Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11168
De la 07 Ianuarie 2003
120747809

Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu (II)

  • 25 August 2014, 23:00

Continuăm seria ilegalităţilor comise de către medicul Mihai Alexandru, director executiv adj. la Autoritatea de Sănătate Publică Botoşani, ilegalităţi care, conform documentelor ce le deţinem la redacţie, au fost aduse şi la cunoştinţa Preşedinţiei României, Comisiei de abuzuri din Camera Deputaţilor şi Ministerului Sănătăţii. Precizez că memoriul înaintat instituţiilor enumerate a fost semnat de către un număr de 18 angajaţi ai Inspecţiei Sanitare de Stat Botoşani, instituţie aflată în coordonarea ASP.
Conforma pregătirii sale, medicul Alexandru este stomatolog de specialitate. Ori, în inspecţia sanitară se cer cunoştinţe epidemiologice, iar cel împuternici să efectueze controale trebuie să fie în posesia unei împuterniciri speciale eliberată numai de către ministerul Sănătăţii. Iată cum privesc inspectorii de specialitate statutul medicului Alexandru: „La toate aceste controale dr. Mihai Alexandru se prezintă ca inspector sanitar şef, încălcând prevederile art. 9 (2) din ordinul MSP nr. 824 din 2006, care prevede că inspecţia sanitară se exercită de către personalul de specialitate din cadrul Inspecţiei sanitare de stat judeţene, aflat în subordinea inspectorului sanitar şef, numit şi eliberat din funcţie de ministrul sănătăţii publice, ceea ce nu este cazul directorului executiv adjunct medical”.
Alexandru mai este acuzat că în mod abuziv şi fără a avea prerogative de control a dispus amendarea administratorilor de unităţi, a decretat suspendarea activităţii unor unităţi comerciale, a semnat acte de autoritate sanitară (procese verbale de constatare a condiţiilor igienico-sanitare şi procese verbale de constatare a contravenţiilor) pentru care nu are dreptul legal să le semneze.
Cei peste 20 de angajaţi ai Inspecţiei sanitare acuză faptul că activitatea le este bulversată prin imixtiuni din partea medicilor Gabriel Oprişanu, Mihai Alexandru şi Felicia Beleca, care le dă peste cap planul de control întocmit şi trimis ministerului, dispunând controale după criterii numai de ei ştiute, încălcându-se astfel Ordinul MSP 824/2006 privind independenţa Inspecţiei Sanitare de Stat.
„Cei ce fac planificarea activităţii zilnice (şi nu ar trebui să fie directorii mai sus amintiţi împreună cu dr. Felicia Beleca care nu are atribuţiuni de conducere) fac nişte planificări incredibile, astfel că, în aceeaşi zi 6 echipe de control (adică 12 persoane) trebuiau să plece pe trei trasee diferite, la distanţe de 40, 80 şi peste 100 km undele destinaţii de altele, când conducerea care a făcut această împărţire ştia că unitatea nu are decât o singură maşină” – susţin cei 18 semnatari ai memoriului amintit.
Medicului Felicia Beleca i s-a rezervat un capitol special. Ea a lucrat în DSP Botoşani, s-a transferat la Direcţia Sanitar Veterinară ca, din luna februarie 2007 să revină la ASP Botoşani pe post de inspector în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat, la compartimentul Unităţi sanitare. Despre Beleca se spune că n-are rezultate profesionale demne de remarcat dar în schimb se pricepe foarte bine să genereze conflicte între colegi.
Îi place să afişeze un aer de superioritate, să-şi înjosească în faţa agenţilor economici colegii, etichetându-i ca incompetenţi, incapabili să efectueze controlul în unităţi „încălcând prevederile art. 250 (1) Cod penal şi manifestând o purtare abuzivă, împrăştiind ameninţarea cu eliminarea tuturor din ISS, deşi nu este altceva decât colegă cu noi”, după cum stă scris în memoriu.
Deşi Beleca este legitimată pentru controlul calităţii serviciilor de asistenţă medicală, ea execută controale la agenţii economici, fără a se legitima, aplicând sancţiuni contravenţionale. Ceilalţi inspectori ai ISS consideră că „De când s-a întors la ASP creează permanent o stare de stres, stare accentuată şi de ordinile nelegale date de conducerea ASP-ului (doi colegi s-au îmbolnăvit în urma ameninţărilor conducerii ASP Botoşani)”.
Aceeaşi Beleca mai este acuzată că dispune discreţionar de autoturismul unităţii, că a dispus deplasări în judeţ în afara orelor de program, fără a se cunoaşte scopul acestor deplasări, iar şoferului, epuizat fizic de orele prelungite de program, i s-a făcut rău în teren.
Un lucru se desprinde cu certitudine din lecturarea memoriului. În interiorul instituţiei Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani s-au creat o serie de tensiuni şi conflicte generate de controlul puterii. S-au creat colective de angajaţi care se bucură de privilegiile şefilor şi altele care sunt marginalizate. Iar în spatele tuturor acestor aspecte incalificabile din punct de vedere profesional, stă puterea politică. (Ioan Rotundu) JBD 8.12.2007

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Oportuniştii înscrişi în PNL aşteaptă ciozvârta promisă
Portariuc pune la cale două afaceri necurate
Bancul zilei: Made in Cracal
Horoscop
„Amnistia fiscală” în stil Ponta
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă