Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5972
De la 07 Ianuarie 2003
123641397

Botoşani: Gabriel Oprişanu îngenuncheat de Pitorac la Curtea de Apel Suceava

  • * procesul a fost câştigat, dar cine repară paguba de aproape un milion de lei?
  • 24 September 2015, 23:00

Ieri, la Curtea de Apel Suceava, s-a judecat în apel contestaţia firmei C&E CO SRL Flămânzi patronată de Constantin Pitorac (foto 1) privind declararea în insolvenţă la cererea unei firme patronată de medicul Gabriel Oprişanu (foto 2).
Amintim că Oprişanu l-a păcălit pe Pitoract facturându-şi pe firmă o mare cantitate de fir optic china falsificat înţelegându-se ca decontarea să se facă pe măsură ce Pitorac va reuşi să vândă din fir unor firme de cablu. Numai că imediat ce i-a facturat firul în valoare de vreo 5 miliarde lei vechi, Oprişanu a cerut la Judecătoria Botoşani declararea firmei lui Pitorac în insolvenţă.
Cererea de insolvenţă a fost introdusă de Oprişaniu ştiind că în contul firmei lui Pitorac se află o mare sumă de bani primită de la firma bucureşteană ACTA care a cumpărat reţeaua de cablu a lui Pitorac. Imediat ce a depus cererea de insolvenţă prin avocatul M,arian Simion, fiul fostului procuror Aurel Simion, Oprişanu a reuşit ca prin administratorul judiciar Mihaela Lazăr şi judecătorul de dosar să- l execute pe Pitorac luându-i banii din contul deschis la BCR, totul făcându-se şi cu concursul unui funcţionar din bancă.
Acţiunea s-a petrecut în grabă mare: avocat, administrator judiciar şi judecător sindic nemaiaşteptând să fie judecată mai întâi cererea lui Pitorac prin care contesta declararea în insolvenţă a firmei sale, aşteptare corectă şi procedurală. La Tribunalul Botoşani contestaţia lui Pitorac a fost respinsă. Normal, de vreme ce aici funcţionează ceas roata cea mare formată din poliţişti, avocaţi, procurori şi judecători., Dacă intri pe această filieră eşti un om fericit: câştigi orice proces iar Oprişanu pare să fi pătruns în filieră via avocatul său Marian Simion.
În apel la Curtea de Apel Suceava din nou s-a dat o bătălie pe viaţă şi pe moarte între Pitortac şi Oprişanu. La prima pronunţare nu s-a putut lua o decizie pentru că judecătorii au fost egali împărţiţi între Pitorac şi Oprişanu aşa că s-a recurs la un complet de mediere. Ieri, în urma medierii care a avut loc, cererea lui Pitorac de contestare a declarării în insolvenţă a firmei sale a fost admisă.
Iată solutia pe scurt: „Complet pozade divergenţă - decide în majoritate: Admite apelul. Schimbă în totalitate sentinţa atacată, în sensul că: Admite contestaţia. Respinge cererea de deschidere a procedurii generale de insolvenţă, ca nefondată. Obligă intimata la plata către apelantă a sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.09.2015. Opinia separată a domnului judecător T.C., în sensul respingerii apelului ca nefondat. Document: Hotarâre 375/2015 24.09.2015”
Prin această soluţie dată de judecătorii de la Curtea de Apel Suceava s-a reparat o mare nedreptate comisă la Judecătoria Botoşani faţă de Constantin Pitorac. Numai că judecătorul sindic de la Botoşani şi cu administratorul judiciar Mihaela Lazăr au luat banii din contul firmei lui Pitorac. Mai mult, administratorul judiciar şi-a tras şi un onorariu consistent de vreo 70 mii lei şi a mai plătit la forul său tutelar o cotizaţie de vreo 20 mii lei că dacă tot avea bani în contul lui Pitorac a considerat că poate dispune de ei după cum îi este interesul.
În aplicarea soluţiei de la Suceava toţi banii luaţi din contul firmei lui Pitorac, aproape un milion de lei, trebuie aduşi înapoi, inclusiv cele peste 4 miliarde lei luate de Gabriel Oprişanu. Acest lucru se va putea realiza în urma unor lungi şi costisitoare demersuri juridice care pot dura şi doi ani de zile. Avocatul lui Pitorac a depus reclamaţie la CSM şi a cerut ca Inspecţia Judiciară să verifice dacă judecătorul sindic a respectat legea. S-a mai depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi împotriva administratorului judiciar Mihaela Lazăr.
Dar toate aceste căi juridice de atac nu-şi aduc lui Pitorac banii înapoi. Îi sugerez lui Pitorac să ceară avocatului său să cheme în judecată Statul Român pentru că toată paguba i-a fost adusă de un magistrat al statului care se bucură de inamovibilitate şi care nu poate fi tras la răspundere. Iar Statul Român, prin Ministerul finanţelor, să crea DNA-ului o anchetă penală pentru că de la o poştă se vedere că aici este vorba de o acţiune concertată de corupţie cu tentacule în rândul unor magistraţi.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Familiarisme cu şefa
Horoscopul zilei de 25.09.2015
Reţeta zilei: Tomate frito în felul meu
Prognoza meteo pentru vineri
Ceasul Apple a salvat viata unui tanar
In urma intamplarii, tanarul a primit o oferta de munca de la Tim Cook
Ioan Talpes: Romania nu a avut niciodata vreo oferta de deschidere sau oferire a unei inchisori CIA
Liviu Dragnea: Deja incepe sa imi fie frica sa mai sustin pe cineva
Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a afirmat joi, raspunzand la o intrebare, ca a ajuns sa ii fie "frica" sa mai sustina pe cineva pentru o functie.
Angela Merkel: UE trebuie sa aprobe o solutie permanenta privind distribuirea refugiatilor
Senatorul Serban Nicolae ia in calcul sa nu mai candideze la sefia
PSD: "Organizarea Congresului si a alegerilor este profund viciata, nestatutara si confuza"
Ambasadorul SUA, Hans Klemm, s-a intalnit cu Livia Stanciu:
Sprijin pentru puternicele si independentele institutii romanesti de aplicare a legii
Elevii cer pedepse drastice pentru colectarea fondului scolii:
Statul va refuza sa finanteze corespunzator educatia, cat timp elevii si parintii sunt dispusi sa cotizeze
Păgubiţi de foc
Botoşani: Partidul Național Liberal nu se identifică cu o persoană
Popescule, nu tu ai dreptul de a da lecţii de etică şi morală politică!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog