Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24239
De la 07 Ianuarie 2003
118410782

Botoşani: Ruperea USL scoate la suprafaţă mizeria morală a politicienilor

  • 25 February 2014, 23:00

Nici nu se conturase bine politic ruperea definitivă a USL, că la Botoşani reprezentanţii celor două partide ce-au pus bazele USL, ai PNL şi PSD au început atacurile reciproce, ipocrizia fiind arma diversiunii şi speranţa că se vor mai putea trage ceva foloase politice.
Primul a ieşit la atac docilul şi inexpresivul Andrei Dolineaschi (foto 1), preşedintele PSD. Profesorul nostru de filozofie a cerut public, cu docilitate şi împăciuitorism, aproape cu tentă religioasă (a se citi fariseism politic), preşedintelui PNL Florin Ţurcanu (foto 2) să nu rupă colaborarea şi, la Botoşani, USL să fie menţinut.
Iar ca argument suprem, Dolineaschi a invocat votul dat de botoşăneni USL-ului şi nu liberalilor sau social-democraţilor.
„Am susţinut întotdeauna că, indiferent de evoluţiile politice, noi trebuie să respectăm voinţa alegătorilor noştri. De aceea am susţinut tot timpul că USL nu trebuie să se rupă. Acum fac un apel la colegii din PNL Botoşani să continuăm colaborarea la nivelul administraţiei botoşănene, indiferent de deciziile care se vor lua la nivel central. Nimic nu ne împiedică să lucrăm împreună la nivel judeţean şi local, chiar dacă miniştrii liberali nu vor mai veni la şedinţa de guvern de mâine”, a fost mesajul filozofului social-democrat către liberalul Ţurcanu.
Neimpresionat de stările emoţionale create lui Dolineaschi de o apropiată despărţire de colegii liberali, Ţurcanu s-a arătat chiar intrigat. Liberalul crede că înainte de a se plânge botoşănenilor prin presă, Dolineaschi ar fi făcut mult mai bine, dacă ar fi fost un politician de forţă, să-l fi sunat şi să fi discutat termenii în care la Botoşani USL va putea funcţiona şi pe mai departe.
Cum Dolineaschi nu l-a sunat, Ţurcanu crede că o menţinere a USL la nivel pozade Botoşani ar fi o mare greşeală a liberalilor, mai ales că cei din PSD, cât le-a stat în putinţă l-au blocat pe la toate ministerele pe unde a intervenit ca preşedinte al Consiliului judeţean să obţină banii necesari pentru investiţii.
Desigur, ruperea USL-ului la Botoşani este în paguba celor din PSD care vor pierde funcţia de viceprimar la Botoşani şi cea de vicepreşedinte la Consiliul judeţean, la care se adaugă multe funcţii de viceprimari pe la comune.
În schimb, liberalii nu prea au ce funcţii de şefi să piardă la instituţiile deconcentrate pentru că cei din PSD nu prea le-au dat astfel de posturi. Cozi de topor precum liberalul Todirel Tupiluş, care duă 10 ani de membru PNL a trecut ieri la PSD, sunt şi vor mai fi prin partidele politice.
Însă durerea cea mare pentru PSD va fi blocajul care se va crea asupra activităţii primarului Ovidiu Portariuc. Deşi Portariuc bravează că nu are a se teme, el este cel mai vulnerabil dintre toţi. S-a comportat atât de mârşav, a atras asupra sa atâta ură şi dispreţ, că inclusiv oameni din PSD îi doresc înlăturarea din funcţie.
Faptul că Portariuc mizează pe trădarea ţărănistului Furtună, a ecologistului Iavorenciuc sau a celor doi PP-DD-iştilor pentru a crea o majoritate favorabilă PSD în CLM este doar o amăgire, o consolare şi nu o certitudine.
Dar să nu ne grăbim pentru că politicienii noştri sunt atât de ipocriţi şi de ticăloşi încât orice se poate întâmpla. Totul depinde de cum vor evolua lucrurile în plan naţional şi ce lovituri sub centură îşi vor aplica foştii prieteni de ieri şi duşmanii înverşunaţi de astăzi Crin Antonescu şi Victor Ponta.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Bancul zilei: Nevastă fertilă
Reţeta zilei: Friptură din pulpă de miel
Horoscopul zilei
Traian Băsescu, despre românii din Ucraina
sunt intr-o situaţie bună problema este să se revină la dreptul de a utiliza limba română
Presa internaţională despre situaţia din Ucraina
Crimeea: punctul de plecare al următoarei crize din Ucraina? trebuie trimise mesaje fără echivoc Rusiei că nu se va acceptă scindarea Ucraineiparalele cu Serbia si Revoluţia din România
lie Sârbu, socrul lui Ponta, scoate de la naftalină protocolul cu UDMR
Imixtiuni brutale în viaţa de familie
Ioan Rotundu
Nu solicitaţi, în nicio împrejurare, aducerea UDMR la guvernarea ţării
Maria Grapini: De ce să n-o spunem: FMI a făcut presiuni să reducem plafonul forfetarulu
.liberalul Daniel Akos (comisia de Buget din Senat): Nu FMI face politica fiscală în România!
Camera Deputaţilor a aprobat majorarea salariilor primarilor
Dacă nu returnează banii, îi revocam!
Cum ajungi în conducerea TAROM? Cumperi două apartamente de la Ponta
Averile ascunse de infractori pe numele rudelor vor putea fi confiscate şi în România
Raportul Macovei, adoptat de Parlamentul European
DNA cere urmărirea penala a lui Daniel Chiţoiu pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional organizat in dosarul ASF - Carpatica
Dan Radu Ruşanu a fost reţinut de procurorii DNA
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Forţa Civică Botoşani: Comunicat de presă
103 misiuni ale pompierilor în ultima săptămână
Înfrângere umilitoare pentru Portariuc în duelul cu Ţurcanu
USL s-a rupt. Conducerea PNL a adoptat rezoluţia privind ieşirea de la guvernare
PNL îşi retrage miniştrii din Guvern şi cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier
Plagiatul nodului ]n gât
Ioan Rotundu
Ponta, la Guvern, unde aşteaptă ca miniştrii PNL să îşi depună demisiile
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretele de numire a interimarilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă