Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12547
De la 07 Ianuarie 2003
114842179

Semnal de alarmă din fruntea CJ:

Marcu şi Ţurcanu să-şi asume răspunderea pentru suferinţele provocate bolnavilor

  • drama spitalelor din Botoşani
  • bolnavii internaţi sunt tot mai înfometaţi
  • medicamentele au fost drastic limitate
  • consilierii judeţeni USL vor să calce pe cadavre
  • 25 August 2011, 23:00

Refuzul USL-iştilor de a comasa spitalele conform recomandării guvernanţilor, i-a determinat pe managerii de spitale să reducă la maximum cheltuielile de orice fel.
Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac a atras atenţia asupra unui fapt îngrijorător. Apanajul reducerilor include şi diminuarea raţiei bolnavilor internaţi pentru diverse afecţiuni în spitalele botoşănene, care vor fi nevoiţi să mănânce mai puţin sau să se bazeze pe pacheţelul adus de aparţinători de acasă.
Potrivit sursei citate, nu numai hrana dar şi medicamentele administrate bolnavilor vor fi pe sponci, toate acestea pentru a da posibilitatea unităţilor spitaliceşti de a se încadra în noul contract încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate, după noua clasificare.
„Este un fenomen cu adevărat îngrijorător. Spitalele, pentru că sunt foarte strâmtorate din punctul de vedere al finanţării, au fost nevoite să reducă foarte mult alocările chiar şi pentru hrana pentru bolnavi, chiar şi pentru medicamentele pentru bolnavi.
Este un lucru care trebuie neapărat să ducă la o schimbare de atitudine. Noi nu putem să alimentam fondul de medicamente pentru bolnavi, nu putem să alimentam fondul pentru hrana care este atribuită bolnavilor sau chiar şi fondul de salarii pentru cei care lucrează în spitale, doar cu politică. Trebuie să facem acest lucru chibzuit şi luând deciziile cele mai potrivite”
a precizat preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Acesta îşi bazează afirmaţiile pe rezultatele unui audit dictat la cea mai mare unitatea spitalicească din judeţ, unde comisia a găsit că bolnavii sunt ghiftuiţi de atâta carne de pui servită de luni de zile în diverse meniuri.
Mihai Ţâbuleac, care nu a reuşit în toată această perioadă să îşi construiască o majoritate fidelă în structura de conducere a judeţului din cauza luptelor politice, a făcut apel la consilieri să lase disputele şi orgoliile deoparte pentru folosul cetăţenilor.
„Eu nu mă pronunţ cu privire la cât este de bună, de eficientă, de valabilă politica de reformă întreprinsă în ultima vreme de Ministerul Sănătăţii şi de Guvern.
Dar atâta vreme cât aceasta s-a concretizat în nişte reguli care sunt obligatorii pentru noi, atâta vreme cât aceste reguli se referă chiar la finanţare, nu văd cum se poate justifica opoziţia unora de a renunţa la o parte din fondurile financiare care ar trebui să ajungă la noi.
Eu am doar un singur vot. Pentru votul greşit pe care îl dau anumite persoane, trebuie să existe şi o răspundere pe măsură”
, a adăugat sursa citată.
Adăugăm şli noi faptul că Florin Ţurcanu şi Gheorghe Marcu, liderii SL, să-şi asume răspunderea pentru toate suferinţele pe care le-au provocat bolnavilor. Iar dacă se vor produce decese, să răspundă penal.
Este o crimă să-ţi realizezi ambiţiile politice pe seama sănătăţii cetăţenilor de rând, alegătorii de mâine.
Răspunderea penală să fie extinsă şi asupra consilierilor judeţeni USL, pentru că ei răspund faţă de lege şi nu faţă de fărădelegile impuse de liderii PNLL şi PSD. (Lavinia Preda)

N.R. – Redăm mai jos o secvenţă din reportajul Ciobul piroman ce urmează să apară sâmbătă, 27 august, ora 17.00 la Tv Rapsodia Botoşani, secvenţă pe care col. Radu Anton, inspectorul şef al ISU Botoşani face presiune asupra conducerii postului să nu o difuzeze. Eu le-am difuzat. Rapsodia Tv va decide dacă le cenzurează iar eu voi proceda în consecinţă. În ediţia de luni voi reveni cu mai multe explicaţii asupra mizei uriaşe care s-a creat pe seama acestui reportaj.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

PDL - între declaraţii sforăitoare şi fapte mărunte
Ioan Rotundu
Noi întreruperi în furnizarea apei în Botoşani
Independenţa faţă de România
31 august ziua Limbii Romane.
Bucuresti-Chisinau o singura Patrie. Patria Limbii Romane
O româncă a scandalizat Italia cu un spectacol sexy
Dacă am securiza datoriile firmelor către stat?
Plus o amnistie fiscală
Reţeta zilei: Hulubi în papiloturi
Caricatura zilei
Horoscop
Bancul zilei: Ca între popi
Judeţul Botoşani pe primul loc pe ţară la centrele de permanenţă
124 locuri la suplinitorii calificaţi rămase neocupate
La 31 august expiră mandatul directorilor de şcoli cu delegaţie
încep emoţiile evaluării activităţii
Ministerul Sănătăţii ameninţă unităţile sanitare cu controale
Ministrul Igaş a promis sediu de vama la Rădăuţi Prut
Bătrână accidentată de un cal lăsat nesupravegheat
Spitalul judeţean Botoşani începe să fie primenit
PDL îl lasă la mâna zeflemistului Florin Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă