Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24607
De la 07 Ianuarie 2003
118411150

Douăzeci de milioane de euro de la UE vor schimba total faţa Botoşanilor

  • 25 February 2011, 23:00

Ieri, au fost lansate oficial cele cinci proiecte care au primit finanţare de la Uniunea Europeană, toate însumând circa 20 de milioane de euro, cam cât bugetul municipiului pe 3 ani. Evenimentul a fost patronat de către primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur şi city-managerul oraşului Adriana Zăiceanu (foto), la întâlnire participând factori de decizie din Botoşani din domeniile pe care le vizează derularea celor cinci proiecte.
Detaliile au fost prezentate de city managerul Adriana Zăiceanu, la fiecare dintre cele cinci proiecte evidenţiindu-se importanţa implementării lor şi efectele deosebite pe care le va produce finalizarea cu brio. Într-un moment în care nu mai spera nimeni, primarul Cătălin Flutur a reuşit să îndeplinească o promisiune făcută botoşănenilor în urmă cu mai mult timp.
„Am lansat cele cinci proiecte ale planului integrat de dezvoltare a municipiului Botoşani, aproximativ 20 milioane de euro. Ne-am ţinut de cuvânt. În 2007 ne-am făcut o strategie de dezvoltare a municipiului şi am încercat să introducem municipiul pe fiecare axă eligibilă, dar performanţele sunt şi la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani. Tot ce ne-am propus se va realiza”, a declarat primarul Flutur.
În sfârşit vor fi realibilitate multe străzi din municipiu, se va face reabilitarea, modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, dar se va pune la punct şi modernizarea iluminatului public ornamental aferent acestora.
„La aceste proiecte s-a muncit mult, Sunt proiecte din Programul Operaţional Regional Axa 1, privind dezvoltarea durabilă a oraşului. Noi lansăm astăzi planul integrat de dezvoltare, un complex de cinci proiecte. Sunt peste 79 de milioane de lei noi sau aproximativ 20 de milioane de euro, bani care vin în municipiul Botoşani şi care vor rezolva o mare parte dintre probleme.
Când am făcut o prezentare undeva în cursul anului trecut, când eram aproape de semnarea contractului, au fost voci care au spus : SF-uri la Primăria Botoşani. Nu credem, nu o să se întâmple niciodată lucrul acesta. Ei bine, lucrurile se întâmplă”
, a declarat primarul Cătălin Flutur.
Unul dintre proiecte vizează „Reabilitarea, modernizarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, precum şi reabilitarea şi modernizarea iluminatului public ornamental aferent acestora”, şi se ridică la o valoare totală de 7,4 milioane de lei cu o perioadă de implementare de 26 de luni.
Vor fi reabilitate în cadrul acestui program parcurile Sucevei, Junior, Primăriei, Tineretului dar şi iluminatul ornamental aferent acestora. Printre altele, în cadrul acestor parcuri se urmăreşte reabilitarea aleilor, plantare de arbuşti, pozaarbuşti, reabilitarea fântânilor arteziene sau trasare şi dalare alei noi.
Tot cu banii de la Uniunea Europeană se va avea în vedere reabilitarea străzilor inelului principal de circulaţie din municipiul Botoşani” şi se ridică la o valoare totală de peste 33 milioane de lei noi, având o perioadă de implementare de 37 de luni.
Obiectivul general al proiectului este de creştere a condiţiilor de viaţă şi a atractivităţii spaţiilor publice din zona de acţiune urbană precum şi crearea de condiţii de accesibilitate şi mobilitate, pietonală şi rutieră în zona de maxim trafic. Străzile care urmează a fi reabilitate sunt Calea Naţională, Cuza Vodă, Nicolae Iorga, Ion Pillat, Griviţa, Parcul Tineretului şi Săvenilor cu o lungime totală de 6.629,30 m.
Printre principalele categorii de lucrări sunt incluse reabilitarea suprafeţei carosabile, a trotuarelor, gurilor de scurgere a capacelor carosabile şi răsuflători sau realizarea pistelor pentru biciclete.
Un alt proiect din cele cinci se referă la „Creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii în zona de acţiune a municipiului Botoşani prin achiziţionarea de echipamente specifice şi amenajarea unui centru de supraveghere” şi este în valoare totală de 2,7 milioane de lei noi şi o perioadă de implementare de 20 de luni.
În cadrul acestui program se intenţionează achiziţionarea unui sistem de supraveghere constând în camere video din teren, subsistem de comunicaţii şi monitorizare şi control, dar şi instalare de echipamente în unele zone din municipiu. Este vorba despre pietonale şi pieţe, adică: Pietonalul Transilvaniei, Piaţa Centrală, Pietonalul Bancar, Piaţa Revoluţiei, Pietonalul Unirii, Centrul Vechi, Piaţa Viilor, Parcul Primăverii, Junior, Sucevei, Tineretului şi Parcul Mihai Eminescu. Primarul Cătălin Flutur anticipează că investiţiile realizate de Primărie vor duce la menţinerea locurilor de muncă existente şi la crearea altora noi.
„Aducerea acestor bani oferă pe perioada contractelor de implementare locuri de muncă în Botoşani. Numai pe proiectul cu Termica 150 locuri de muncă pentru 3-4 ani. Societăţile din Botoşani au înţeles ceea ce se doreşte de la ei şi au reuşit să câştige proiectele.
Nu vorbim şi de locuri de muncă ivite apoi, cum ar fi la centrul social din Parcul Tineretului unde măcar 10 locuri de muncă vor fi create.
Bani care vin în Botoşani, ajung şi în buzunarul salariaţilor şi ei vor avea cu ce să-şi plătească apa, taxele şi impozitele, ratele etc. E foarte important şi din punctul acesta de vedere, cel social”
, a completat primarul municipiului Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Cu o singură calificare este greu să nai un loc de muncă
Proprietarii de centrală de apartament nu se lasă jumuliţi de Modern Calor
Cadrele didactice se judecă, dar bani tot nu primesc
IŞJ va verifica dacă toiţi directorii s-au lăsat de funcţiile poliotice
„Voluntarii de lux” chemaţi să dea zăpada din faţa sediului PRM
„Să vină cei de la Cartea Recordurilor”
solicită PRM-iştii botoşăneni din CJ
„ Vom avea surprize la vămile din Botoşani”
anunţă PSD-iştii botoşăneni
Victor Mihalachi va conduce departamentul de afaceri din PDL Botoşani
Horoscop
Bancul zilei: Încurcătură nemţească
Oligarhia confiscă puterea de stat
Tupeul ambasadorului rus
Punct!
ultimul editorial pe care il scrie pentru Foaia Romaneasca din Ungaria
Economia Marii Britanii a scăzut cu 0,6% în ultimul trimestru din 2010
mai mult decât se estimase iniţial
Să înţelegem legătura productivitate – PIB şi impactul asupra fiecăruia dintre noi
Deputatul PDL Clement Negruţ a demisionat din partid
Supermarketurile ar putea fi obligate să aloce până la 30% din spaţiu produselor româneşti
Sorin Blejnar solicită CNA să ia măsuri ca urmare a acuzaţiilor din mass-media
Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii
o parte ajungea la preşedintele S.B.
Excedent bugetar de 819 milioane lei după prima lună a anului
echivalentul a 0,15% din PIB
PSD-iştii vor să arate o manieră mai bună de administrare a municipiului Botoşani
vom vedea şi dacă vorbele lor vor deveni fapte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă