Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27537
De la 07 Ianuarie 2003
120707603

Vicepreşedintele Achiţei nu are astâmpăr în birou

  • 25 February 2009, 23:00

Instalat de ceva vreme în fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Cristian Achiţei nu s-a complăcut să rămână ţintuit în el, luând calea judeţului. A făcut o serie de vizite de lucru în teritoriu pentru a evalua problemele la faţa locului.
La Vorona, unde este problema cu mult disputatul drum judeţean 208 C, a discutat cu primarul Aurel Ştefan, stabilind o serie de măsuri. „Am ajuns la un moment dat la o înţelegere să facem trei sensuri giratorii pentru încetinirea traficului. Totodată trebuie să încercăm să găsim o variantă de trafic greu pentru a ocoli centrul Voronei. Am mai discutat despre drumul turismului un program prioritar pentru noi, pe care l-am promis în campania electorală. O bună bucată din acesta trece prin Vorona, drumul spre Oneaga, de la Mănăstirea Vorona la Coşula pentru care încercăm anul acesta să facem studiul de fezabilitate. Vrem să inventariem şi drumul prin pădure ce duce la Mănăstirea Balş. Să vedem cum putem să îl preluăm în administrarea noastră”, a declarat Achiţei.
La Tudora, vicepreşedintele a fost înştiinţat de problema unui pod ce trebuie reabilitat, la fel şi la Lunca. Periplul a continuat la Bucecea, unde o prioritate este drumul judeţean 208 D. „La Bucecea avem DJ 208 D, cu varianta aceea de 200 metri, ruptă pe calamităţi, unde practic nu mai există drum. Se circulă în prezent pe o variantă provizorie. Încercăm să găsim soluţii, am vorbit şi cu domnul primar Anton Ţâmpău de a prelua nişte terenuri private de acolo în administrarea judeţului pentru a reface drumul judeţean ce face legătura pe podul de la Hânţeşti spre judeţul Suceava. Nu putem să îl lăsăm aşa”, a mai adăugat Cristian Achiţei. Printre altele, acesta a mai vizitat şi bazele de deszăpezire de la Dorohoi, Truşeşti.
Când nu este plecat în teren, vicepreşedintele Achiţei are uşa mereu deschisă la birou pentru cetăţeni. Nu toţi vin însă cu probleme întemeiate. Unii cetăţeni au venit şi cu probleme care nu sunt de competenţa CJ. „Un cetăţean de la Călăraşi a venit că a închiriat nu ştiu ce suprafaţă de teren şi trebuie să-şi facă locuinţă. Nu era o problemă care să ţină de CJ, dar i-am explicat cum trebuie făcut un certificat de urbanism. I-am spus că dacă are nevoie de sprijin să vină la noi, la arhitectul şef”, a precizat Cristian Achiţei, specificând că în zi de audienţă are cam 8- 10 persoane care îi bat la uşă.
Marţea, programul de audienţe e de 9 -11, dar stă până la 16.00. „Foarte mulţi vin cu reclamaţii la Apa Grup că nu ştiu ce subsol e înfundat, alţii pentru a anula o restanţă, unii că nu ştiu care conductă s-a spart. Organizaţiile de pensionari au venit cu reclamaţii vizavi de noul regulament pe care vrea să îl adopte SC Apa Grup. Eu încerc să vorbesc cu toată lumea şi să îi dirijez unde trebuie că nu pot eu să le rezolv pe toate”, a mai adăugat vicepreşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Comentariul comentariilor XXXIX
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Romanii, primii la ritmul de creştere a investiţiilor în Italia
"Holocaustul românilor" cerut de extremişti italieni la Roma
Cine se teme de cuvântul “ţigan”?
Vizita preşedintelui Băsescu în Ucraina a fost amânată din motive necunoscute
Vinde ieftin garsonieră
Aşa a glăsuit Ţâbuleac către secretara Riza
Comunicat de presă
Testiculele problemă
Ciolan de porc la grătar
Locul unde are loc jocul de-a hoţii şi vardiştii dintre poliţişti şi traficanţii de ţigări
Pitoni, vipere, anaconda la Muzeul Judeţean Botoşani
Şefii PMS vor să aducă puritatea şi tinereţea în sufletele deţinuţilor
666 – o cifră mult prea "lăudată" de Biserică
Ioan Rotundu
Misiunea noastră este umanitatea
Subiectele pentru examenul de Bac sunt deja pe site
Mamă beţivană ajunsă cu copilul nou născut, intoxicat, la spital
Luând criza drept pavăză, primarii taie din sporurile profesorilor
Unul din zece donatori de sânge suferă de-o boală
Când n-ajung banii, se pune de-un control
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă