Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
17364
De la 07 Ianuarie 2003
112767715

Mafia din Primăria Ştefăneşti

  • cine-l ţine în braţe pe secretarul Neagu?
  • 25 August 2013, 23:00

Cetăţenii din satele arondate oraşului Ştefăneşti şi chiar cei din oraş acuză faptul că în Primăria Ştefăneşti s-a format un clan mafiot condus chiar de secretarul primăriei Stelică Neagu.
Mafia din Primăria Ştefăneşti pare să aibă state vechi, ea avându-şi patul germinativ îân perioada primarului post decembrist Chiper, primar ales în anul n1992 şi demis în anul 1994 din cauza multiplelor ilegalităţi comise în aplicarea Legii 18 privind împroprietărirea ţăranilor cu pământul confiscat de regimul comunist. Secretar al primăriei şi în acea vreme, Stelică nNeagu n-a fost străin de abuzurile şi ilegalităţile primarului Chi9per dar consecinţele s-au răsfrânt numai asupra primarului care şi-a pierdut mandatul.
Următorul primar, Victor Ignat, cu mandat în perioada 1994 – n2000, n-a reuşit să facă mare brânză în clarificarea problemelor de împroprietărire încâlcite de Chiper. Tot secretarul Stelian Neagu a fost ccel care a condus operaţiunea de împroprietărire şi a tras cuvenitele foloase de la cei pe care i-a avantajat pe faţă sau mai cu fereală.

Din anul 2000, primarul fostei comune Ştefăneşti declarată oraş de Guvernul Năstase a fost şi este social-democratul Ştefănel Rusu. Ca să nu-şi complice situaţia şi a nu pierde din voturile cetăţenilor, primarul Rusu a lăsat rezolvarea problemelor legate de împroprietărire tot pe seama secretarului Neagu.
Aşa a ajuns secretarul Stelian Neagu să fie declarat capul mafiei locale care a pus stăpânire pe pământurile cetăţenilor din zonă, alături de un arendaş Costel Crap şi un şmecher italian.
Sunt numeroase procesele de natură civilă în care este implicată Primărie Ştefăneşti şi poate mai numeroase dosarele penale deschise pe numele secretarului Neagu şi a altor doi funcţionari din primărie, agenţii agricoli Maria Murariu şi Vasile Bălosu.
Dar secretarul Neagu nu s-a mulţumit numai cu profiturile obţinute pe seama împroprietăririi. El este acuzat că s-a implicat şi în boicotarea activităţii unor oameni locali de afaceri care l-ar concura pe protejaţii săi Costel Crap şi botoşăneanul Costel Botez.
Dan Pungă, locuitor în satul Stânca, l-acuză pe secretarul Neagu că i-a blocat eliberarea unor adeverinţe de atestare a unor contracte de arendă şi, astfel, a pierdut subvenţiile agricole pe anii 2011 şi 2012, sume de ordinul miliardelor de lei. Deşi Pungă este consilier local PDL la al doilea mandat, secretarul nu i-a dat voie acestuia să citească procesele verbale de şedinţă ale Consiliului Local, blocându-i accesul la anumite informaţii de interes p0ublic.

Dan Pungă a mai fost asociat într-o societate agricolă cu botoşăneanul patron al societăţii REC SRL, inginerul Costel Botez. Pungă l-acuză pe acesta că i-a luat din contul societăţii suma de vreo 7 miliarde lei vechi, i-a reţinut o serie de utilaje agricole care-i aparţin şi, cu sprijinul secretarului Neagu l-a blocat şi în completarea documentaţiei de a obţine subvenţia pe terenul arendat pe anul 2013.
Pungă sde află în proces cu secretarul Neagu, căruia i-a depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni8. Poliţia Ştefăneşti a constatat că secretarul a comis fapte penale, dar procurorii de la Săveni l-au scos de sub urmărire penală. Pungă a contestat NUP-ul dat de Parchetul Săveni la cel judeţean, contestaţia sa fiind în curs de soluţionare.
Pungă se mai judecă şi cu fostul asociat Costel Botez, asupra căruia a depus o plângere penală. Botez este învinuit de mai multe infracţiunii de ordin penal dar cercetarea procurorilor nu s-a încheiat, fiind aşteptat rezultatul unei expertize contabile. Botez neagă acuzaţiile lui Pungă şi speră că procurorii vor face lumină.
Reclamat de Pungă la Prefectura Botoşani, secretarul Neagu a fost verificat de o comisie de control din cadrul acestei instituţii. Controlul a constatat că secretarul Neagu se face vinovat de mai multe abuzuri şi ilegalităţi, dar primarul Rusu n-ţa luat nicio măsură cu secretarul, susţinând că nu are putere legislativă asupra acestuia.
(Va urma)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Lumea lu' Rotundu: Muzeul "Flutur" Chişcău - Bihor
Horoscop
Dinamica economiei - Afacerile personale ale primarului de Vorniceni
Dialog deschis - Primarul Portariuc părăseşte emisiunea
Matracuca din Piaţa Dorohoi
Portariuc nu la cravata mea violet s-a ars
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Secretul bătrâneţii
Un gest lipsit de înţelepciune
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă