Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4879
De la 07 Ianuarie 2003
113097687

Diaconu continuă să se plângă de moştenirea datoriilor

  • 25 January 2009, 23:00

Societatea de termoficare va continua şi anul acesta programul de înlocuire a reţelei, derulat cu bani guvernamentali, dar prin Primărie fiindcă s-a modificat legea. Cel puţin aşa a declarat directorul SC Termica Botoşani, Ioan Diaconu. Am ajuns cam la 40% din programul investiţional de înlocuire atât a reţelelor de transport agent primar, reţele secundare, dar şi sursa. Vom continua lucrările, anume vom finaliza încă patru reabilitări reţele secundare. Este vorba de Bucovina, Pacea 2, Griviţa 4 şi Griviţa 5. Vom înlocui totodată încă două tronsoane importante din reţeaua de agent termic primar”, a precizat Ioan Diaconu.
În condiţiile în care societatea nu a mai utilizat capacităţile mari ce sunt energofage, dar cu randament foarte mic, din interiorul CET-ului – cazanele de 100 Giga, acestea având şanse să devină o istorie – se va orienta pentru a avea o siguranţă în exploatare la celelalte cazane de capacitate medie, anume cele cinci de 20 de tone. „La unul dintre acestea trebuie înlocuit sistemul de ardere. Vom pune arzătoare mixte, atât pentru păcură, cât şi pentru gaz, care aduc nu doar siguranţă în exploatare, ci şi o reducere de aproape 200.000 lei la combustibil. În primăvara anului trecut am pus în funcţiune şi noua variantă de alimentare a Zonei Industriale, a punctelor termice, eficienţa într-un singur pozaan de zile fiind de 1.000.000 lei”, a mai adăugat directorul SC Termica Botoşani.
În schimb, directorul SC Termica Botoşani se declară mulţumit de activitatea desfăşurată în sistem anul trecut. Marea problemă cu care se confruntă societatea de termoficare rămâne însă tot cea a datoriilor preluate de la vechea conducere. „Singura mare problemă a noastră sunt acele datorii venite din anii precedenţi, pe care efectiv nu le putem controla noi. Ar trebui să răspundă cei care au făcut creditele cu atâta uşurinţă. Sper să se gândească care sunt şi repercusiunile acestora”, a precizat Diaconu.
Acesta îşi propune ca în acest an, în condiţiile în care sunt semnale că va fi aprobat un preţ apropiat de cel real, să ajungă cu exerciţiul financiar aproape de zero, fără a lua în calcul datoriile ce ar trebui să fie problema celor care le-au făcut. „Datoriile cu dobânzi şi majorări undeva la 150 miliarde lei vechi. Acest tăvălug nu am cum să îl opresc. Nu îmi dă nimeni un tarif ca să acopăr aceste costuri. Soluţia e să ajungem la un moment zero, cum s-a întâmplat şi în alţi ani. Să se opteze pentru această măsură de ştergere a datoriilor, apoi să fim analizaţi foarte riguros şi strict”, a mai adăugat Ioan Diaconu. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

Românul şi fulgii
Ardeleanul şi sutienul
Comentariul comentariilor XV
(Ioan Rotundu)
Are carte, dar n-are parte de...
O nuntă de suflet
20.000 flacoane de fier pentru copiii ajunşi anemici prin înfometare
Tarifele practicate de către Sala Polivalentă sunt cam piperate
Gravidă călcată pe trecerea de pietoni
Chirtoacă i-a cerut lui Diaconescu obţinerea cetăţeniei române pentru basarabeni
Declaraţii obraznice ale sefului diplomaţiei comuniste de la Chişinău
Urmaşa lui Toma Caragiu se judecă pentru drepturile de autor
Afurisenie popească
Angajarea de persoane cu vârsta peste 45 ani nu mai este atractivă
Horoscop
Conţac a deschis cutia Pandorei
Ioan Rotundu
„Coşul minim” devine etalon în creşterea salariilor
Vrea să lupte împotriva violenţelor cu camerele de supraveghere
Urgenţele medicale au primit coduri de triere a bolnavilor
Vor trece la primării, dar plata salariilor rămâne o problemă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă