de „administratorii locali” și persoanele certate cu Legea, care au contribuit financiar la bugetul propriu al acestuia, în repetate rânduri, deși se impuneau a fi luate față de aceștia măsuri ferme de sancționare contraventională sau penală, inspectorul Cliveţ Mihai a influenţat deciziile lucrătorilor de poliţie din subordinea sa, vis-a-vis de persoanele protejate de către acesta, abuzând de funcţia domniei sale. Influenţele realizate de către inspectorul Cliveţ Mihai, în mod frecvent vizau abaterile la regimul rutier, iar traficarea influenței era efectuată de către acesta prin discuţii directe cu subordonaţii ori telefonic, inducîndu-le acestora o stare de teamă în aplicarea masurilor legale, prin ameninţări cu sancţiuni disciplinare și șantaj.
Nu de acelaşi tratament beneficiau şi ceilalţi cetăţeni care nu făceau parte din categoria protejaţilor susnumitului, împotriva acestora dispunându-se cele mai severe măsuri, exemplificăm aici cazul persoanelor vârstnice care comercializau în piața din orașul Flămânzi produse din gospodaria lor proprie respectiv brânză si ouă, împotriva cărora din dispoziția inspectorului Clivet Mihai au fost luate masuri ferme de sanctionare cu amendă conform Legii nr. 12/1990, fapt ce a generat o nemuțumire în masă a cetățenilor localității.
Dupa o „munca intensă” de uneltiri si denigrarea persoanei, dusă de către inspectorul de poliție Clivet Mihai, acesta reușește să-l înlăture de pe functie pe fostul șef al Poliției orașului Flămânzi, subcomisarul S.M.G., ajutînd la fabricarea unui dosar penal, după care preia conducerea interimară a acestei subunitati de poliție și începe o campanie de terorizare a lucrătorilor din subordine, recurgând la amenintarea acestora, aplicarea de măsuri disciplinare și fabricarea de sesizari cu tentă penală la adresa acestora.
În relațiile cu subordonații, Clivet Mihai, în momentul în care, unii lucratori de politie nu îi indeplineau solicitarile vădit ilegale, prin care acesta își achita obligațiile bănești față persoanele care se aflau sub protecția sa, devenea agresiv, violent, recurgând la sancțiuni disciplinare și chiar la fabricarea unor dosare penale pe numele acestora, în acest sens exemplificăm următoarele:
În data de 11.08.2013, acesta, în scop de dușmănie față de lucrătorul de poliție rutieră H.D.C. din cadrul Poliției orașului Flămânzi, care nu i-a onorat mai multe solicitari ilegale privind protejarea mai multor persoane aflate în cercul celor „protejate” de către inspector, care au incalcat normele rutiere pe rețeaua de drumuri de pe raza localitații Flămânzi, cu ajutorul influentelor sale, a ajutat la fabricarea unui probatoriu fals pentru a fi cercetat într-un dosar penal privind comiterea unei presupuse fapte de coruptie.
În continuare, inspectorul de politie Clivet Mihai, comite mai multe abuzuri in scopul fabricării unor probe incriminatorii pentru agentul de politie. De asemenea, folosindu-se de relatia sa cu procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, ticluiește probe false pentru incriminarea agentului și trimiterea acestuia în judecată.
În perioada următoare, fiind numit interimar la conducerea Poliției orașului Flămânzi, inspectorul Clivet Mihai, urmând ascensiunea sa în carieră, bazată numai pe combinatii, șpăgi și influențe politice, fiind foarte aproape de a fi numit definitiv în funcția de șef al Poliției orașului Flămânzi, face afirmații de genul că va da afara orice lucrător ce va sta împotriva planurilor și preferințelor sale și va aduce o echipă de a sa, de lucratori tineri pe care îi va forma dupa bunul lui plac, instaurând în rândul lucrătorilor de poliție din cadrul acestei subunitati, o stare de tensiune și sters continuu, amenințându-i cu sancțiuni disciplinare și penale pe cei care nu vor ține cont de preferințele inspectorului în aplicarea Legii.
Cliveț Mihai abuzează de funcția sa în raporturile de serviciu cu lucrătorii celor două subunități de poliție, sens în care este denunțat printr-o plângere colectivă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava, iar până în momentul de față din motive necunoscute nouă nu s-au inițiat cercetările în această cauză penală ce vizează mai multe părți vătămate.
Astfel, in data de 24.08.2013, inspectorul de politie Clivet Mihai recurge la agresiune verbală si fizică și îl lovește pe agentul de politie B.M. care i-a solicitat să îi repartizeze unui alt lucrător o lucrare de a sa ce avea termen de executare în ziua în care acesta urma să se deplaseze la un spital din municipul București cu fiica sa ce urma să sufere o interventie chirugicală.
De precizat este faptul că și în această anchetă cercetările trenează, ba mai mult unul dintre martorii oculari care cunoaștea despre împrejurările comiterii faptei a fost uitat de către anchetatori pentru a fi audiat în cauză.
De asemenea Cliveț Mihai, reușește în această perioadă să destabilizeze relațiile de serviciu din cadrul celor două subunitati de politie, respectiv Secția de poliție Rurală nr. 8 Flămânzi si Poliția orașului Flămânzi, săvârșește numeroase abuzuri și fapte penale la adresa lucratorilor din subordine, fiind denunțat de către aceștia prin mai multe denunțuri la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Suceava, Tribunalul Botosani, DGA Botosani, DNA – Serviciul Teritorial Suceava și I.P.J. Botoșani – Biroul Control Intern.
Și de această dată, inspectorul de poliție Cliveț Mihai uzitează de relațiile sale sus puse și influențele în sfera politicului, reușește să-și îndulcească măsura dispusă împotriva sa la București, în una mai blândă, continuând să conducă subunitatea de poliție cu numeroasele denunțuri făcute de către subordonați. Astfel, dupa aproximativ 10 luni, împotriva inspectorului Clivet Mihai nu a fost dispusă nici o măsură de către vreo institutie a statului, ba mai mult, aceste cauze penale care il vizează pe susnumitul sunt plimbate de la o unitate de parchet la alta in scopul tergiversarii cercetărilor, iar inspectorul Clivet Mihai a rămas la conducerea Sectiei de politie Rurala nr. 8 Flamanzi, de unde exercită presiuni asupra lucrătorilor și influentează declarațiile martorilor ce sunt audiați în cauzele penale care îl vizeaza, existand denunțuri și în acest sens.
De asemenea Cliveț Mihai, în nebunia sa pentru păstrarea scaunului de șef de poliție orășenească, denunță ilegal 1/3 din cadrul subunității de poliție, inclusiv pe șeful subunității de poliție actual inspector principal A.I. pentru a-l intimida pe acesta și face afirmații că scaunul de șef al poliției orășănești îi aparține și îl va ocupa în scurt timp, pentru că dispune de bani și relații în spectrul politic. Un alt aspect esențial îl reprezintă și faptul că acest inspectoraș de poliție Cliveț Mihai, a trecut în tabăra persoanelor certate cu legea, iar de la cămătari a luat cu „imprumut” diverse sume de bani pentru a-i folosi în bătălia sa pentru redobândirea scaunului pierdut, promițându-le acestora o piață nouă pentru derularea activităților infracționale, în zona Flămânzi.
Reclamaţiie primită la redacţie