Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16346
De la 07 Ianuarie 2003
112993781

Botoşani: Primari în vrie

  • Ioan Rotundu
  • 25 April 2016, 23:00

Cu cât ne apropiem de data alegerilor locale şi de intrarea în campania electorală oficială, cu atât mai agitată este viaţa politico-administrativă a unor primari. Social-democratul Sorin Gânga, primarul de la Văculeşti, simte de la o zi la alta cum îi fuge scaunul de sub fund. Lăudat sâmbătă la Darabani de nevasta şoferului, alias senatorul PSD Doina Federovici, acasă la el Gânga este tot mai prost văzut de săteni.
Ultima sa ispravă de baron local şi-a propus s-o înfăptuiască vineri în cadrul anunţatei şedinţe de Consiliu Local. El şi-a propus să-i retragă sprijinul politic consilierului local Viorel Damache pentru că acesta a dezvăluit o parte din matrapazlâcurile comise de când s-a instalat în scaunul de primar.
Excluderea lui Damache din rândul consilierilor locali nu-i va aduce lui Gânga un spor de simpatie electorală, dimpotrivă, ar putea să-i ridice cota lui Damache care s-a refugiat din nou la liberalii pe care i-a părăsit în vara lui 2014 cu celebra Ordonanţă a lui Victor Ponta.
La Suharău, primarul social-democrat Marcel Chelariu pare să fi stârnit antipatia majorităţii locuitorilor comunei. Şi această performanţă pare s-o fi realizat de la începutul acestui an când prin comportamentul său arogant şi insensibil la problemele sătenilor le-a alimentat antipatia care şi aşa mocnea de ceva timp dar nu luase proporţiile la care a ajuns în momentul de faţă.
Ieri, Chelariu şi-a depus dosarul de candidat la Judecătoria Darabani unde s-a întâlnit cu principalul său contracandidat Gheorghe Poraicu din partea Partidului România Unită faţă de care a avut o ieşire total necivilizată.
La Cristeşti, primarul Ioan Aciobăniţei a atins performanţa de a intra în conflict cu întreaga comună. Fost ospătar de-a lungul activităţii sale, de când s-a văzut primar a uitat comportamentul linguşitor faţă de client pentru a-l determina să-i dea râvnitul ciubuc, în raporturile cu sătenii adoptând comportamentul de vechil. Mai nou este vizat şi de către organele de cercetare penală, başca la casieria primăriei s-a constatat o importantă fraudă de care Aciobăniţei nu pare a fi străin.
Mari probleme au şi o parte dintre locuitorii comunei Vorona cu primarul lor social-democrat Aurel Ştefan (foto). Numai săptămâna trecută şi în cursul zilei de ieri am primit trei scrisori şi peste zece telefoane prin care eram solicitat să vin în comună pentru că primarul pur şi simplu a luat-o razna şi nu mai vrea să stea de vorbă cu ei şi să le asculte problemele pe care tot el le-a creat prestând o activitate preferenţială
. Ieri numai n-a făcut infarct o femeie din Joldeşti care îmi striga în telefon că Aurel Ştefan a dat imaşul comunal unor oportunişti iar crescătorii de animale iar n-au unde-şi paşte vitele şi oile.
O reclamaţie interesantă am primit şi la adresa primarului liberal Ioan Butnaru din Hilişău Horia, migrat şi el la PSD. Sunt multe acuzaţiile care i se aduc acestui primar dar pentru că n-am ajuns în comună şi n-am stat de vorbă cu nemulţumiţii, deocamdată nu le comentez.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul zilei de 26.04.2016
Reţeta zilei: Friptură de miel la cuptor
Bancul zilei: Precauţia ţăranului ajuns la Parlament
BNR: Creditul in lei creste usor, cel in valuta scade
Depozitele in lei ale populatiei cresc, cele ale firmelor se contracta
Australia: Tanar de 19 ani, scos de picior din cortul sau de un crocodil
Schimb de replici intre presedintele Obama si cancelarul Merkel pe tema made in SUA si made in Germany
Tribunalul Mures a mentinut interceptarile intr-un dosar
in care este implicat un fost secretar de stat din Ministerul Dezvoltarii
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Andrei Serban neaga ca a refuzat sa fie directorul Operei:
Dimpotriva, am spus Ministrului ca sunt singurul care poate aduce o viziune noua
Blaga: PNL va imprumuta bani pentru campania electorala
Denunt penal la DNA in privinta semnaturilor pentru candidatii la alegerile din Bucuresti
Sunt vizati, printre altii, Predoiu, Cristian Popescu Piedone si Gabriela Firea
Barack Obama cere statelor occidentale din NATO sa sustina Polonia, Romania si tarile baltice
Constantin Nita a fost pus sub control judiciar si este urmarit penal pentru trafic de influenta
Victor Ponta, ironic: Lucian Isar este ofiterul acoperit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă