Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8959
De la 07 Ianuarie 2003
110929429

Corespondenţă de la faţa locului

La Suliţa, progresul civilizaţiei se luptă cu vechile metehne ale autorităţilor

  • Traian Popa
  • 30 April 2021, 14:55

Pentru a păstra un mediu curat si pentru a constientiza locuitorii din Sulita să fie aproape de natura şi fauna din zonă ,eu împreună cu încă trei localnici am fondat Asociaţia „Prietenii Naturii” din Sulița, care în cel mult două săptămâni o vom înregistra în Registrul asociaţiilor si fundațiilor când vom dobândi dreptul de a avea personalitate juridică.
Membrii asociației vor urma cursuri și pregătirea necesară cu personal didactic in domeniul protejării mediului si faunei. Unul din membrii asociației noastre, care cunoștea demersurile făcute de către mine cu privire la ”Lacul Dracșani”,mi-a trimis câteva informații pe care le redirecționez către Redacția Jurnalului de Botoșani.
Sesizarea către GNM Comisariatul Botoșani a avut următorul rezultat. La sediul Piscicola a avut loc întâlnirea inspectorului de mediu, (o doamnă care era pe niște încălțări cu tocuri înalte,și un domn care a stat la mașină) după cum mi-a relatat cel care a văzut-o.
Eu poza
Eu sânt sigur că era D-na Popovici pentru că Domnia Sa este elegantă și are încălțări cu tocuri înalte chiar și atunci când merge în misiune de control la obiectivele din câmp sau pe malul iazului.
Au trecut câteva zile de la controlul Doamnei Inspector însă gunoaiele au rămas şi in unele locuri parcă s-au mai înmulțit. Trebuie remarcat faptul că pe malul dinspre Sulița și dinspre Cerchejeni în câteva locuri acestea au fost curățate . Probabil voi afla cândva și ce măsuri a luat D-na inspector Popovici cu prietenul ei de familie, respectiv D-nu Nistor, care a ars vegetaţia şi stuful, a îngropat peștele mort și a deținut și încă deține mizerie și gunoaie in habitatul în care trăesc și se dezvoltă peștii care-i vinde populației pentru consum.
Sper că amenda pentru faptele bine știute va fi una mică, mică care să bifeze că a fot controlat și amendat pozasau poate a primit doar un avertisment. Totul este posibil.
Marea mea nedumerire este ce a întreprins Dr. Mihai Ţurcanu (nu-i mai spun ”finul” pentru că se supără) după ce a primit redirecționarea adresei de la GNM - Comisariatul Botoșani cu privire la peștele mort si locația unde a fost îngropat.
Astept și din partea Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani un punct de vedere despre infracțiunea de a ingropa pestele mort care contravine O.G.24/2016 aprobată prin Legea 55/2017 cum prevede Cap.2 Art.2 și Pc.2 Art.9. lit.e. conform redirecționării de către GNM - Comisariatul Botoșani a sesizării nr. 68/873 20-04-2021, spre competentă soluționare.
Știu că D-nu Nistor are cunoștințe și prieteni apropiați, lucrători din IPJ.(pe unii dintre aceștia î-i văd pe de la ferma pomicolă pe camerele de supraveghere ce fac pe malul iazului administrat de către Nistor) însă eu cred în profesionalismul Domniilor Lor pozași că vor soluționa acest incident în favoarea sănătății populației din această zonă.
Cu respect,
Traian Popa

P.S. - Primarul George Popescu ,mai încet dar sigur și constant, a demarat acțiuni de protecție a mediului în Sulița prin stîngerea selectivă a deșeurilor de pe teritoriul comunei, curățatul pomilor și văruitul acestora. Și la platforma de gunoi se cunoaște că primăria începe să coordoneze activitatea așa cum este de așteptat.
Sper că aceste acțiuni nu se datorează numaidecât celei de a doua vizită a inspectorilor GNM. Noi vom fi în preajmă și vom ajuta cînd va fi nevoie.
Când intri în Primăria Sulița salariatii bugetari te salută și îţi zâmbesc. Mare mi-a fost mirarea deoarece până mai ieri parcă se pregăteau să te certe de ce ești acolo. Sper să rezolve și problemele cetățenilor care apelează la serviciile lor și aceștia să plece din primărie cu același zâmbet cu care au fost întâmpinaţi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Horoscopul săptămânii 26 aprilie – 2 mai 2021
Bancul săptămânii: Nu vă trădaţi pritenul necuvântător
La ANSVSA, corupţia s-a instalat confortabil
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Aleksandr Lukaşenko vrea să-i transfere puterea, după moartea sa, fiului său Viktor Lukaşenko
Eleva Dimureac a fost umilită şi de către inspectorii IŞJ şi Protecţia Copilului
Ioan Rotundu
Blocarea activităţii Prefecturii Botoşani din interesele deputatului Şoptică
Ioan Rotundu
Peştele naşului Nistor este bun de consum
Ioan Rotundu
Schimbare la faţă la nivel de IŞJ Botoşani
Ioan Rotundu
Spovedanie de Paşti
Tristă poveste de Paşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă