Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24188
De la 07 Ianuarie 2003
112935026

Botoşani: Portariuc le-a tras-o din nou celor din opoziţie

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2014, 23:00

În chiar prima zi de campanie electorală pentru alegerile europarlamentare preşedintele executiv al PSD Botoşani, Ovidiu Potariuc, care este şi primarul municipiului Botoşani, a pus la cale o eficientă strategie politică menită să aducă voturi într-un număr important pentru candidaţii partidului.
Vineri, la Botoşani, a fost prezent Doru Ciocan, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice. El a avut organizată de primarul Portariuc o întâlnire cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din municipiu cărora le-a psus, printre altele, că Primăria Botoşani poate prelua şi suporta din bugetul local plata cheltuielilor cu căldura pe spaţiile comune.
Odată tonul dat, primarul Ovidiu Portariuc a şi anunţat că începând cu anul viitor botoşănenii de la bloc, cu sau fără racordare la reţeaua de termoficare a societăţii Modern Calor, nu vor mai plăti pentru căldura din spaţiile comune. S-a avansat şi cifra de 20 de mii de apartamente cu vreo 40 mii de locuitori care vor fi beneficiarii acestei facilităţi. Costul suportat de Primăria Botoşani va fi de 1,2 milioane lei anual, ceea ce, consideră primarul Portariuc, nu este o sumă chiar aşa de mare.
Primarul a mai afirmat că această facilitate nu va determina o creştere a impozitelor şi taxelor locale, ci suma de 1,2 milioane lei va fi recuperată prin tăieri de sume de la alte capitole din buget.
Desigur, toată această întâlnire cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari şi preşedintele Autorităţii pusă la cale de primarul Portariuc a avut pozaavut un scop pur electoral care a trimis în rândul botoşănenilor un puternic mesaj de simpatie pentru candidaţii PSD la europarlamentare. Agenţi electorali mai buni şi mai eficienţi ca preşedinţii asociaţiilor de proprietari este greu de găsit iar partidul care reuşeşte să-i atragă de partea lui va beneficia de un câştig electoral substanţial.
Botoşănenii au o memorie colectivă extrem de scurtă iar Portariuc şi ai lui mizează pe asta. Câţi îşi mai amintesc de faptul că în ianuarie – iunie 2012, când Portariuc era doar candidatul PSD la funcţia de primar a promis că dacă va fi ales va anula orice plată la căldură pentru cei debranşaţi de la Modern Calor? Se împlinesc de atunci doi ani şi nu s-a ţinut de cuvânt. Acum lansează aceeaşi promisiune sperând să aibă acelaşi efect. Ce n-a spus nici preşedintele Autorităţii şi n-a spus nici primarul Portariuc de ce nu şi-a onorat promisiunea din campania anterioară este că pentru o astfel de scutire de plată nu există temei legal. Ioan Apostol, secretarul Primăriei Botoşani, i-a explicat primarului Portariuc că el nu poate aviza un astfel de proiect de hotărâre care să fie votat de consilierii locali pentru că nu are bază legală.
Şmecheria constă în faptul că primarul a promis că facilitatea se va aplica de la anul viitor. Adică după ce trec actualele alegeri europarlamentare şi cele prezidenţiale. După care se va scuza că nu-şi poate respecta promisiunea pentru că pozacă aşa a făcut legile Băsescu, deşi Ponta guvernează ţara de doi ani şi jumătate. Iar prostimea va lua de bune vorbele lui Portariuc şi-l va înjura pe Băsescu, deşi acesta nici nu va mai fi preşedinte în acel moment.
Dar tragedia cea mare este că nici un maimuţoi politic din rândul partidelor de opoziţie n-a ieşit în spaţiul public să explice botoşănenilor că toată tărăşenia pusă la cale de Portariuc nu-i decât o nouă cacealma marca „regimul Ponta”, via PSD Botoşani. O altă lovitură dată opoziţiei de Portariuc este despărţirea Zilelor oraşului Botoşani de ziua Sf. Gheorghe. Cum s-a putut observa, Zilele Botoşanilor s-au deschis odată cu deschiderea campaniei electorale pentru europarlamentare. Din nou PSD-ul a fost cu un pas înaintea mormolocilor din opoziţie şi se folosesc din plin de această sărbătoare pentru a-şi face campanie. O campanie pe bani publici, bine pusă la cale de către „băieţii deştepţi” din PSD.
În ce-i priveşte pe adormiţii din opoziţie, se vor plimba şi ei printre botoşănenii de rând, căscând gura la evenimentele organizate de PSD sub masca Zilelor Botoşaniului. Vineri, în timp ce întreaga suflare social-democrată era împrăştiată printre botoşăneni şi răspândea mesaje electorale pentru susţinerea candidaţilor la europarlamentare, jalnicii politicieni ai opoziţiei discutau inutilităţi prin sediul de partid. Din nou România va umple Parlamentul European cu deputaţi socialişti şi din nou ţara noastră va rămâne oaia neagră a Uniunii Europene. Ne merităm soarta, ce mai! Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Reţeta zilei: Ciorbă ardelenească
Bancul zilei: Răzbunarea lui John
Horoscopul zilei
Dan Sultănescu, consilierul lui Ponta, după publicarea ştirii cu "Fa, Doina"
manipulări mediatice. E nasol sa fiţi fortaţi să plătiţi impozite, nu-i aşa tovarăşi?
Mihail Hodorkovski: Putin se răzbună pe Ucraina din motive personale
Oficial ucrainean: Riscul unei invazii ruse în Ucraina a crescut
Elena Udrea despre ancheta Gazeta Sporturilor despre Gala Bute
resping orice acuzaţie de corupţie, domnul Tolontan se poate aştepta inclusiv să-l dau in judecată când face afirmaţii atât de grave
Victor Ponta, baie de mulţime la Mănăstirea Nucet in prima zi a campaniei electorale
Trăiască Ponta! Trăiască viitorul preşedinte!
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Cum Portariuc şi Ponta au umilit opoziţia
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă